Reklama

Reklama

VOD (1)

Léto je tu a s ním i nová práce a začínající láska. Nálada se ale mění ve chvíli, kdy Dustinovo rádio zachytí vysílání v ruštině. Will cítí, že něco není v pořádku. (Netflix)

Recenze (63)

boss123 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po prvej časti pomerne fajn. Klasický úvod a predstavenie hlavných postáv. Deti z hlavnej party samozrejme vyrástli. Až na Dustina ten je akoby stále rovnaký. Len dúfam, že vzťahové peripetie sa nedostanú do popredia a viac sa nám predvedie zlo, ktoré prichádza do Hawkins. Takže prvá epizóda slušných 80%. Som zvedavý, ako sa to rozvinie ďalej. ()

ALIENka_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Doufám, že autorům nedošly nápady, protože z první epizody to na to rozhodně vypadá. Nevíte koho dát jako záporáka? Dejte tam Rusy, koho jinýho jste čekali sakra? Všichni se tam akorát cucaj, řeší pubertální sračky a pořádnej příběh nikde. Klišé je to taky plný jako ranní hajzl. Doufám, že to tímhle tempem nebude pokračovat celou sérii a že to nebude jenom fanservis s cucáním. Hodnocení: 6/10 ()

Reklama

David.Darco 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Aj keď ma tieto zoznamovacie epizódy začínajú vo svojej podstate trošku hnevať. Taká povinná jazda, ktorú ozvláštňuje časový skok poskytujúci aj možnosti zmien v rámci postáv a ich vzťahov. Inými slovami, detská dospievajú, tínedžeri sa stretávajú s krutou realitou života. Je to celkom vítaná zmena. Vytvára priestor na mnohé vtipné situácie, ktoré ako si pamätám aj dostaneme. Medzigeneračné konflikty a vtípky poznáme už z predchádzajúcej série, ale tu dosiahnu vrchol. Mimo iného sa stretávame s fenoménom príchodu obchodného centra a nových reťazcov do malo-mesta, čo má naňho veľký vplyv. Nevraviac o tom, aká vďačná lokácia to pre scénografov ST, milujúcich kostými, svetielka a odkazy na osemdesiatky milujú. Pekné a zaslúžené 4* ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Úvodní epizoda měla pomalé tempo zřejmě proto, aby se divák po roční pauze aklimatizoval, uvědomil si, kdo je kdo, kdo je s kým, a kde vlastně všichni jsou. Mrzí mě ale, že se tvůrci nedokázali vyhnout staronovému módnímu trendu, takže už zase můžou za všechno ti odporní Rusové (t.č. Sověti)- hanba jim! Hmm, trochu laciné... ()

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak asi takto. Baví mě způsob, jakým Dufferovci pracují s postavami, napětím, humorem; užívám si, že s postavami stále pracují, posouvají je a budují vztahy i přesto, že už jsou krásně vyprofilované. To je obrovský rozdíl oproti patlalům, kteří se snaží šokovat a překvapovat, neumí pracovat se zkratkou.... Stručně řečeno...Dufferovi jsou skvělí filmaři. A tímto stylem, ve slušivém retro kabátku a se sympatickými postavami, bych si nejspíš užil jakýkoliv žánr, pro který by se rozhodli. A protože si vybrali směs žánrů, které jsou mou krevní skupinou...není asi moc šance, že bych tady nadával. Sleduji nízká hodnocení tady na CSFD a ušklíbám se. Tato epizoda byla vtipná(Hopper mě vysloveně nadchnul, i když uznávám, že jeho proměna je ...velká), ale současně se schyluje k událostem, které jistě vygradují v podobně působivé finále, jako ve druhé řadě. Jsem tedy maximálně spokojený...jako otvírák funguje tato epizoda ukázkově. Normálně bych dal 4*, ale koriguju jednohvězdná paka, která nepochopila, že jde o retropoklonu subžánrům, které se nikdy nebraly tak úplně vážně. Je to jako pustit si Duran Duran a stěžovat si, že je to nemoderní. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (6)

  • V úvodu zazní z rádia píseň „Never Surrender“ od Coreyho Harta. (Kacitr)
  • Na tabuli je pět čárek. Když ale kolegyně uvádí skóre Steve Harringtona (Joe Keery), napočítá jich šest. (Duoscop)

Reklama

Reklama