Reklama

Reklama

Hellraiser III: Peklo na Zemi

  • Česko Zplozenec pekla 3: Peklo na zemi (neoficiální název) (více)
Trailer

Peklo otevřelo své chřtány a vpustilo démony do našeho světa. Když si zhýralý playboy P. J. koupí podivnou skulpturu, ve které lze rozeznat obrysy zvláštní lidské hlavy pobité hřeby, netuší, že tenhle netradiční kus umění mu navždy změní život. Poté, co je Pinhead oživen a přiveden do našeho Světa, musí mu P. J. vodit krvavé lidské oběti. Na stopu tajemství prokleté „Kostky“ se tentokráte vydává reportérka Joey, která se musí vypořádat se zcela novou skvadrou pekelných démonů. (Řitka video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (184)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

S každým dalším zhlédnutím se mi líbí trojka víc a víc. Skvělá roztančená scéna s řetězy na operačním sále, bezchybné stažení z kůže, masakr na diskotéce a peklo v ulicích. Prolínání světů, surrealismus, dekadence a vtipný Pinhead v kostele. Tajemnost a bizarnost prvních dvou dílů se sice poněkud vytratila, zato výživné gore nechybí. Snad jen noví cenobiti za moc nestojí a místo metalu či hard rocku bych raději (hlavně na diskotéce) slyšel gothick rock. A nemění na tom nic ani velká jména jako jsou KMFDM či House of Lords, ba ani samotní hardrockoví bozi Motörhead - byť jejich Hellraiser šlape pěkně... ()

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Uvod je uplne priserny, avsak postupne dej zacne naberat na obratkach. najvacsim zlomom oproti predchadzajucim Hellraiserom je pre mna urcite situovanie Pinheada skor do pozicie hlaskujuceho a "cooloveho" Freddyho Kruegera...,ale na nho nema samozrejme:) Avsak za scenu v kostole si zasluhuje o hviezdicku naviac: "I AM THE WAY!!!"hahaha ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Třetí část kultovní série (i když za kultovní se dají nazvat pouze první dvě) se tentokrát přesunul do Ameriky, a to konkrétně do New Yorku. Pinhead, uvězněný v podivném sousoší, se brzy dostává na svobodu a při honbě za Lemarchandovou kostkou rozsévá v centru velkoměsta smrt a zkázu... I když kvalitativní sešup je tu znát, pořád je to slušná a krvavá sranda. Trojka oproti starším bratříčkům ztrácí na tajemné atmosféře, za což velkým dílem může absence virtuózního guru Christophera Younga, za to nám to kompenzuje velkou dávkou gore a akce. Úchvatná scéna je například masakr na diskotéce a akčně pojaté řádění Cenobitů v ulicích města. Pinhead si obstará několik nových pomocníků, a mezi jeho nejpůsobivější výtvory patří J.P. Cenobit, Camera Head, C.D. a Barbie. Sám režisér Hickox si tu střihnul malou roličku jednoho z vojáků ve Vietnamu, a pak tu bleskově přeblikne na jednom z televizních kanálů. Oproti následujícím "majstrštykům" se Hell on Earth dá ještě s čistým svědomím vřele doporučit. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo už o dost slabší než původní dva fvydařené filmy. Změna režiséra se značně projevila. Přesto má film furt hororový nádech. Nejhorší je příběh a strašná ujetost, kdy se člověk moc bát nemusí, ale zase je tu pár nechutných, krvavých scén. Jinač jde většina věcí trochu mimo. Přesto nadprůměr té doby, což ještě tak jde. Zde hodnotím ale jen na 65% = *** ()

fcreading 

všechny recenze uživatele

Tentokrát sa režie chopil Anthony Hickox a nedopadlo to špatne naopak počíňal si velmi dobre i keď tento diel je už trošku akčnejší. Hneď na začiatku si kocku kúpi majiteľ baru ale je pokrytá soškou a potom zistuje že niečo vtom je. Po otvorený sa začínajú krvavé scény u ktorých sme zvyknutí ( pekne to rozbehol na diskotéke Pinhead krv striekala zo všadial). Nuda vôbec neprekypuje a po prvých dvoch častiach tu máme dosť solídne pokračovanie s trochou porciou gore. PS: Pinhead vtomto diely už nebude len na konci ale aj po celý film :). ()

Galerie (25)

Zajímavosti (14)

  • Scénárista Peter Atkins se měl původně ujmout režie, ale studio se domnívalo, že nemá dostatek zkušeností. Zahrál si tak alespoň barmana a Cenobita Barbie. (HellFire)
  • Ačkoli postavu Sandy hrála na plátně herečka Aimée Leigh, její inkarnaci bez kůže ztvárnila silně nalíčená Paula Marshall a Leigh jí propůjčila hlasový doprovod. (ČSFD)
  • Původní verze filmu měla končit tak, že Joey (Terry Farrell) měla udělat dohodu s Pinheadem (Doug Bradley), že se stane jeho nevěstou výměnou za úspěšný život. Nakonec se ale od tohoto konce filmu upustilo. (ČSFD)

Reklama

Reklama