Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

El na nové škole šikanují a ona se nemá jak bránit. Joyce otevírá tajemný balíček. V Hawkinsu zamíchá hubatá hráčka pořadím účastníků noční herní seance. (Netflix)

Recenze (90)

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Naši mladí hrdinovia sú na strednej škole a s tým prichádza aj určitá zmena atmosféry. Pokiaľ neradi trávite filmový/seriálový čas na americkej high school, možno budete trpieť, a keď nemáte radi basket v telocvični, tak detto. Mňa to ale bavilo, rovnako ako aj jedna šikovná paralelná montáž. V závere ale tvorcovia vytasia scény ako z čistokrvného nadprirodzeného hororu a postavy vôbec nešetria. Vystraší to, má to tú správnu atmosféru a chcete vedieť, čo bude ďalej, respektíve ako sa s tragédiou vysporiada okolie. ()

ALIENka_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nechápejte mě špatně, není to úplně hrozný, a po otřesný třetí sérii bych řekla, že je čtyřka docela zlepšení. I když jak velký, si netroufám říct. Minulá série mě od celýho seriálu už dost odradila sama osobě (jak asi usoudíte z mých pikantních recenzí), takže od čtyřky toho zase tolik nečekám. Ale pořád si pamatuju první sérii a jako stará babuška vzpomínám na dobrý časy. Ještě když mi prvních pár minut návrat malý El a profesora z laborky připomněl bezchybnou první řadu. Představení nový éry v podobě střední taky není nejhorší, ale jsou z toho dost cejtit klasický klišé, karikatury šikanátorů, který se chovají přesně tak, jak se nikdo nikdy nechoval. Ne vážně, uvidíme někde vůbec reálnej obraz šikany? Tohle je tak přitažený za vlasy, to není možný. Obávám se, že se seriál zase ubírá cestou rádoby komedie, protože u těch příšerných vtipů si rvu vlasy už teď. Ale musím uznat, že ne všechny byly hrozný, třeba ruská panenka. Objevily se taky nový postavy, který vypadají aspoň na třicet. Proboha, to neměli nějaký herce, který by fakt vypadali jako středoškoláci? Tam mohli rovnou dát bandu 50ti letých, a nebyl by vidět rozdíl. Lucasova sestra mě pořád sere, ale za to jsem ráda, že Lucas dostal prostor pro trochu character developmentu. Hodnocení: nová hororová atmosféra skvělá, ale jinak ztrácím víru/10 ()

Reklama

jhr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čekání na čtvrtou sérii bylo šíleně dlouhé, ale výsledek rozhodně stojí za to. V úvodní epizodě sledujeme, kam se naši hrdinové posunuli, a seznamuje se s novými postavami. Jako rozjezd a příslib věci příštích to celé funguje dokonale. Brutální úvod a ještě děsivější závěr patří mezi vrcholy prvního dílu. ()

kery- 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

To čekání stálo za to. Nečekal jsem průser, ale ani to, že by mě to dokázalo nějak více překvapit. Skvělá hudba, vizuál, postavy, všechny změny i výplň mimo upside down. Co se týče samotného UD, to zde docela přitvrzuje a hororově předbíhá všechny ty dnešní R sračky. Jak jsem těch 13h v kuse moc neviděl, tak teď docela nevím. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Z dalšího pokračování jsem měl samozřejmě obavy. Řekl bych oprávněně, neboť Netflix v poslední době zmrví na co jen sáhne. Naštěstí se zatím zdá, že seriál stále neopustilo někdejší kouzlo a drží si poměrně vysokou úroveň. I když byl úvod tak trochu zdlouhavý, nevím jak vy, ale já opětovné seznámení s hlavními představiteli rozhodně potřeboval. Proto je skvělé, že se dílo může i nadále pyšnit velice poutavým způsobem vyprávění, což se obzvláště v těchto nezáživnějších částech skutečně hodí. Takto zdařilý úvod série mne nakonec nasměroval k té čtvrté hvězdě, neboť ačkoli první epizoda nebyla nijak zvlášť nabitá, uteklo to jako voda a už se nemohu dočkat přídavku. Kvalitu následně potvrzují i překvapivě dobré hororové prvky. Tak snad ani ten zbytek nebude k zahození. 79% PS: Všechnu tu teatrálnost ohledně průběhu basketu a D&D si mohli odpustit a považuji průběh obou zápasů za nejslabší část epizody. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (11)

  • Ve 28. minutě, když jde Eleven (Millie Bobby Brown) po školní chodbě, můžeme v pozadí slyšet skladbu „Running Up That Hill (A Deal with God)“ od anglické zpěvačky a skladatelky Kate Bush, která vyšla na jejím pátém albu nazvaném „Hounds of Love“, které vyšlo v roce 1985. (Trajektt)

Reklama

Reklama