Reklama

Reklama

Hellraiser III: Peklo na Zemi

  • Česko Zplozenec pekla 3: Peklo na zemi (neoficiální název) (více)
Trailer

Peklo otevřelo své chřtány a vpustilo démony do našeho světa. Když si zhýralý playboy P. J. koupí podivnou skulpturu, ve které lze rozeznat obrysy zvláštní lidské hlavy pobité hřeby, netuší, že tenhle netradiční kus umění mu navždy změní život. Poté, co je Pinhead oživen a přiveden do našeho Světa, musí mu P. J. vodit krvavé lidské oběti. Na stopu tajemství prokleté „Kostky“ se tentokráte vydává reportérka Joey, která se musí vypořádat se zcela novou skvadrou pekelných démonů. (Řitka video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (183)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Tento třetí díl Hellraiserovské série se mi líbil nejvíc. Měla jsem pocit, že scénář byl na mnohem lepší úrovni oproti předchozímu Hellboundovi, nevyzněl tolik amatérsky a béčkově. Hlavní a největší prostor zde není věnován magické kostce, ale jejímu vládci. Je více zaměřen na Pinheadovu osobnost, což se ukázalo být jako velmi správným krokem. Seznámíme se ještě více s jeho charakterem a dozvíme se, jak vnímá svůj "pobyt" v pekelném světě a také jsme obeznámeni s jeho názory a myšlenkami na toto místo, na lidi, na svět a podstatu bytí. Přišlo mi, že taktéž z části díky tomu, je celý film povznášen na jistou, bizarně uměleckou úroveň. Děj a příběh je rovněž velmi zajímavý a poutavý, stejně tak jeho zpracování. Utkvěla mi v paměti třeba masakrovská scéna v klubu, nebo nápadité provedení nových Pinheadových cenobitských společníků. V jedné scéně mi hlavou bleskla myšlenka "Ty jo, ta dlouhovlasá slečna je Hellraiserova...?" Někteří možná pochopí mou myšlenku a dokončí ji, jiní nebudou chápat její smysl. Naštěstí se vše v závěrečných scénách důkladně vysvětlilo, a já se tak poté za tuto svou myšlenku lehce styděla. Za zmínku též stojí zajímavý, otevřený konec filmu, který mi vyzněl lehce apokalypticky. Na závěr bych jen dodala - Doug Bradley RULEZZ!:) ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Začíná to zklouzávat k průměru a někdy i k nudě. Příběh je tu jako ve dvou rovinách z pohledu mladé reportérky Joey a dívky z ulice,kterou Joye najde a spolu bydlí ,ale ona odejde a stane se Pinheadovo pomocnící. I Joey se dostane na druhou stranu ,ale za účelem zničit zlo. Za zmínku stojí masakr v klubu Kotelna jinak to někdy místo hrůzy vhání úsměv. ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Klasický sequel silne ovplyvnený draculovskou sériou od Hammeru (ktorou sa už inšpiroval i Barker v prvom Hellraiserovi). Prvá polovica je preto venovaná postupnému oživovaniu Pineheada, aby zvyšok filmu bol jeho veľkou one-man show, ktorá nemá obdoby v sérii. Po estetickej stránke nie je možné si nevšimnúť silné zhollywoodizovanie série, ale stále je to celkom znesiteľné (aj vďaka tomu, že je tu stále veľa krvi a masiek). Síce to už postráda akúkoľvek atmosféru predošlých dielov, ale Pinhead čoby hláškujúci satan satanov nemá chybu. 7/10 PS: Rebríček série: H2, H1, H3, H4, ... H8, H10, H5, H6, H7, H9 ()

Pedestrian 

všechny recenze uživatele

Typický ranný Hickox konce 80. a začátku 90. let přesně tak, jak ho mám rád. Vše rozehrává ve velkém stylu podobně jako u Voskového muzea a jeho následného sequelu. Přehršel rozmanitých démonů z pekla, spousta akce, výbuchů, krve a čerstvého masa. Závěrečná dvacetiminutovka odstartovaná nevídaným masakrem v klubu plně dostává svému názvu a servíruje skutečné Peklo na Zemi. Je to jiný Hellraiser, ale rozhodně ne špatný Hellraiser. Odpustit si tvůrci ve scénáři rušivé snové sekvence o tatínkovi padlém ve Vietnamu a Pinheada v rozkvetlé přírodě (ach, božínku), nestyděl bych se za ultimátní hodnocení. Fetišisti přes cenobity a páně Pinheada si užijí do sytosti. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Z prvnich trech dilu jasne nejslabsi a to ze dvou duvodu. Rozjede se to poradne az v zaverecny pulhodince a celej dej je tak trochu prekombinovanej a slatanoidni. Nicmene akce na diskotece, novy Cenobiti a brutalni zabery jsou fajn a dojde i na nejaky osvetleni vzniku Pinheada. Sice to neni buhvijak strasidelny, ale par scen stoji za to a rozhodne skvela zabava. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (14)

  • Film získal Cenu publika na Bruselském mezinárodním festivalu fantasy filmů. (Terva)
  • Původní americká verze plakátu k filmu nezobrazovala Pinheada, protože se věřilo, že je pro americké děti „příliš děsivým“. (HellFire)
  • Scéna ze staveniště na konci filmu se natáčela na půdě univerzity Wake Forest v Severní Karolíně. (HellFire)

Reklama

Reklama