Reklama

Reklama

VOD (1)

Příběh tří lidí, jejichž osudy se setkají v ne zrovna správné chvíli. Bývalá narkomanka Cristina žije ve spokojeném manželství s architektem Michaelem a dvěma dcerami. Těžce nemocný Paul má slabé srdce, jeho žena Mary by s ním chtěla mít dítě. Jenže lékaři mu dávají jen jeden měsíc života. Jediná naděje je transplantace. Bývalý trestanec Jack, kterého napravila víra, žije s manželkou a dvěma dětmi a bojuje se svou prchlivostí. Jednoho dne Jack srazí autem muže se dvěma dětmi a ujede. Vzápětí se Cristina dozví, že její manžel a obě dcery zemřely, a Paul dostane zprávu, že se našel vhodný dárce pro jeho transplantaci srdce. Když se pak rozhodne poděkovat rodině dárce, seznámí se s Cristinou, zamiluje se do ní a společně se rozhodnou pomstít smrt jejích blízkých. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (1 055)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Tenhle vůz mi dal Ježíš. Protože on dává a on taky bere." Jsem si poměrně jistý tím, že když zemřu, tak nebudu lehčí o 21 gramů, ale přibližně o metrák mrtvé váhy. Také vím, že můj pohled na zábavu ve filmu se výrazně liší od pohledu režiséra Iñárritua. Ten se zábavě snaží poctivě vyhnout a já musím smutně konstatovat, že v tomto snímku se mu to podařilo naprosto dokonale. Přesto jsem přesvědčen o tom, že kdybych se při převážení neexistujících 21 gramů snažil hledat objektivní kvalitu, tak ji tam najdu, ale to já zásadně nedělám. Já se chci u sledování filmu bavit. Alespoň trochu. ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Šok, smutek, beznaděj, deprese, nenávist, soucit, pochopení, smíření - tohle všechno ve mě tenhle film vyvolal. Nemám slov, nevím co psát. Film mě odrovnal, ale to totálně. V poslední době jsem viděla hodně dramat a ze všech jsem byla mimo, ale na 21 gramů to nemá. Ještě teď se klepu, jen si na to vzpomenu, brečím.. Bohužel ze sebe nic kloudného nevyloudím.. Dnes (edit: ani po půl roce) opravdu ne.. Naomin hereckej výkon mě tak pohltil, že jentak neusnu (ale nakonec jsem usnula :o) ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Mezinárodní film s mimořádně silným hereckým obsazením. Utrpení, bolest, pomstychtivost a hněv na metru čtverečním, to vše by se dalo krájet, aneb jak jeden Mexičan ukázal svým severním sousedům, jak se točí pořádné drama. O křehkosti lidské bytosti znovu vypráví nevšední vypravěč Alejandro González Iñárritu a znovu s jistotou zkušeného tvůrce. Laťka po oslnivém debutu tak zůstává pořád neuvěřitelně vysoko, diváci jsou znovu aktivními účastníky vyprávění, znovu hledají pravdu a znovu si pokládají nejednu otázku. Muselo být nesmírně zajímavé natočit klasický film a pak si s ním totálně vyhrát ve střižně, přitom ani zdaleka nejde o nějaké samoúčelné cvičení intelektuála, který nemyslí na své diváky. Klíčoví jsou samozřejmě vynikající herci – s nimi se nabízí další otázka pro diváky – který z nich je nejlepší? ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Prvý Iňarritov film čo som videl a skláňam poklonu. Mozaika jedného smutného príbehu, ktorú postupne servíruje ma nútil nestále rozmýšlať čo bude ďïalej. Ono vlastne čo bude ďalej vieme, ale to ako sa k tomu dostaneme nie. Neviem čo filmový kritici nazývajú ťažkým filmom, ale u mňa je to 21 Gramov. Celý film som špekuloval. Je to herecký koncert, je to skoro bez hudby, má to atmosférou, je to výnimočný film. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Zrovna v tomhle případě mi netradiční postup vypravování přijde pouze jako efektní berlička sloužící k tomu, aby se film udělal zajímavějším, než ve skutečnosti je. Docela se divím, že tu plno lidí píše o tom, jak je 21 Gramů velmi emotivní snímek, kdežto mně se zdálo, že podobné téma už ani chladněji zpracovat nešlo. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (21)

  • Když Paul (Sean Penn) najde v knize fotky Cristiny (Naomi Watts) a jejího manžela, tak kniha, do které se dívá, se jmenuje „Cruising Paradise“ – jde o sbírku 40 příběhů o samotě a zapomnění, kterou napsal spisovatel a herec Sam Shepard. (pUnck)
  • Báseň, kterou Paul (Sean Penn) cituje, když je v restauraci s Cristinou (Naomi Watts), se jmenuje „La Tierra Giró para Acercarnos“ a napsal ji Eugenio Montejo. (pUnck)
  • Jednou z hračiek, ktorú je možno vidieť vo filme, je aj pes Slinky z filmovej série Toy Story. (MikaelSVK)

Související novinky

The Last of Us nabírá herního skladatele

The Last of Us nabírá herního skladatele

13.03.2020

Necelé dva měsíce nás dělí od vydání jedné z nejočekávanějších her letošního roku The Last of Us Part II. Pár dní nazpátek přitom bylo oznámeno, že se kabelovka HBO, scenárista Craig Mazin (Černobyl)… (více)

Kniha džungle – Favreau versus Iñárritu?

Kniha džungle – Favreau versus Iñárritu?

09.12.2013

Nedávno jste u nás četli o nové hrané verzi Kiplingovy Knihy džunglí, kterou pro Disneye natočí ironmanovský Jon Favreau. Podle názvu se může zdát, že studio uvažuje i o jiném režisérovi. Pravda je… (více)

Sean Penn a špionážní skandál

Sean Penn a špionážní skandál

25.02.2009

Tak, 81. udělování Cen Akademie máme za sebou a začíná tradiční hra „kdo jako první zlanaří čerstvé držitele Oscarů do svého filmu“. Jako první přichází Doug Liman s politickým dramatem Fair Game,… (více)

Reklama

Reklama