Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Mike letí do Kalifornie a v Hawkinsu se všechno zastaví kvůli mrtvole. Nancy hledá stopy a otřesený Eddie prozradí partě, co viděl. (Netflix)

Recenze (66)

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Strašná trauma liberálov zo Štátov nacistických a  ich vlastnej minulosti sa prejavuje najmä v rasizme zasadenom do roku 1986 - doslova sa to všade hemží funkcionármi v polícii či armáde, ktorí sú afroameričania, všetko v Štátoch je nádherne farebné a Rusko vyzerá ako žumpa ( v 90 rokoch sa v Sovietskom zväze či Československu USA zobrazovalo s fotkami z westernou a divokého Západu, aby sa sami Sovieti ukázali ako vyspelejší a ani teraz tomu nie je v Európskej múmii inak :-D) a pochopiteľne všetky zlé postavy sú bielej farby pleti...odhliadnuc od tohto a s prihliadnutím na výber skladieb možno autorom odpustiť to že iba posledných 8 minút je ozaj výborných a inak je to (pre niekoho určite skvelá) tínedžerská romanca... ()

Mr.Apache odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nepřekvapilo by mě, kdyby tunel z Ameriky do Kaliningradu vedl přes Oválnou pracovnu. Uplně vidím jak se otevře tajný vchod v knihovně a kolem Ronnieho propochoduje četa ruských vojáků s Hopperem na nosítkách. Jinak cring fest se nám tu zdárně dohrabal až k ubíjející nudě, kdy se na ploše jednoho regulérního celovečerního filmu nestane téměř vůbec nic. Millie brečí, nosáč se diví, tlouštík s umělým hárem, jež mu pohromadě drží čepička, hraje golf... A tak má člověk spoustu času přemýšlet nad tím, jak Joe Keery v seriálu vystřídal už třetí, úplně odlišnou roli, a v té poslední to dotáhl až do funkce Asistenta lesby. Vypnul jsem to po hodině a mé hodnocení plně vyjadřuje pocit, který jsem z toho měl. ()

Reklama

dO_od 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

// Po dvou epizodách: Vypadá to víc jako film do kin než většina filmů, co Netflix vypouští ven. Má to furt tu boží 80s atmosféru. Každá série včetně téhle zvládá během pár expozičních scén posouvat charaktery dětí dál a dál s tím, jak dospívají, zatímco furt stíhá představovat nové a nové zajímavé postavy, tentokrát tu tedy máme vášnivého D&D dungeon mastera a kytaristu v jednom, který má náběh na nového oblíbence. Záporák se zatím profiluje jako jeden z nejlepších, přitom už ten loňský nastavil laťku dost vysoko. Kolem a kolem jsou ST zpátky v nejlepší formě, a kdo tvrdí, že ne, ten si akorát lže do kapsy, nebo už zapomněl, o čem tenhle seriál v jádru odjakživa byl a furt je. ()

LachtanShows 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Démon Venca je mou novou nejoblíbenější postavou, co mě ale štve jako zarytého kritika, co si neodpustí viděné seroše/filmy pořádně analyzovat, je neustálá potřeba stavět do záležitostí ze školního prostředí šikanu. Nechci, aby tím kdysi úhlavní postava celých Divnějších věcí skončila jako opravdu divná věc někde v pozadí. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak jestli to dobře chápu, původní sestava (i bubáci) jsou zcela navíc, protože tu máme nového bubáka a nové postavy, kterým dává zabrat. Proč tedy s nimi ale ztrácíme čas? Dojem z linky “Hopper” naprosto groteskní. Včetně vysvětlení jak ho Rusové našli… nebyl komplex náhodou plně obsazený US armádou? Linka “El” naprosto zbytečná a nesmyslně šponovaná do extrému… tedy pokud se neplánuje to vykrádání Carrie. Za mě tedy scenáristicky naprostá zoufalost. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (9)

  • Jméno Michael Myers, které zazní v 52. minutě, odkazuje na filmovou sérii Halloween. (Duoscop)
  • Na začátku epizody sleduje Max (Sadie Sink) televizní pořad, ve kterém vystupuje Courteney Cox. Vzhledem k tomu, že se tato série odehrává v roce 1986, je to pravděpodobně seriál Misfits of Science (od r. 1985), ve kterém měla postava Courteney Cox (Gloria) telekinetické schopnosti. (KGBelik)
  • Ve 35. minutě, když si Mike (Finn Wolfhard), Will (Noah Schnapp) a Jedenáctka (Millie Bobby Brown) užívají jarní prázdniny na kolečkovém kluzišti, slyšíme v pozadí píseň „Tarzan Boy“ od italské kapely Baltimora, která vyšla v roce 1985 na jejich debutovém albu nazvaném „Living in the Background“. (Trajektt)

Reklama

Reklama