Reklama

Reklama

Hellraiser III: Peklo na Zemi

  • Česko Zplozenec pekla 3: Peklo na zemi (neoficiální název) (více)
Trailer

Peklo otevřelo své chřtány a vpustilo démony do našeho světa. Když si zhýralý playboy P. J. koupí podivnou skulpturu, ve které lze rozeznat obrysy zvláštní lidské hlavy pobité hřeby, netuší, že tenhle netradiční kus umění mu navždy změní život. Poté, co je Pinhead oživen a přiveden do našeho Světa, musí mu P. J. vodit krvavé lidské oběti. Na stopu tajemství prokleté „Kostky“ se tentokráte vydává reportérka Joey, která se musí vypořádat se zcela novou skvadrou pekelných démonů. (Řitka video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (183)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Je až s podivem, co se vztahem k filmu a názorem na něj udělá jak nostalgie tak místo, kde jej viděl poprvé. Hell on Earth je jediný díl série, který jsem viděl v kině (ono je to snad taky poslední díl série, který do kina šel) a mám i dojem, že je to úplně první díl série, co jsem viděl, notabene jako patnáctiletý. To prostě vyřeže hlubokou jizvu v mozku, která se jen těžce zaceluje. Dlouhou dobu jsem tento díl považoval za nejlepší. Dneska už si to nemyslím, ale přesto mě ten film pořád baví. Hellraiser nikdy nebyl o Pinheadovi a Cenobitech, ti, pravda, tvoří podstatnou část mytologie příběhu a příběhu vůbec, ale nikdy, ani před tím, ani po tom, to nebylo o nich. Taky nikdy nebyl Pinhead a Cenobité jasně záporné postavy. Až na tento díl (pravda, ještě jsem neviděl poslední díl). Může se to zdát jako negativní a ne moc dobrý postup, ale mě se to naopak líbí. Pinhead dostal volné pole působnosti, "vyrobí" si nové poskoky a nohsledy (Camerahead, Barbie a CD parádní, Terry cenobite nic moc), a začne si užívat. Masakr na diskotéce je pastva pro oči (ty kulečníkové koule z hlavy jen tak nedostanu), stejně tak Pinheadovo sebeukřižování v kostele ("já jsem cesta"), to je pro mě nejlepší scéna snad z celé série. Příběh, děj a zápletka nic moc, ale když je na scéně Pinhead a hláškuje, kvalitativně to jde nahoru. 4,5* ()

Honzek 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí prvních dvou dílů musí ode mě třetí dostat zákonitě čtyři hvězdy ač to místy vypadalo, že to tak nebude. Příběh nebyl úplně hloupý, celkem dobré herecké výkony, povedená hudba a hlavně inovace jako například nový pekelníci. Už jsem se začínal bát, že se mi žádný díl nebude líbit tak, jak bych požadoval. Těším se, ale zároveň se trochu obávám, co nabídne čtyřka, ale jdu hned do ní. ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

V třetím Hellraiserovi, který byl zjevně natočen s větším rozpočtem než předcházející dva, se opět setkáváme se starým známým Pinheadem, kterému se zde dostává mnohem více prostoru. Trojka je konvenční horor s dobrou atmosférou a některými opravdu vydařenými scénami (Pinhead v kostele...), prostě skvělá zábava, ale to je vše ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

V rámci série je snímek „Hellraiser III: Peklo na Zemi“ poklesem a ze tří prvních je rozhodně nejhorší. Jsou zde pěkné scény, anebo spíše pěkné záběry – například Pinheadův vstup do kostela je úchvatný – ale jsou to jednotlivosti, které zaujmou, nikoli celek, který by dokázal diváka pohltit. Cenobité už na mě nedokáží působit tak děsivě a depresivně jako dříve, jsou to už jen prostě démoni, kteří kolem sebe rozsévají smrt a bolest. A pořád je dokáže sejmout jedna malá kostka. ()

Jazzzz 

všechny recenze uživatele

Hellraiser a jeho znovu povstání z demonické sochy. Jo ta socha byla dobrá, ale oproti prvním dvoum dílům je to dosti slabé. Mnoho opravdu hluchých míst beze šťávy. Konec průměrný, nový démoni se mi zdá nemají takový styl jako měli jejich předchůdci. Cdčkovač a kameraman, to už je trochu zbytečně kýčovité a ta kuřačka, nevím kdy byla horší zda živá nebo po smrti. Když nad tím tak přemýšlím byl to hooodně slabý horor s pár výjmečně světlými okamžiky (ta socha se mi celkem líbila). ()

Galerie (24)

Zajímavosti (14)

  • Scéna ze staveniště na konci filmu se natáčela na půdě univerzity Wake Forest v Severní Karolíně. (HellFire)
  • Kapela v Kotelně je Armored Saint s písní "Hanging Judge". (Dr Lizal)

Reklama

Reklama