Reklama

Reklama

Stranger Things - Season 4 (2022) (série)


Kapitola sedmá: Masakr v laboratoři (S04E07)

(epizoda)
  • USA Chapter Seven: The Massacre at Hawkins Lab

VOD (1)

Obsahy(1)

Hopper se chystá na boj s monstrem. Dustin pitvá Vecnovy motivy a rozklíčuje zprávu z druhé strany. Jedenáctku posílí dávno zapadlá vzpomínka. (Netflix)

Recenze (97)

Malyszs 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Musím říct, že po odfláklé a lehce nesmyslné 3. sérii jsem nic moc nečekal. Ještě ke všemu v této době zpackaných pokračování. Ovšem, 4. série (vol. 1) velice překvapila. Pokazit se toho dalo hodně. Rozhodně jsem našel věci, co mi vadily, ale over all bych s čistým svědomím dal 9/10. První série je stále masterpiece, ale tohle bych dal hned za ni. Udělat dobrý pokračování perfektního seriálu není jednoduchý a za to určitě palec nahoru. Teď si jen měsíc počkat, na další 2 epizody. Snad to nezakončí něčím, co mě donutí tento komentář smazat a pokračovat v životě s tím, že všechny seriály eventuelně doserou. Ale nakročeno mají opravdu solidně, a věřím jim, že to mají dobře vymyšlený. ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Stranger Things byly vždy o postavách, o jejich radostech a strastech, dilematech, traumatech, a vnitřních démonech, díky čemuž s nimi dokázal divák vždy soucítit a ztotožnit se s nimi, zatímco ona mysteriózní omáčka okolo byla jen druhořadý katalyzátor děje – tentokrát je to však právě naopak a paradoxně to vůbec není ke škodě. Samozřejmě, jednotlivým protagonistům je jako vždy věnována náležitá péče, character development je i zde neodmyslitelným elementem, jenže nyní má stěžejní prim příběh, a divák si tak může užít jak dechberoucí výletovou exkurzi do Upside Down, tak důmyslnou šachovou hru, při níž tvůrci odhalí takřka všechny triky, fígle, a na stůl vyloží všechny karty, ne-li rovnou všechna esa z rukávu. Za tuhle podívanou o stopáži 100 minut by se nestyděl ani Štefan Král, natožpak Štefan Špilberg. ()

Reklama

MERKATtv 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je až neskutočné ako celú túto sériu ťahá dole dejová linka s Eleven. Tvorcovia nám ukazujú úplne hovadiny a zbytočne sú potom epizódy hodinu a pol dlhé... Taktiež hlavná štvorica detí bola úplne upozadená a v tejto epizóde zažiarili Nancy, Steve, Robin a Eddie a naozaj scény s nimi bolo to najzaujímavejšie čo vzišlo z tejto série. Dejová linka s Ruskom je tiež fajn a na Willa a Mikea sa úplne asi zabudlo. Neviem no mám veľmi rozporuplné pocity z tejto série lebo Eleven robí stále to isté dokola a už ma to nebaví. ()

CarLoSiiin

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Uwaaaaaaa kdo tohle vymysli!!! To je neskutecnej narez!!! Stranger Things je snad fakt jediny serial na svete, kde kvalita graduje kazdou serii, to neni mozny proste!! Porad je z ceho brat, porad je to naprosto skvely a uzasny a oh muj boze asi jsem prodelal serialovy orgasmus! Jak mame vydrzet cekani na posledni dva dily, nemam absolutne poneti. PS: Finale teto serie 2 a pul hodiny!?? Tak to je naprosty masakr!!! ()

Remivsremi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skládání jednotlivých kousků do celkového obrazu. Je hezké vidět seriál, kde si tvůrci mohli promyslet děj skrz několik sezón a prezentovat nám výsledek své práce. Samotný postup mě ale tolik neuchvátil. Bylo to takové mdlé. Technicky precizní, až na pár CGI omlazovaček, ale unylé. Je zbytečné si u ST stěžovat na použitá schémata. Celá jeho DNA se nese v poctě doby a její popkultury. Přesto mě klasické postupy jako "přidej se na mou stranu" a "díky dobru porazím arcipadoucha" otravovaly. Dějově se taky nejedná o veledílo přepisující historii. Jedná se o nadprůměr, o tom žádná, ale když padne otázka, co pro vás bylo zásadní dílo na které bude ještě několik let vzpomínat, nebude má odpověď čtvrtá řada ST. Nic to nemění na to, že se těším na závěrečný dvojdíl. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (1)

  • Eddie (Joseph Quinn) zmíní, že by na Steva (Joe Keery) byl hrdý i sám Ozzy, protože také kousl netopýra. Naráží tím na incident z roku 1982, kdy metalový zpěvák Ozzy Osbourne ukousl na pódiu hlavu živému netopýrovi s tím, že si myslel, že šlo o repliku. (Karlosik_4)

Reklama

Reklama