Reklama

Reklama

Stranger Things - Season 4

(série)
Trailer 5
Drama / Fantasy / Horor / Mysteriózní / Sci-Fi / Thriller
USA, 2022, 13 h 2 min (Minutáž: 63–150 min)

Hrají:

David Harbour, Winona Ryder, Millie Bobby Brown, Finn Wolfhard, Gaten Matarazzo, Caleb McLaughlin, Natalia Dyer, Charlie Heaton, Joe Keery, Noah Schnapp (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(9)

Obsahy(1)

Těsně před jarními prázdninami se do Hawkinsu vrací temnota. Čeká nás nová porce hrůz, děsivých vzpomínek a taky úplně nové nebezpečí, ze kterého tuhne krev v žilách. (Netflix)

Videa (7)

Trailer 5

Recenze (297)

Malarkey 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na to, jak to tady je hodnoceno, mám docela dost těch ale, které mě u této série trápí. Tím pozitivním je určitě Kate Bush a její teď už nesmrtelný song, který bortí hitparády po celém světě. Opět po 35 letech. Negativum pak vnímám hlavně v ruské lince, která mi přišla úplně zbytečná a pak i v atmosféře, ze které už není cítit ta dětská naivita, pro kterou jsem měl Stranger Things tak rád. Navíc ta délka těch epizod...tu si tvůrci také mohli odpustit. Poslední dvouapůlhodinová epizoda nastavovala kaši tak, že když by byla o hodinu kratší, vůbec nic by se nestalo. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pre mňa je táto séria trošku krok späť. Síce oceňujem premyslenosť Dufferovského univerza a páči sa mi, že na veľa vecí dostávame aj odpoveď, ale kameň úrazu je v rozvetvení dejových línií. Tie síce na konci krásne zapadnú do seba ( čo znova ukazuje na premyslenosť), ale samostatne niektoré fungujú viac a iné menej. Najsilnejšia je Dustinova línia. Najslabšia línia s Eleven. Zvyšné dve striedajú skvelé momenty( návšteva u Suzy, finále v Rusku) s tými prapodivnými a pritiahnutými za vlasy( pizza dodávka dokáže utiecť agentom, dvojica divných Američanov sa vie infiltrovať na stráženú ruskú základňu). A hoci to v rámci štruktúry série dáva zmysel, tá nevyváženosť humoru, fantasy a drámy je tu citeľná. Plus mi vadia veci typu - sme v zime, ale neparí sa nám z úst. Ku koncu sa to trošku zachráni, ale pozorný divák vie rozoznať čo je štúdio a čo interiér. V zásade ale spokojnosť, ktorá ponúka fun servis, posunutie určitých vzťahov na novú úroveň a zároveň si to drží aj  potrebný nadhľad. Ale v tomto prípade platí menej je dakedy viac. A nech je v ďalšej sérií akákoľvek zlá postava - už ju prosím nenechajte rozprávať - Kapitán basketbalového mužstva, Papa aj Vecna kecajú únavne a často krát o suchom z nosa. Tí mi vadili najviac. Uvidíme čo prinesie finále. 4. séria - 75%. ()

Reklama

AppleCore 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Série Stranger Things přerostla v neuvěřitelně šílenou blockbusterovou zábavu, která přehlušuje drtivou většinu sci-fi a fantasy fláků, který šly za posledních několik let do kin – to platí hlavně pro zoufale nudný marvelovky. Čtvrtá série je esencí toho všeho, co milujeme na obřích multiplexech, akorát v pohodlí našich domovů. Na velkoplošný TV s pořádnou zvukovou soustavou vás to vystřelí z kecek a na konci budete v úžasu a strnule dychtit nejenom po finální řadě, ale i po tom, aby bratři Dufferové natočili novýho Highlandera! Ta nostalgická komornost první řady nešla udržet věčně, proto nám tvůrci servírují dechberoucí vypravěčství v opulenci, která nemá v TV zábavě obdoby, přestože je to často klišé i kýč jako prase! ()

Lexonka97 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na čtvrtou sérii se čekalo opravdu dlouho, ale s radostí řeknu, že to stálo za to a to dlouhé čekání se vyplatilo. Od komornějšího příběhu v první sérii to přerostlo až k šílenou ale stále strašně zábavnou blockbusterovou zábavu. Jak už to u tohoto seriálu bývá zvykem, nová série = nové postavy. A jako vždy ty postavy stojí za to. Nejvýraznější postavou je ovšem Eddie Munson s jeho šílenou a zábavnou povahou, kterou si každý okamžitě zamiluje. Na síle přibili i dialogy, kdy jsem si užíval jakýkoliv rozhovor mezi Hopperem a Dimitrim. A i když jsou právě postavy jedna z nejsilnějších zbraní Stranger Things, jen to nestačí. Potřebuje to i silný příběh, který znovu nechyběl a uznávám, že takto nervy drásající příběh jsem v žádné jiné sérii nepocítil. Rozdělení hlavních postav do part mi opravdu sedlo a i když například linka s Eleven nedosahovala takových hodnot jako ta v Californii a v Hawkins, měla co nabídnout a jsem rád, že jsme se dozvěděli ještě více o Upside Down a značné mezery se začali vyplňovat. I přes opravdu značnou délku série (13 hodin) to uteklo strašně rychle a i samotné dvou a půl hodinové finále mi stopáží přišlo jako průměrná epizoda. Když už jsem nakousl finále, nesmím zapomenout na motherfucker souboj Hoppera a Demogorgona a emoční momenty, jako smrt Eddieho a Max na pokraji smrti. Posledním střípkem smutku byl rozhovor mezi Dustinem a Eddieho strýcem. Na jeden důležitý prvek jsem ale málem zapomněl. Tím samozřejmě myslím hudbu, která se každou sérií překonávala a tentokrát to není výjimkou. Tou nejznámější se stala Running Up That Hill, která doslova zničila internet a už od prvního dílu je opravdu všude. Já  ale samozřejmě nejsem výjimkou a tuto skladbu jsem si také zamiloval. Čtvrtá série ale také působí upravenými staršími soundtracky z předchozích sérií, které jsou vždy ve správnou chvíli na správném místě. Potrženo sečteno, čtvrtá série je prostě nezastavitelná bomba, která vás odpálí jak jen může a zároveň se stává mou druhou nejoblíbenější sérií. ()

Šimpy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak dokoukána čtvrtá serie a šup sem se spoily a pocity. Citím jisté zklamání, protože to, co pro mě bylo Stranger things je prostě pryč...ta atmosféra osmdesátkového dětského dobrodružství říznutého hororem je fuč...jen občas probleskne ta atmoška na povrch. Jen chvílema jsem měl dojem, že sleduju stejnej seriál...hodně se to utápí ve scénáristickým balastu, dialogy šustí papírem apod. Akutečně nejlepší scény jsou závery epizod....kupříkladu u sedmé a osmé epizody. jenže pak přijdou ty vycpávky, při kterých jsem byl přesvědčen, že se políbí Eddie s Dustinem...ta scéna skutečně k polibku gradovala (8. díl) anebo, že se v závěrečném díle políbí bráchové Byersovi. K poslednímu dílu mám více výtek, ty si hodím rovnou k němu. ()

Galerie (569)

Zajímavosti (77)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Stranger Things dostanou další sérii

Stranger Things dostanou další sérii

30.09.2019

Přestože to tak nějak všichni očekávali, teprve nyní Netflix oficiálně oznámil, že prodlužuje fanoušky milovaný seriál Stranger Things o čtvrtou sérii. Zároveň s tím přišla zpráva, že tvůrci seriálu,… (více)

Reklama

Reklama