Reklama

Reklama

Stranger Things - Season 4

(série)
Trailer 3
Drama / Fantasy / Horor / Mysteriózní / Sci-Fi / Thriller
USA, 2022, 13 h 2 min (Minutáž: 63–150 min)

Hrají:

David Harbour, Winona Ryder, Millie Bobby Brown, Finn Wolfhard, Gaten Matarazzo, Caleb McLaughlin, Natalia Dyer, Charlie Heaton, Joe Keery, Noah Schnapp (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(9)

Obsahy(1)

Těsně před jarními prázdninami se do Hawkinsu vrací temnota. Čeká nás nová porce hrůz, děsivých vzpomínek a taky úplně nové nebezpečí, ze kterého tuhne krev v žilách. (Netflix)

Videa (7)

Trailer 3

Recenze (299)

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Stranger Things jsou zpět, ve formě a zajímavé bez toho, aby se vykrádaly! Na konci třetí série se hrdinové rozdělují - úvod čtvrté série v tomto rozdělení pokračuje. Na nové charaktery jsem si musel zvykat, nakonec je však hodnotím jako velmi super a přínosné ("best metal ever!"). První epizody přitom působily zvláštně, to, jak se však vše podařilo režisérsky ukočírovat a spojit, však překonalo očekávání. Pokračování mívají slabinu, že je těžké najít hlavního zloducha - zde se to však podařilo a dokonce tak, že to logicky navazuje na předchozí série! ■ P.S. Ano, sledujeme vývoj. Hrdinové dospěli, děj je temnější, vážnější a smutnější, než kdy předtím. Naše Prťata řvala a řvala, současně však odmítala přestat seriál sledovat (a naopak se smála, když "drogy zachránily svět"). ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jak to dělají, nevím, ale každá nová řada Stranger Things byla zatím tou nejlepší řadou... A čtvrtá není výjimkou. Bylo úžasné sledovat, jak Dufferovi nejen vysvětlovali, ale také vysvětlili, co se dalo, jak to působilo promyšleně (zajímalo by mě, jestli to tak měli plánovali od začátku, nebo ne, každopádně smekám) a jak to nebylo ani trochu překombinované nebo křečovité. Ale hlavně byla radost sledovat postavy. Všechny! Staré, nové, kladné, záporné... Bez rozdílu byli všichni skvělí a nikdo ani trochu otravný. Rozdělení do týmů se ukázalo jako výborný nápad, hrdinové se i díky tomu dostávali do neokoukaných situací (jak je vlastně možné, že seriál při těch metrácích nápadů ještě nevykrádá sám sebe, ale pořád přichází s něčím novým), když mě měli pobavit, pobavili mě, když jsem se o ně měl bát, tak to si pište, že jsem se bál. Těžko si představit, kam dál může zajít pátá (a věřím, že poslední) řada, ale rád se tam vydám taky. ()

Reklama

Jacinda 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Abych to nějak shrnula, pro mě byla i třetí řada lepší. Příliš mnoho klišé, patosu, nelogičností.. ani ty osmdesátky z toho tolik nečišely, i když odkazy vlály všude. Vecna je fakt jak chodící panák, všichni žvaní,místo aby zabíjeli šílené monstrum. Některé postavy jsou absolutně zbytečné. Nesdílím sdejší nadšení ()

Petroff 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ve čtvrté řadě jsem se poprvé chvílema fakt nudil. Třeba, když se zapalovala louče - asi půl hodiny. Nejlepší ze serie byl hned první díl. Nějaký postavy (Nancy) a dějový linky (celý rusko) mi začínají lézt trochu na nervy, nějaký filmařský postupy ještě víc (to darebné zapalování, obecně protahování scén, rádoby napínavé scény). Ale mám to rád. ()

ledzepfan

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nevím no.. Čtvrtá série ze startu hezky brnká na temnější strunu, pár dílů tuhle temnotu vcelku chytlavě rozehrává aby ve čtvrtém díle vše extaticky ejakulovalo v jedné z nejintenzivnějších scén televizní historie... Potom se další čtyři díly jen zdlouhavě natahuje a slibuje velké finále, které je ve svých roztříštěných a překombinovaných dvouapůlhodinách jedním z nejblbějších a nejméně funkčních dílů všech čtyř sérií ST. Chvíli to vypadalo, že snad nakonec situaci přecejen zase zachrání Max, ale ten seriál prostě nemá koule uhnout z požadavků nejprostřednějšího mainstreamu. V čem se topí ten údajně největší seriálový rozpočet, to fakt netuším. Asi to jde na honoráře dětských hvězd, kterým agenti sestavili super smlouvy, jinak fakt nevím (cgi, triky, lokace, nic nevypadá jako, že by to potřebovalo extra money).. Takže co? Moc fajn první čtyři díly. Perfektní Max-finish čtvrtého. Obrovské zklamání ze zbytku.... Podtrženo sečteno= Nula od nuly pojde. ()

Galerie (569)

Zajímavosti (77)

  • Na začátku epizody sleduje Max (Sadie Sink) televizní pořad, ve kterém vystupuje Courteney Cox. Vzhledem k tomu, že se tato série odehrává v roce 1986, je to pravděpodobně seriál Misfits of Science (od r. 1985), ve kterém měla postava Courteney Cox (Gloria) telekinetické schopnosti. (KGBelik)
  • Během hraní v garáži vidíme odkazy na anglické heavymetalové skupiny Motörhead a Iron Maiden. (Duoscop)
  • Postavu Victora Creela hraje Robert Englund, kterého fanoušci hororů mohou znát jako představitele legendárního Freddyho Kruegera. Jelikož se 4. série ještě více přiklání k hororu, lze účinkování matadora Englundova kalibru brát jako poctu jemu i žánru samotnému. I tady má herec relativně hutný make-up, i když ne tolik jako Freddy Krueger se svojí ikonickou popálenou tváří. (Doldus)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Stranger Things dostanou další sérii

Stranger Things dostanou další sérii

30.09.2019

Přestože to tak nějak všichni očekávali, teprve nyní Netflix oficiálně oznámil, že prodlužuje fanoušky milovaný seriál Stranger Things o čtvrtou sérii. Zároveň s tím přišla zpráva, že tvůrci seriálu,… (více)

Reklama

Reklama