Reklama

Reklama

Stranger Things - Season 4

(série)
Trailer 2
Drama / Fantasy / Horor / Mysteriózní / Sci-Fi / Thriller
USA, 2022, 13 h 2 min (Minutáž: 63–150 min)

Hrají:

David Harbour, Winona Ryder, Millie Bobby Brown, Finn Wolfhard, Gaten Matarazzo, Caleb McLaughlin, Natalia Dyer, Charlie Heaton, Joe Keery, Noah Schnapp (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(9)

Obsahy(1)

Těsně před jarními prázdninami se do Hawkinsu vrací temnota. Čeká nás nová porce hrůz, děsivých vzpomínek a taky úplně nové nebezpečí, ze kterého tuhne krev v žilách. (Netflix)

Videa (7)

Trailer 2

Recenze (297)

Eliott 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ačkoli vypadala čtvrtá série zpočátku tak nadějně, nakonec však přichází pouze zklamání. Tvůrci se křečovitě drží všech klíčových postav, jejichž plot armor hraničí s nesmrtelností. Přestože se neustále dostávají do zcela bezvýchodných situací, na konci se stejnak odehraje dojemný pohádkový happy end. Již mne nebaví sledovat jak se to s každou další sérií celé opakuje znovu a pořád dokola. Nejen že výsledek je již dávno spíše kýčovitou pohádkou nežli hororem, ale celé to začíná být zdlouhavé a dosti předvídatelné. Nehodlám již ztrácet čas s tím, jak to celé dopadne i po páté, takže se seriálem v tomto bodě končím. Abych jen nekritizoval: To hlavní a pravděpodobně i jediné, co mohu pochválit, je fascinující zrod a odhalení tajemného záporáka, Jedničky. PS: Na to, jak to poslední epizody pokazily, nechávám hodnocení stále poměrně vysoké, takže to vlastně stále není až tak špatné, ale začíná to být docela hloupé, nudné a v některých bodech dokonce rozčilující. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bratři Dufferové jsou borci! Po tříleté odmlce přijít s tak úžasnou předposlední řadou, která místy dýchá na první řadu co se týče kvality, to jsem nečekal ani v těch nejrůžovějších snech. Velice se mi zamlouvalo rozdělení příběhu na 4 jednotlivé dílčí zápletky (Hopper v Rusku, skupina v Hawkinsu, v Kalifornii a v neposlední řadě linka s El), na konci to do sebe zapadlo jako bezchybná skládačka. Jinak technicky naprosto dokonalé dílo, tady jsem pochopil, že ty peníze se během produkce nikam neztratily, vidíte na tom samotném výsledku každičký dolar. Představení nových postav též na jedničku, Eddie musel přirůst k srdci obřímu množství zarytých fandů. A Vecna mě též kladně překvapil! Tak hrůzu nahánějícího záporáka tento seriál potřeboval nutně jako sůl (plus kvituji, že použili masky a make-up na úkor CGI)! Seriál příjemně gradoval, čtvrtý díl mě jako většinu absolutně odrovnal, jinak první číst vyložila pro dvojdílné finále karty na stůl fakticky bezchybně. A jsme, dámy a pánové, u samotného finále! Taková 4hodinová jízda, kde není nouze o napětí, strach a i emoce, nenechala chladným asi nikoho. Jasně, místy to mohlo působit s mírným nádechem klišé, na druhou stranu, tohle přesně jsme chtěli vidět! Na pátou řadu se těším jako malé děcko a v koutku duše doufám, že ta časová odmlka bude kratší. Čtvrtá řada si ode mě odnáší naprosto zasloužených 9/10 P.S. Kate Bush absolutně překopala žebříčky poslouchaných songů! ()

