Reklama

Reklama

Stranger Things - Season 4

(série)
Trailer 2
Drama / Fantasy / Horor / Mysteriózní / Sci-Fi / Thriller
USA, 2022, 13 h 2 min (Minutáž: 63–150 min)

Hrají:

David Harbour, Winona Ryder, Millie Bobby Brown, Finn Wolfhard, Gaten Matarazzo, Caleb McLaughlin, Natalia Dyer, Charlie Heaton, Joe Keery, Noah Schnapp (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(9)

Obsahy(1)

Těsně před jarními prázdninami se do Hawkinsu vrací temnota. Čeká nás nová porce hrůz, děsivých vzpomínek a taky úplně nové nebezpečí, ze kterého tuhne krev v žilách. (Netflix)

Videa (7)

Trailer 2

Recenze (297)

Lucasion 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"It's time..." Byly to neuvěřitelně dlouhé tři roky. Ale nakonec jsem se dočkal pokračování svého oblíbeného seriálu. A víte co? Zase je to další perfektní bonbónek! Nevím, jak to bratři Dufferové dělají, ale jejich scénáře mají atmosféru, nostalgii, šťávu, šmrnc a i emoce. Čtvrtá řada je dosud nejtemnější. Hrdinové jsou starší a je vidět, že celý příběh jde do finále. Každý začátek, má konec a u Stranger Things je o to hustčí, jak s poměrně málo epizodami mohli dojít, tak moc daleko. Je to už fenomén, který boří rekordy. Navíc pronikl do komiksů i knížek. Svět Upside Down je prostě sexy. Nejvíc jsou ale herci. Stranger Things má nejlepší obsazení ze všech seriálů, co jsem aktuálně sledoval. Napsal jsem to k první sezóně a platí to i u čtvrté. I tuhle sezónu jsem si naprosto užil a je vidět, že tvůrci gradovat umí. Celá série je neuvěřitelně epická a neustále šlape do pedálů. Už to není jedno monstrum v lesích s ztracený Will. Přátelé z Hawkinsu stojí proti nejsilnější nepříteli, kterého dosud potkali. Ten zabijí velmi brutálním způsobem náhodné kamarády. Klub Hellfire, tak musí do zbraně a varovat ostatní kamarády v Kalifornii. Vecna se totiž blíží. Všechny epizody jsem si užil, i když bych preferoval stejnou stopáž a raději více dílů. Přesto je ST4 nejlepší seriálovou událostí. Zase se jí to povedlo! Těšing na Pětku může začít! (97 %) ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je nad slunce jasné, že seriál Stranger Things se stal za těch několik sezón naprostým fenoménem. Vydělal spoustu peněz a tak jsem se nakonec zas až tak moc nedivil, že natočili tohle další pokračování. A jak jsem v předchozích dával víc, než bylo zdrávo, tady zůstanu nohama pěkně při zemi. Je to pořád hodně dobré, ale přece jen tam malý kousek chybí. Vlastně pořád stejný, nebo podobný muster. Padouch, El, parta ostatních dětí a tak to jde s malými odbočkami od první série pořád dokola. Neříkám, že mě to nebaví, jen mě to nedokáže udržet v takové pozornosti, jako v prvních dvou řadách. Takže upřímně doufám, že ta příští bude už nadobro poslední, protože odcházet se má prý v nejlepším. A to si tady nejsem ale vůbec jist. ()

