Reklama

Reklama

Hellraiser III: Peklo na Zemi

  • Česko Zplozenec pekla 3: Peklo na zemi (neoficiální název) (více)
Trailer

Peklo otevřelo své chřtány a vpustilo démony do našeho světa. Když si zhýralý playboy P. J. koupí podivnou skulpturu, ve které lze rozeznat obrysy zvláštní lidské hlavy pobité hřeby, netuší, že tenhle netradiční kus umění mu navždy změní život. Poté, co je Pinhead oživen a přiveden do našeho Světa, musí mu P. J. vodit krvavé lidské oběti. Na stopu tajemství prokleté „Kostky“ se tentokráte vydává reportérka Joey, která se musí vypořádat se zcela novou skvadrou pekelných démonů. (Řitka video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (184)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Oproti pre mňa takmer dokonalým prvým dvom častiam cítim ústup z pozícií do béčkovejších vôd. V tom má ale čo robiť skôr zub času, v 1992 by mi asi masaker v podniku alebo zbytočne akčné (pred)finále nerobili problémy. Každopádne práve podobné veci ma pri prvých dieloch vôbec netrápili, keďže pôsobili komornejšie a atmosféricky hutnejšie. Inak stále veľmi solídne pokračovanie, ktorému škodí snaha o to priniesť niečo väčšie a bombastičkejšie, pretože Hellraiser má byť najmä nepríjemný, čo najtemnejší a bez náznakov akéhokoľvek nechceného humoru. ()

iolaos 

všechny recenze uživatele

Pokracovani slavnych horroru sebou obycejne nesou neduhy nadstavovanych casti, ale az tak vyznamny kvalitativni odliv se zde nekona. Je ku prospechu, ze Hell on Earth nebyl pojat jako suverenni film, ale zachovava si jakz takz sounalezitost k celku predchozich Hellraiseru. S pribyvajicimi minutami se reziser snazi o vytvoreni pekelne atmosfery, coz se mu i dari, ale decentne rozehrany pribeh konfrontace reporterky s Pinheadem je lehce predvidatelny a neprinasi nic prekvapiveho ani po trikove strance. Nebyt techto nesvaru, mohl figurovat treti Hellraiser vysoko nad prumerem. 5/10 ()

Reklama

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

"There is no good. There is no evil. There is only flesh...the patterns to which we submitted." __ "Human dreams. Such a fertile ground for soil the seeds of torment." ___ Pinhead stratil tajomnosť, ale zase sme si ho konečne poriadne užili, tak ako on si užil svoju párty na zemi... Takže jedno veľké plus a jedno veľké mínus. Výtvarne opäť triumfálne, scenáristicky už totálne Béčko, zábava s Cenobitmi odsýpa, ale zaujímavejšia je skôr prvá polovica. ___ "Don´t debate with me, girl. Just come here and die, while you still have the option to doing it quickly." __ Oh i´ll enjoy making you bleed, and I´ll enjoy making you enjoy it." __ "You will burn in hell for this. - Oh, burn. Such a limited imagination." ()

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Presne ten druh 90's nostalgie a neobjektivne hodnotenie k tomu, ako to mám rád. Ale nemôžem inak. Opäť je to jeden z filmov, na ktorých som VHSkovo vyrastal, kombinácia pekelných anglických koreňov a odľahčenej americkej kazetovosti. Kto aspoň trošičku nezažil, nepochopí. Ale i tak...Opäť klobúk dole pred praktickými efektami, tie počítačové aspoň vyčaria nostalgický úsmev. Hlavná hrdinka krásna, vedľajšia postava detto, mnoho nezabudnuteľných scén(klubový masaker, kostol, budova na konci...). Hudba ako vždy geniálna. Posledný poriadny Hellraiser. Až človeku príde smutno, kde sa podeli takéto ambiciózne, veľkolepé projekty, napchaté úžasnými praktickými efektami. A kde sa podel talentovaný žánrový režisér Hickox, respektíve jeho skvelé hororové kúsky. Ach áno, stále môžeme siahnuť po peckách z našich archívov. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Druhý díl se s diváky nerozešel zrovna v dobrém – tedy hlavně co se osudů starých známých cenobitů týče a tak bylo potřeba napravit si u nich reputaci. Nemůžu soudit, protože já byl třeba se třetím dílem docela spokojený, ale jak je mi známo, mnoha lidem se tato podívaná moc nelíbila. Já si však velmi rychle zvykl na novou hlavní hrdinku v podobě reportérky Joey, která si rozhodně mé sympatie získala stejně jako představitelka Kirsty (Ashley Laurence). Stejně tak jsem to viděl i z pohledu další výměny na režisérském křesle, protože Anthony Hickox odvedl rovněž velmi slušnou práci. Dokonce si dovolím tvrdit, že mě trojka bavila úplně stejně jako první díl. Dvojku považuji za ještě trošku lepší kousek. Ano je pravda, že zápletka ztratila svou pekelnou jiskru, protože opustíme děsivý svět Cenobitů, ale trojka rozhodně neztratila nic ze svého bizarního/brutálního kouzla, kterými nás uchvátili předchozí díly. Navíc zde dostal Pinhead opravdu slušný prostor ke svému řádění, což bylo pro mne nejdůležitější. Konečně jsem si ho mohl pořádně vychutnat v akci a jeho úvodní „vycucnutí“ pohledné holčiny bylo provedeno velmi pěkně. Navíc i samotná kamenná socha (pilíř duší) byla skvostná. Následný masakr v baru se mi nesmazatelně vryl do paměti, stejně jako jeho excelentní příchod do kostela. Právě díky těmto momentům u mě trojka stoupla „na ceně“. S příchodem nových cenobitů jsem se sice musel potutelně usmívat, protože do staré gardy měli sakra daleko a to hlavně co se děsivosti týče, ale zase se s nimi divák nenudil. Bylo to akčnější, snad i brutálnější – ovšem zas na druhou stranu se lehce vytratila ona tajemná děsivost, která zdobila oba předchozí díly. Nicméně si myslím, že ostudu tento díl sérii rozhodně neudělal. 70% ()

Galerie (25)

Zajímavosti (14)

  • Titulnú pesničku filmu, ktorá zaznie počas záverečných titulkov nahrala legendárna britská heavy metalová skupina Motörhead. (Jello Biafra)
  • Scéna ze staveniště na konci filmu se natáčela na půdě univerzity Wake Forest v Severní Karolíně. (HellFire)
  • Film získal Cenu publika na Bruselském mezinárodním festivalu fantasy filmů. (Terva)

Reklama

Reklama