Reklama

Nach 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Délkou maximálně táhlé, ale zároveň i velice záživné. Čtvrtá série si vzala za úkol dát dohromady celou řadu různých dějových linek, což se jí daří krásně a s přehledem. Tentokrát tu máme hororovější sérii, zcela otevřeně reagující na osmdesátkový hit: Nightmare on Elm Street. Však i ten Robert Englund si zde zahrál epizodní roli. Padouch byl excelentní, hrdinům jsem fandil a tu a tam se ušklíbl nad pitomým nápadem či scénou. Všem ale kraluje zasedání občanů města, kde policii (jenž tuto schůzi svolala) vyruší jeden místní výrostek s protrženou hubou, který strhne pozornost na sebe a policie to ani nijak neřeší. Je to stejně tak pitomé, jako fakt, že tato dějová odbočka pak vyznívá do ztracena, zcela určitě na rozhodnutí samotných tvůrců. Tyto vady na kráse mi ve výsledku brání udělit čtvrté sérii lepší hodnocení, než pilotní sérii. Ve výsledku je to stejně na podobné kvalitativní úrovni. 90% ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"It's time..." Byly to neuvěřitelně dlouhé tři roky. Ale nakonec jsem se dočkal pokračování svého oblíbeného seriálu. A víte co? Zase je to další perfektní bonbónek! Nevím, jak to bratři Dufferové dělají, ale jejich scénáře mají atmosféru, nostalgii, šťávu, šmrnc a i emoce. Čtvrtá řada je dosud nejtemnější. Hrdinové jsou starší a je vidět, že celý příběh jde do finále. Každý začátek, má konec a u Stranger Things je o to hustčí, jak s poměrně málo epizodami mohli dojít, tak moc daleko. Je to už fenomén, který boří rekordy. Navíc pronikl do komiksů i knížek. Svět Upside Down je prostě sexy. Nejvíc jsou ale herci. Stranger Things má nejlepší obsazení ze všech seriálů, co jsem aktuálně sledoval. Napsal jsem to k první sezóně a platí to i u čtvrté. I tuhle sezónu jsem si naprosto užil a je vidět, že tvůrci gradovat umí. Celá série je neuvěřitelně epická a neustále šlape do pedálů. Už to není jedno monstrum v lesích s ztracený Will. Přátelé z Hawkinsu stojí proti nejsilnější nepříteli, kterého dosud potkali. Ten zabijí velmi brutálním způsobem náhodné kamarády. Klub Hellfire, tak musí do zbraně a varovat ostatní kamarády v Kalifornii. Vecna se totiž blíží. Všechny epizody jsem si užil, i když bych preferoval stejnou stopáž a raději více dílů. Přesto je ST4 nejlepší seriálovou událostí. Zase se jí to povedlo! Těšing na Pětku může začít! (97 %) ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Svojim spôsobom oproti predošlým sériám krok trochu iným smerom, čiže nemohol byť každý spokojný, ale na druhú stranu niekto maximálne. Podľa mňa dosiaľ najlepšia sezóna, kedy Dufferovci už ohmatanú látku a jej potenciál dokázali vyťažiť takmer na maximum. Trochu ich v tom brzdia niektoré dialógy, niektoré epizódy by sa dali skrátiť, ale celkovo je to pastva pre oči a aj útok na emócie. Občas sa vyskytne infantilný wtf moment, ale ono stále treba asi uspokojiť (a zároveň aj získavať) aj mladšie publikum.  Paralelný rytmizujúci strih medzi dejovými líniami tvorcom vychádza naplno. ()

Galerie (569)

Zajímavosti (77)

  • Na začátku epizody sleduje Max (Sadie Sink) televizní pořad, ve kterém vystupuje Courteney Cox. Vzhledem k tomu, že se tato série odehrává v roce 1986, je to pravděpodobně seriál Misfits of Science (od r. 1985), ve kterém měla postava Courteney Cox (Gloria) telekinetické schopnosti. (KGBelik)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Stranger Things dostanou další sérii

Stranger Things dostanou další sérii

30.09.2019

Přestože to tak nějak všichni očekávali, teprve nyní Netflix oficiálně oznámil, že prodlužuje fanoušky milovaný seriál Stranger Things o čtvrtou sérii. Zároveň s tím přišla zpráva, že tvůrci seriálu,… (více)

Reklama

Reklama