Reklama

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Stranger Things jsou zpět, ve formě a zajímavé bez toho, aby se vykrádaly! Na konci třetí série se hrdinové rozdělují - úvod čtvrté série v tomto rozdělení pokračuje. Na nové charaktery jsem si musel zvykat, nakonec je však hodnotím jako velmi super a přínosné ("best metal ever!"). První epizody přitom působily zvláštně, to, jak se však vše podařilo režisérsky ukočírovat a spojit, však překonalo očekávání. Pokračování mívají slabinu, že je těžké najít hlavního zloducha - zde se to však podařilo a dokonce tak, že to logicky navazuje na předchozí série! ■ P.S. Ano, sledujeme vývoj. Hrdinové dospěli, děj je temnější, vážnější a smutnější, než kdy předtím. Naše Prťata řvala a řvala, současně však odmítala přestat seriál sledovat (a naopak se smála, když "drogy zachránily svět"). ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Tato séria nejde v duchu predošlých časti, práve naopak. Rúca všetky zaužívané praktiky, na ktoré som bol v tomto seriály zvyknutý. A to, že sa tu príbeh nesústreďuje na jednu linku, ale na viacero. El hľadá svoje schopnosti a tak partia si musí poradiť i bez nej. Takže jedna sa sústreďuje na El a jej začiatky, ďalšia zas nás zavedie do ruskej väznice, potom je tu tá, kde partia pomaly odhaľuje čo je vo veci a nemôžem zabudnúť ani tú, kde sa hľadá El a popritom sa cestuje v dodávke s pizzerie. Je tu niekoľko nových postav, ale ten zahulenec je najlepší, aspoň čo sa týka odľahčenia situácie. Najviac ma bavil príbeh okolo Ruskej väznice, ale inač všetky mali svoju úroveň. Pripadalo mi to, ako keď sa spoja temne svety Freddyho Kruegera, Pinheada a Pennywise  a spolu stvoria veľkolepe temné monštrum a dali mu meno Vecna. Každý si tu niečo môže nájsť, ja som tu skoro našiel Riddicka ci Alice z Resident evilu. Je tu veľkolepý temný a prepracovaný svet a v nom zaujímavé beštie. Ale čo ma hlavne privádzalo do extáze bola vynikajúco mierená hudba, kdekoľvek zaznela, neskutočne splynula s dejom a i keď niektoré tie odrhovačky nepočúvam, tam mi prišli geniálne. Troska sklamanie bolo v tom, že i kej El sa prejavila až v poslednej epizóde, tak na strane dobra neboli skoro žiadne straty, to bolo trocha divne, ale asi praktické. Je to taká dospelacka temna rozprávočka, kde nenápadný princ v hodine dvanástej vyzná lásku umierajúcej princeznej a tá mu tu lásku od srdiečka vráti a jasne, že  prežije. Samozrejme, že tu nebolo len toto, ale spomedzi boja dobra so zlom, sa myslelo i na toto. Škoda toho konca, ale Happy end nemôže byt stále, tak sa teším na ďalšiu sériu. Silne 4*. ()

matestlust 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vecna je skvělý záporák a celý jeho příběh zapadá bez chybičky. Hluchá místa to má, to vlastně od první série, ale tady to prostě odpustíte, protože žijete s každou postavou jejich příběhy a tu partu nemůžete nemilovat a teď pár nelogických chvilek a nebo trapných pokusů o vtip, to přehlédnete mrknutím oka. Je to celé geniálně propracované, natočené a zahrané, na druhou stranu je to často dětinské, místy trochu chabne promyšlenost daných situací a pár nových i starých postav mi tam trochu nesedí, nebo mi spíš přijdou zbyteční ( pizza boy, či malá Lucasova sestra ). Stejně ale sázím 5*, protože tak, jak ST dokáží diváka stáhnout do děje, již od první řady, tak to moc seriálů neumí a ta nedočkavost po dalším díle a další sérii je až neuvěřitelně žravá. ST je zaručeně nelepší seriál od Netflixu a dost možná jeden z nejlepších vůbec. 4. série mé tvrzení jen upevňuje. ()

Galerie (569)

Zajímavosti (77)

  • Píseň „Running Up That Hill“ od Kate Bush zaznamenala po svém použití v této sérii opětovný nárůst popularity a 29. května 2022, dva dny po premiéře série, dosáhla na první příčku iTunes v USA. (KGBelik)
  • Původně měla tato série vyjít v roce 2020, avšak byla odložena kvůli pandemii covid-19. (KGBelik)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Stranger Things dostanou další sérii

Stranger Things dostanou další sérii

30.09.2019

Přestože to tak nějak všichni očekávali, teprve nyní Netflix oficiálně oznámil, že prodlužuje fanoušky milovaný seriál Stranger Things o čtvrtou sérii. Zároveň s tím přišla zpráva, že tvůrci seriálu,… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno