Reklama

Reklama

Stranger Things - Season 3

(série)
Trailer 2
Drama / Fantasy / Horor / Mysteriózní / Sci-Fi / Thriller
USA, 2019, 7 h 29 min (Minutáž: 50–78 min)

Hrají:

Winona Ryder, David Harbour, Millie Bobby Brown, Finn Wolfhard, Gaten Matarazzo, Caleb McLaughlin, Natalia Dyer, Charlie Heaton, Joe Keery, Noah Schnapp (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(8)

Nová láska. Nové obchodní centrum. A vzteklé krysy, které běží za nebezpečím. Prostě léto roku 1985 ve městě Hawkins. I jediné léto ale může změnit úplně všechno. (Netflix)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (339)

FrankSusta 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

*ehm...* Mám otázku. Pakliže má být Hawkins malé město, jakto že má i velký obchoďák či starostu, co musí nosit kravatu a dělat si kampaň v podobě ultimátních poutí? Já osobně bydlím v malém městě, v životě jsme tu pouť asi neměli (a už vůbec ne z důvodu voleb, které probíhali vcelku nedávno), a jediný větší obchod zde má jeden *ehm* nečech. Teď nevím, zda to má být ze strany tvůrců seriózní myšlenka či opět dobře míněná sebeparodie. Ale to asi můžeme nechat být.  -  Se třetí sérií Stranger Things mám asi největší problém. A to mi to vychází na pět hvězd. Můj celkový problém spočívá v celkové podobnosti se sérií první, které jak možná známo, jsem napálil pouhé čtyři hvězdy. Opět to má naprosto skvělé vyznění jednotlivých epizod, které těch pět hěvzd ze mě zkrátka ždímají, ale i tak se tam vyskytuje strašná hromada klišé, který mi prostě vadí. Což je samozřejmě občas účel kvůli nostalgii (i když já tu dobu nezažil, actually), ale občas mi to tam zkrátka vadí moc. A do toho občasné škodlivé originální prvky, které taky občas ubírají na dokonalosti. A navíc se celý příběh vlastně odehrává mezi dvěma třema dny, což trochu ubírá na vážnosti kvůli uspěchanému tónu, ve kterém se navíc naprostá většina postav mezi sebou ani nepotkají. Jinak to je samozřejmě opět skvěle natočená zábava, která ale prostě občas zaškobrtne v nečastých slabších chvilkách. 8/10 ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tretia séria priniesla opäť to isté, tentokrát si však svet Upside down vyhliadol inú obeť a keďže sa jednalo o najneobľúbenejšiu postavu tak ju mohli nechať aj umrieť. Otvorený prechod, príšera, víťazstvo nad ňou a neúplné zavretie fungovali najlepšie v druhej sérii. V tejto sa príliš tlačilo na pílu v oblasti ruskej hrozby, LGBT Robin, skorumpovaného starostu a armády, ktorá opäť neprišla včas a prirodzene 8 ročnej kakaovníčky ktorá si uťahuje z dospelého plešatého belocha. Už to skrátka začína byť všade a je to otravnejšie ako pionierské šatky. Netflix zadarmo na mesiac priniesol svoje ovocie a tretiu sériu som zvládol za jediný deň. Aktualizácia komentára: sérii Dark Stranger Things nesiahajú ani po členky. ()

Reklama

Ratemus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Úžasné, seriál nabral výborné tempo, zápletka skvělá, perfektně napsané a zahrané postavy a nečekaně kvantum nefunkčniho humoru. Tohle bylo pohlazení na duši, a nejlepší výkon? Prostě Millie Brown to dotáhne daleko, je to neskutečně sympatická a talentovaná herečka a samozřejmě David Harbour, ten nezklamal. Zde, narozdíl od předchozí série, nemám co bych vytkl. Hrozně se mi líbil ten kontrast humoru a dětských problémů s hororovými a Gore prvky, které se nenásilně střídaly, důraz na věci z osmdesátých let a inspirace terminátorem ale jen v ruském vydání. Úžasné ()

Lexonka97 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tato série byla úplně odlišná oproti dvou předchozích. Největšími rozdíly bylo hlavně to, že byl děj více zaměřen na dětskou část hlavních postav za co jsem rád. Třetí série na mě působila více emočně (především konec osmé epizody). Přes tyto změny vše znovu fungovalo na sto procent. Ať už postavy tak i děj se znovu posunuly o level dál a já se čím dál více zažírám do tohoto seriálu. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čekání na tuto sérii bylo zatím nejdelší a tak byla očekávání logicky největší. A vyplatilo se. Třetí série je nářez. Osm bombastických dílů, které opět těží ze všeho, čím se tato série proslavila. Osmdesátková atmosféra tu dostává hlavní slovo tak do půlky seriálu, než se specifikuje příběh a ve druhé půli se rozjíždí výrazná příběhová linka. Bylo super opět vidět partičku kolem El, i když stárnou jako my všichni. Navíc se mi líbilo i to, jak jsem si během této série udělal vztah k postavám, ke kterým bych to předtím ani neřekl. Až mi ke konci bylo sakra smutno. A jelikož těch emocí bylo víc než dost, můžu s klidným svědomím říct, že třetí série Stranger Things je zatím to nejlepší, co jsem z letošních seriálů viděl a co ve mně zanechalo vzpomínku. Už aby bylo pokračování! ()

Galerie (240)

Zajímavosti (53)

  • Úvodní scéna 3. série se odehrává 28. června 1984, asi rok před hlavními událostmi stejné série Stranger Things. Ukazuje skupinu ruských vědců a vojenských důstojníků, kteří se snaží otevřít uzavřený portál gigantickým laserem. V létě roku 1984 měl premiéru film Rudý úsvit (1984), pojednávající o invazi ruských vojsk do USA. Snímek je v seriálu několikrát zmíněn. (Kacitr)
  • V úvodu zazní z rádia píseň „Never Surrender“ od Coreyho Harta. (Kacitr)

Související novinky

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

29.12.2019

S blížícím se Silvestrem vám tradičně přinášíme hlasování TOP uživatelů ČSFD.cz za nej filmy a seriály uplynulého roku. Jaké jsou jejich "topky" i s krátkým shrnutím názoru můžete vidět níže. Z filmů… (více)

Stranger Things: Temný experiment

Stranger Things: Temný experiment

18.06.2019

Vedle očekávané 3. řady mysteriózní retro série Stranger Things, by si měl každý fanoušek seriálu do kalendáře zapsat ještě jedno důležité datum – 8. července. Tento den se totiž na pultech objeví… (více)

Reklama

Reklama