Reklama

Reklama

Stranger Things - Season 4 (2022) (série)


Kapitola první: Klub Hellfire (S04E01)

(epizoda)
  • USA Chapter One: The Hellfire Club

VOD (1)

Obsahy(1)

El na nové škole šikanují a ona se nemá jak bránit. Joyce otevírá tajemný balíček. V Hawkinsu zamíchá hubatá hráčka pořadím účastníků noční herní seance. (Netflix)

Recenze (90)

vimluk_CZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Božínku, miluju to. Dost mé hodnocení ovlivňuje fakt, že jsem fanda téhle značky, ale za mě je to parádní přídavek, na kterém pokud hledáte - chyby najdete, ale což... Já nejsem hnidopich, já si tuhle sérii a příběhy oblíbených postav užívám a po slabší S3 (ta mi přišla až trošku moc ujetá) mi to tempo zatím sedí. Famózní práce s kamerou, soundtrackem a prolínání příběhů jednotlivých postav do jednoho velkého příběhu je s tímto seriálem spjato odjakživa. A záporák parádně strašidelný. Hip hip hurá ()

jhr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čekání na čtvrtou sérii bylo šíleně dlouhé, ale výsledek rozhodně stojí za to. V úvodní epizodě sledujeme, kam se naši hrdinové posunuli, a seznamuje se s novými postavami. Jako rozjezd a příslib věci příštích to celé funguje dokonale. Brutální úvod a ještě děsivější závěr patří mezi vrcholy prvního dílu. ()

Reklama

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Jsme šáhlí nerdi" aneb solidní rozjezd, kámo. Prolínající/doplňující se vyprávění super, bossfight mrkal na pátou hvězdu, hudebně a atmosféricky opět eighties nerdgasm. Ocenit je třeba fakt, že ač ve vzduchu visí potenciál masivního rozpočtu, tvůrci prokazují snahu přitlačit i na stísněně hororovou strunu a mysteriózní komorno, což bylo doménou zejména první řady. ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Už po čtvrtý jsem se zamiloval.... Otvírák nový řady je z takřka všech hledisek feel-good teenage limonáda – jenže tuhle subžánrovou rovinu mám u Stranger Things ze všeho nejradši. Závěrečný mix Evil Dead a Noční můry v Elm Street nemá chybu. Indiánský stoner Argyle a dealer Eddie jsou moje nová crush. ()

Luicy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Trochu pomalý a nudný rozjezd, který byl na můj vkus zbytečně moc dlouhej. Spíše se jednalo o připomenutí mladých hrdinů, kteří nám trochu povyrostli, a o představení jejich problémů v životě středoškoláka dle ohrané šablonky, která se nachází ve většině podobných filmů. Za mě sice trochu nůďo, ale věřím, že v dalších dílech se dostaneme už k pořádnému ději. Atmosféra a hudba osmdesátek se mi jinak moc líbí a scénka s DnD mě pohladila po duši. Za mě lepší 3* ()

Galerie (55)

Zajímavosti (11)

  • V úvodu scény odehrávající se v Kalifornii slyšíme u Eleven (Millie Bobby Brown) píseň „California Dreamin'“ od skupiny The Beach Boys. (Karlosik_4)
  • „Heroes and Hellfire“ je název komiksu X-Men #134, na který se v seriálu několikrát odkazuje. The Hellfire Club je odkazem na skupinu mutantů v komiksu. (KGBelik)

Reklama

Reklama