Reklama

Reklama

Stranger Things - Season 4

(série)
Trailer 4
Drama / Fantasy / Horor / Mysteriózní / Sci-Fi / Thriller
USA, 2022, 13 h 2 min (Minutáž: 63–150 min)

Hrají:

David Harbour, Winona Ryder, Millie Bobby Brown, Finn Wolfhard, Gaten Matarazzo, Caleb McLaughlin, Natalia Dyer, Charlie Heaton, Joe Keery, Noah Schnapp (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(9)

Obsahy(1)

Těsně před jarními prázdninami se do Hawkinsu vrací temnota. Čeká nás nová porce hrůz, děsivých vzpomínek a taky úplně nové nebezpečí, ze kterého tuhne krev v žilách. (Netflix)

Videa (7)

Trailer 4

Recenze (297)

havLord 

všechny recenze uživatele

Prvnich nekolik dílů vytvari slusnou hororovou atmosferu. Problem vsak tkvi v prepalene stopazi, ktera jde na ruku dnesnimu VOD publiku, ktere si evidentne dle Netflix data analytics tymu zada proste a jednoduse vice kvantity, ne nutně kvality. Dostavame tak netflixovskych standardnich cca 50 % vaty, kdy se dej mota v kruzích, flashbacich a kdy recykluje temata z dřívějších serii. Namísto peckoveho svizneho finale sledujeme 2,5 hodiny sebeukajejiciho festivalu Duffer Brothers, kteří jsou nyni presvedceni o sve genialite a vyjimecnosti. Netflix nedela dobre, ze jim nechava zcela volnou ruku. Ano, na pátou serii se pravděpodobně podivam, ale jiz nyni toho casu lituji. Navic ve chvili, kdy se mrtvi vraceji ze zahrobi (a nemyslim Davida Harboura), tak divak ztrati veskery duvod byt napjaty a bat se o postavy. Ted uz je mozne uplne všechno. Tak proc se bat. Sympatická detska naivita je uz uplne pryc. Jo a kdyz Vecna uz posledni dva dily nema jine repliky, nez "this is the beginning of the end" / "you have already lost", etc, je to smesne, ne desive. Fun fact: Peter Jackson za necelych 12 hodin odvypravel Pana Prstenů. Duffer Brothers nejsou schopni/ochotni za temer 13 hodin skoncovat s průměrnym D&D bossem. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Celkem mě baví, že bratři Dufferovi se tváří jakoby sežrali patent na dobrou tvorbu a v celých prvních osmi dílech jim to vlastně všichni žerem i s navijákem, protože dokázali vytvořit komplexní, zábavné a extrémně dobré seriálové dílo, jenž víceméně nemá hluchých míst a jede na jedničku s hvězdičkou jak ve vizuálním aspektu, tak v herectví, napětí a všem, na co si divák vzpomene. O to větší šok je pak fakt, že se ve studiu při tvorbě posledního dílu asi všichni zkouřili, jinak si totiž nedokážu vysvětlit, jak se může takhle rozjetá série obrátit v naprosto klišovitou sentimentání patlaninu, ve které v posledním 3HODINOVÉM!!! dílu dostaneme doslova každý prvek, který dělá špatný film špatným filmem - šablonovitou kostru celé epizody, nudný průběh, po třech sériích klasický a popravdě už nudný cliffhanger, který snad už nikoho nemůže překvapit, a extrémní ždímání citů a slz diváka, jen aby měl pocit, že viděl “kvalitní finální epizodu”. Celý tento fakt pak zanechává prapodivně rozpačitou hořkost v puse z toho, že takhle výborná série dostala tak parodické zakončení. Až si říkám, jestli si z nás nedělají prdel. ()

Reklama

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je nad slunce jasné, že seriál Stranger Things se stal za těch několik sezón naprostým fenoménem. Vydělal spoustu peněz a tak jsem se nakonec zas až tak moc nedivil, že natočili tohle další pokračování. A jak jsem v předchozích dával víc, než bylo zdrávo, tady zůstanu nohama pěkně při zemi. Je to pořád hodně dobré, ale přece jen tam malý kousek chybí. Vlastně pořád stejný, nebo podobný muster. Padouch, El, parta ostatních dětí a tak to jde s malými odbočkami od první série pořád dokola. Neříkám, že mě to nebaví, jen mě to nedokáže udržet v takové pozornosti, jako v prvních dvou řadách. Takže upřímně doufám, že ta příští bude už nadobro poslední, protože odcházet se má prý v nejlepším. A to si tady nejsem ale vůbec jist. ()

RUSSELL 

všechny recenze uživatele

Proč má tohle skoro dvojnásobnou stopáž předchozích sérií je mi záhadou. Šustí to papírem, jak kdyby to psal filmfanouch. Pátou sérii zkouknu jen proto, že se mi to nechce zapíchnout před cílovou rovinkou, ale už teď je mi líto času, který u toho spláchnu do hajzlu a jen se modlím, aby finále nemělo 6 hodin, to už bych si radši konečně pustil Sátántangó. Stranger Things se bohužel stalo obětí soudobého nastavení filmového/VOD průmyslu. To co v roce 2015 působilo jako neotřelý produkt pro jasně danou cílovou skupinu je v roce 2022 přepálenou megalomanskou koninou snažící se zavděčit lidem, co si pouští Netflix k večernímu žehlení. Třetí sérii jsem ještě leccos odpustil a užil si jí i přes ten tonální odklon, ale tady to hodně rychle přeskočilo žraloka. Ze sympatických postav se staly otravné karikatury, z hororového mysteriózna se vyklubala superhrdinská komedie s bubákem. A samozřejmě se brzo začne makat na spinoffech a propojeném multiversu, čímž bude marvelizace zpečetěna. Damn you, Duffer brothers! ()

Streeper 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Za mě boží série, která se kvalita skoro dorovnala jedničce. Líbilo se mi, že Eleven nebyla v každém díle hlavní bod. Příběh se krásně rozdělil mezi každou skupinku a bavilo mě to tak daleko víc. Opravdu jsem ze čtvrté série nadšená, skvělý příběh, skvělá zápletka, super villain a těch slz na konci, co jsem probrečela! ()

Galerie (569)

Zajímavosti (77)

  • Během hraní v garáži vidíme odkazy na anglické heavymetalové skupiny Motörhead a Iron Maiden. (Duoscop)
  • Postavu Victora Creela hraje Robert Englund, kterého fanoušci hororů mohou znát jako představitele legendárního Freddyho Kruegera. Jelikož se 4. série ještě více přiklání k hororu, lze účinkování matadora Englundova kalibru brát jako poctu jemu i žánru samotnému. I tady má herec relativně hutný make-up, i když ne tolik jako Freddy Krueger se svojí ikonickou popálenou tváří. (Doldus)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Stranger Things dostanou další sérii

Stranger Things dostanou další sérii

30.09.2019

Přestože to tak nějak všichni očekávali, teprve nyní Netflix oficiálně oznámil, že prodlužuje fanoušky milovaný seriál Stranger Things o čtvrtou sérii. Zároveň s tím přišla zpráva, že tvůrci seriálu,… (více)

Reklama

Reklama