Reklama

Reklama

Stranger Things - Season 4

(série)
Trailer 4
Drama / Fantasy / Horor / Mysteriózní / Sci-Fi / Thriller
USA, 2022, 13 h 2 min (Minutáž: 63–150 min)

Hrají:

David Harbour, Winona Ryder, Millie Bobby Brown, Finn Wolfhard, Gaten Matarazzo, Caleb McLaughlin, Natalia Dyer, Charlie Heaton, Joe Keery, Noah Schnapp (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(9)

Obsahy(1)

Těsně před jarními prázdninami se do Hawkinsu vrací temnota. Čeká nás nová porce hrůz, děsivých vzpomínek a taky úplně nové nebezpečí, ze kterého tuhne krev v žilách. (Netflix)

Videa (7)

Trailer 4

Recenze (297)

AppleCore 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Série Stranger Things přerostla v neuvěřitelně šílenou blockbusterovou zábavu, která přehlušuje drtivou většinu sci-fi a fantasy fláků, který šly za posledních několik let do kin – to platí hlavně pro zoufale nudný marvelovky. Čtvrtá série je esencí toho všeho, co milujeme na obřích multiplexech, akorát v pohodlí našich domovů. Na velkoplošný TV s pořádnou zvukovou soustavou vás to vystřelí z kecek a na konci budete v úžasu a strnule dychtit nejenom po finální řadě, ale i po tom, aby bratři Dufferové natočili novýho Highlandera! Ta nostalgická komornost první řady nešla udržet věčně, proto nám tvůrci servírují dechberoucí vypravěčství v opulenci, která nemá v TV zábavě obdoby, přestože je to často klišé i kýč jako prase! ()

Rocky88 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je to sice 5 hvězd s hodně odřenýma ušima, ale stále 5. Záporák je super, atmosféra taky. Přibylo krve, smrti a vydloubaných očí. Děti trochu povyrostly, takže pryč je naivita a přichází vyznávání lásky, což je to nejnesnesitelnější, co v této sérii je. V závěsu je zbytečná natahovanost - hlavně ruská linka a poslední díl. Poslední díl je jinak našlapaný a samotný závěr dokonale naladí na poslední sérii. ST opět pobavil, ale chce to do příště odstranit zbytečné chyby, jinak se to Dufferům vymkne z rukou. ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

4. Séria "Stranger Things" je v jadre asi všetko čo som od toho chcel. Skvelá hororová atmosféra, obľúbené postavy, silné vizuály a okrem toho aj nová hrozba v podobe zloducha, ktorého budeme volať Vecna. Môžem povedať, že sú tu určité veci, ktoré si ako kritik trošku neodpustím. A to napriek tomu, že som s výsledkom veľmi spokojný. V prvom rade ma trošku štve, že tentokrát je príbeh neskutočne rozkúskovaný. A pravdou je, že niektoré momentky sú zaujímavejšie, iné ma naopak celkom miestami nudili. Ideálny príklad je najmä Mike, ktorý dokopy v tejto sérii asi nemá žiadnu väčšiu úlohu. A to napriek tomu, že v poslednej epizóde sa svojho momentu dočká. Ale keby bol zo seriálu úplne preč, nemám pocit, že by to niečo zmenilo. Will s Jonathanom sú na tom podobne. Tak nejako to pôsobí, že sú v seriáli hlavne preto, že tu boli celú dobu. A to je dosť na škodu. Hovorilo sa, že sa príbeh bude venovať aj viac El. Čo je čiastočne pravda. Uvidíme viac z jej minulosti a tak nejako aj pochopíme čo sa vlastne dialo už od prvej série, no mám tak trošku pocit, že jej rola sa stala väčšou až postupne. Ale je treba uznať, že tie časti z jej minulosti boli veľmi zaujímavé. A rozhodne tomu niečo pridali. Čo sa ostatného týka, myslím si, že som veľmi spokojný. Máme tu novú postavu Eddieho, ktorý bol počas celej série absolútne vynikajúci, plus jeho priateľstvo s Dustinom považujem za jeden z highlightov. Rovnako mám pocit, že aj Steve a Dustin ma vedia pobaviť. Celkovo platí, že Dustin je stále skvelý. A hoci mám tak trošku pocit, že žije v nejakom fantasy svete, je chytrý a vie nejako veci chápať. Max má veľmi zaujímavú príbehovú líniu a epizóda "Dear Billy" je aj vďaka tomu jedna z mojich naj. Pravdou je, že ma bavili aj časti v Rusku. Pilot Yuri ma neskutočne bavil, Hopper vyzerá super a okrem toho sa z neho stal skutoočne veľký hrdina a fandil som mu. No potom tu máme ešte aj zloducha ("Vecna"), ktorý je podľa mňa jeden z najlepších hororových zloduchov, čo som mal kedy možnosť vidieť. Jeho dizajn, jeho schopnosti, manipulácie a ciele sú skutočne poriadne silná káva a miestami sa vďaka tomu dala atmosféra krájať. Po vizuálnej stránke tiež nemám čo kritizovať a hudba je v seriáli rovnako super. Ak milujete tento seriál, tak si ho pozrite. Myslím si, že ľutovať nebudete. Pre mňa jeden z tohtoročných highlightov, ktorý stojí za to pozrieť. Hodnotenie: A ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jak to dělají, nevím, ale každá nová řada Stranger Things byla zatím tou nejlepší řadou... A čtvrtá není výjimkou. Bylo úžasné sledovat, jak Dufferovi nejen vysvětlovali, ale také vysvětlili, co se dalo, jak to působilo promyšleně (zajímalo by mě, jestli to tak měli plánovali od začátku, nebo ne, každopádně smekám) a jak to nebylo ani trochu překombinované nebo křečovité. Ale hlavně byla radost sledovat postavy. Všechny! Staré, nové, kladné, záporné... Bez rozdílu byli všichni skvělí a nikdo ani trochu otravný. Rozdělení do týmů se ukázalo jako výborný nápad, hrdinové se i díky tomu dostávali do neokoukaných situací (jak je vlastně možné, že seriál při těch metrácích nápadů ještě nevykrádá sám sebe, ale pořád přichází s něčím novým), když mě měli pobavit, pobavili mě, když jsem se o ně měl bát, tak to si pište, že jsem se bál. Těžko si představit, kam dál může zajít pátá (a věřím, že poslední) řada, ale rád se tam vydám taky. ()

