Reklama

Reklama

Hellraiser III: Peklo na Zemi

  • Česko Zplozenec pekla 3: Peklo na zemi (neoficiální název) (více)
Trailer

Peklo otevřelo své chřtány a vpustilo démony do našeho světa. Když si zhýralý playboy P. J. koupí podivnou skulpturu, ve které lze rozeznat obrysy zvláštní lidské hlavy pobité hřeby, netuší, že tenhle netradiční kus umění mu navždy změní život. Poté, co je Pinhead oživen a přiveden do našeho Světa, musí mu P. J. vodit krvavé lidské oběti. Na stopu tajemství prokleté „Kostky“ se tentokráte vydává reportérka Joey, která se musí vypořádat se zcela novou skvadrou pekelných démonů. (Řitka video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (184)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Klasický sequel silne ovplyvnený draculovskou sériou od Hammeru (ktorou sa už inšpiroval i Barker v prvom Hellraiserovi). Prvá polovica je preto venovaná postupnému oživovaniu Pineheada, aby zvyšok filmu bol jeho veľkou one-man show, ktorá nemá obdoby v sérii. Po estetickej stránke nie je možné si nevšimnúť silné zhollywoodizovanie série, ale stále je to celkom znesiteľné (aj vďaka tomu, že je tu stále veľa krvi a masiek). Síce to už postráda akúkoľvek atmosféru predošlých dielov, ale Pinhead čoby hláškujúci satan satanov nemá chybu. 7/10 PS: Rebríček série: H2, H1, H3, H4, ... H8, H10, H5, H6, H7, H9 ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

V třetím Hellraiserovi, který byl zjevně natočen s větším rozpočtem než předcházející dva, se opět setkáváme se starým známým Pinheadem, kterému se zde dostává mnohem více prostoru. Trojka je konvenční horor s dobrou atmosférou a některými opravdu vydařenými scénami (Pinhead v kostele...), prostě skvělá zábava, ale to je vše ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Třetí díl Hellraisera není vyložený průšvih, ale nic velkolepého taky ne, kvalita ale klesla opravdu rapidně. Příběh je poměrně nezajímavý, Pinhead přišel o veškerou svou hrůzu i charisma (ale pořád je fajn), ostatní Cenobiti jsou už jenom směšní panáci, kteří mají absolutní minimum prostoru a Terry Farrel byla v rámci možností taky docela dobrá, skoro jako v DS9. Jedna věc mně ale na tomhle filmu opravdu potěšila - příběh Pinheadova původu, výtečná scéna, která klidně mohla být delší. Poslední půlhodina byla taktéž velice fajn, ale všechno předtím příliš dobré nebylo. Na druhou stranu jsem už viděl mnohem větší slátaniny a u třetího Hellraisera se dá ještě pořád docela slušně pobavit, takže za mně slabších 60%. ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Dvojka síce po príbehovej časti za veľa nestála ale aspoň sa nato dalo pozerať. Šťavnaté a húževnaté gore ktoré bolo hádam brutálnejšie ako v prvej časti to zachraňovalo kde sa len dalo. Avšak tuto už nebolo zaujímavé prakticky nič. Jediné čo ma tu bavilo bol tajuplný rozbeh a začiatok v ktorom sa iba zisťovalo. V béčkových filmoch sa mi často nestáva že by sa mi páčili práve tieto časti.... ale čo už . Keď však už prišlo na akciu tak to kleslo do úplne trápnej zlátaniny ktorá zmenila v horšie celú koncepciu Hellraisera v základoch. Nové monštrá boli hrozné, scénka v kostole absolútne nezmyselná a pinhead mi pripomínal skôr filozofa Sokrata ako zvrhlého vraha. Na rovinu, na ďalšie pokračovanie nie som vôbec zvedavý. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Tento třetí díl Hellraiserovské série se mi líbil nejvíc. Měla jsem pocit, že scénář byl na mnohem lepší úrovni oproti předchozímu Hellboundovi, nevyzněl tolik amatérsky a béčkově. Hlavní a největší prostor zde není věnován magické kostce, ale jejímu vládci. Je více zaměřen na Pinheadovu osobnost, což se ukázalo být jako velmi správným krokem. Seznámíme se ještě více s jeho charakterem a dozvíme se, jak vnímá svůj "pobyt" v pekelném světě a také jsme obeznámeni s jeho názory a myšlenkami na toto místo, na lidi, na svět a podstatu bytí. Přišlo mi, že taktéž z části díky tomu, je celý film povznášen na jistou, bizarně uměleckou úroveň. Děj a příběh je rovněž velmi zajímavý a poutavý, stejně tak jeho zpracování. Utkvěla mi v paměti třeba masakrovská scéna v klubu, nebo nápadité provedení nových Pinheadových cenobitských společníků. V jedné scéně mi hlavou bleskla myšlenka "Ty jo, ta dlouhovlasá slečna je Hellraiserova...?" Někteří možná pochopí mou myšlenku a dokončí ji, jiní nebudou chápat její smysl. Naštěstí se vše v závěrečných scénách důkladně vysvětlilo, a já se tak poté za tuto svou myšlenku lehce styděla. Za zmínku též stojí zajímavý, otevřený konec filmu, který mi vyzněl lehce apokalypticky. Na závěr bych jen dodala - Doug Bradley RULEZZ!:) ()

Galerie (25)

Zajímavosti (14)

  • Režisér Anthony Hickox se ve filmu objeví jako voják ve Vietnamu. (HellFire)
  • Titulnú pesničku filmu, ktorá zaznie počas záverečných titulkov nahrala legendárna britská heavy metalová skupina Motörhead. (Jello Biafra)
  • Ačkoli postavu Sandy hrála na plátně herečka Aimée Leigh, její inkarnaci bez kůže ztvárnila silně nalíčená Paula Marshall a Leigh jí propůjčila hlasový doprovod. (ČSFD)

Reklama

Reklama