Reklama

Reklama

Stranger Things - Season 4 (2022) (série)


Kapitola první: Klub Hellfire (S04E01)

(epizoda)
  • USA Chapter One: The Hellfire Club

VOD (1)

Obsahy(1)

El na nové škole šikanují a ona se nemá jak bránit. Joyce otevírá tajemný balíček. V Hawkinsu zamíchá hubatá hráčka pořadím účastníků noční herní seance. (Netflix)

Recenze (90)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Absolutně nejlepší jsou prequel a závěr epizody. Jinak jsem měl pocit déjà vu, jako bych se přenesl na úplný začátek. Já chápu, že šikana je nekončící problém, ale už zase? Je to ubíjející a laciné, jako by se postavy bez toho nedokázaly pořádně postavit na nohy. A když osmdesátá léta, tak válení se po stropě! Ovšem ona bytost mi více než Freddyho připomněla Hellraisera. Hudba fajn, nejvíce potěšila Kate Bushová s Running Up That Hill. Celkově spíše zklamání, ale po zkušenostech z minula tomu dám šanci. Sakra, El, koukej se sebrat! ()

Sany33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Príbeh: Opäť sa po nijakej dobe vraciame do Hawkinsu aby sme sa pozreli ako sa darí starým známi ale aj novým tváram. Chalani a baby trocha vyrástli a ocitáme sa na strednej škole, ktorá je plná kráľov plesu a roztlieskavačiek a samozrejme lepšiemu prístupu drog aj keď našich hrdinov zaujíma iba Dungeons & Dragons. El je na druhej strane dosť neobľúbená a nemá sa proti šikane ako brániť. Z Willa sa pekne po Netflixovsku stáva gay. Steve a Robin najlepšia dvojica má zatiaľ prekvapivo málo priestoru. Nancy a Jonathan sú odlúčený a tak ich láska naberá strmí spád do priepasti. Prevedenie: Prvá polovica pilotu štvrtej série je vlastne intro, ktoré nám ukazuje kam sa jednotlivé charaktery vo svojich životoch posunuli. Nie, že by nás to nijako moc zaujímalo ale aspoň sa dá hrať neskôr celkom dobre na city. Druhá polovica je už to na čo divák tejto série čaká a to je vynikajúca atmosféra 80s a prekvapivo úchvatný Evil Zombie AKA hlavný záporák. 85% ()

Reklama

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Jsme šáhlí nerdi" aneb solidní rozjezd, kámo. Prolínající/doplňující se vyprávění super, bossfight mrkal na pátou hvězdu, hudebně a atmosféricky opět eighties nerdgasm. Ocenit je třeba fakt, že ač ve vzduchu visí potenciál masivního rozpočtu, tvůrci prokazují snahu přitlačit i na stísněně hororovou strunu a mysteriózní komorno, což bylo doménou zejména první řady. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Z dalšího pokračování jsem měl samozřejmě obavy. Řekl bych oprávněně, neboť Netflix v poslední době zmrví na co jen sáhne. Naštěstí se zatím zdá, že seriál stále neopustilo někdejší kouzlo a drží si poměrně vysokou úroveň. I když byl úvod tak trochu zdlouhavý, nevím jak vy, ale já opětovné seznámení s hlavními představiteli rozhodně potřeboval. Proto je skvělé, že se dílo může i nadále pyšnit velice poutavým způsobem vyprávění, což se obzvláště v těchto nezáživnějších částech skutečně hodí. Takto zdařilý úvod série mne nakonec nasměroval k té čtvrté hvězdě, neboť ačkoli první epizoda nebyla nijak zvlášť nabitá, uteklo to jako voda a už se nemohu dočkat přídavku. Kvalitu následně potvrzují i překvapivě dobré hororové prvky. Tak snad ani ten zbytek nebude k zahození. 79% PS: Všechnu tu teatrálnost ohledně průběhu basketu a D&D si mohli odpustit a považuji průběh obou zápasů za nejslabší část epizody. ()

Tom10000 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

(Ze dne 11.08.2022). 1.díl 4.série nám přináší plno děsivých překvapení, ale i krásného humoru. Uplynul další půlrok. Dustin a Mike jsou nyní nedílnou součástí Nerd klubu, jenž vede ostřílený dráč Dračího doupěte Elliot. Lucas se však též stává součástí basketbalového týmu, a Nerdem si už nepřeje nadále být. Mike a Dustin tedy musí najít náhradu. A tu naleznou v Lucasově sestře. Jane se spolu s Willem a Joyce na druhé straně Ameriky dostává do prestižní školy. Tu vede královna školy, jež jí šikanuje. V hlavním střetu si Jane nešťastně uvědomuje, že ani ve vzteku se její schopnosti nevrací. Nancy se stává plnohodnotnou novinářkou a Jonathan pracuje jako truhlář. Ani jeden se s tím druhým neuvidí, ač si to přejí. Robin touží po dívkách. Zmíněná královna školy skrývá děsivé tajemství. Ovládá ji velmi divná a velmi temná síla. Přímo před zrakem Elliota umírá v jeho karavanu nechutným způsobem. 100 procent, řádné započetí poslední série! ()

Galerie (55)

Zajímavosti (11)

Reklama

Reklama