RUSSELL 

všechny recenze uživatele

Proč má tohle skoro dvojnásobnou stopáž předchozích sérií je mi záhadou. Šustí to papírem, jak kdyby to psal filmfanouch. Pátou sérii zkouknu jen proto, že se mi to nechce zapíchnout před cílovou rovinkou, ale už teď je mi líto času, který u toho spláchnu do hajzlu a jen se modlím, aby finále nemělo 6 hodin, to už bych si radši konečně pustil Sátántangó. Stranger Things se bohužel stalo obětí soudobého nastavení filmového/VOD průmyslu. To co v roce 2015 působilo jako neotřelý produkt pro jasně danou cílovou skupinu je v roce 2022 přepálenou megalomanskou koninou snažící se zavděčit lidem, co si pouští Netflix k večernímu žehlení. Třetí sérii jsem ještě leccos odpustil a užil si jí i přes ten tonální odklon, ale tady to hodně rychle přeskočilo žraloka. Ze sympatických postav se staly otravné karikatury, z hororového mysteriózna se vyklubala superhrdinská komedie s bubákem. A samozřejmě se brzo začne makat na spinoffech a propojeném multiversu, čímž bude marvelizace zpečetěna. Damn you, Duffer brothers! ()

Galerie (569)

Zajímavosti (77)

  • Když Robin (Maya Hawke) ukazuje seznam Ricků s účty ve videopůjčovně, pod číslem 10 je uveden Rick Sanchez, což je odkaz na populární animovaný seriál Rick a Morty (od r. 2013). (KGBelik)
  • Během hraní v garáži vidíme odkazy na anglické heavymetalové skupiny Motörhead a Iron Maiden. (Duoscop)
  • Postavu Victora Creela hraje Robert Englund, kterého fanoušci hororů mohou znát jako představitele legendárního Freddyho Kruegera. Jelikož se 4. série ještě více přiklání k hororu, lze účinkování matadora Englundova kalibru brát jako poctu jemu i žánru samotnému. I tady má herec relativně hutný make-up, i když ne tolik jako Freddy Krueger se svojí ikonickou popálenou tváří. (Doldus)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Stranger Things dostanou další sérii

Stranger Things dostanou další sérii

30.09.2019

Přestože to tak nějak všichni očekávali, teprve nyní Netflix oficiálně oznámil, že prodlužuje fanoušky milovaný seriál Stranger Things o čtvrtou sérii. Zároveň s tím přišla zpráva, že tvůrci seriálu,… (více)

Reklama

Reklama