Reklama

Reklama

Lovci myšlenek

  • USA Mindhunters (více)
Trailer

Hrdinové tohoto filmu jsou členové FBI, kteří mají za úkol stát se odborníky na sériové vrahy, tzn. přijít na motiv, pochopit jejich myšlení a na tomto základě, vraha chytit a usvědčit. Tým sedmi mladých lidí je proto poslán na opuštěný ostrov, kde mají pod dozorem arogantního a sobeckého profesionála podstoupit závěrečný test. Jejich úkolem je vyřešit fiktivní případ sériového vraha. Horor nastává v okamžiku, kdy se na scéně objevuje vrah opravdový a postupně likviduje členy skupiny. Na každého z nich používá jiný druh děsivé pasti. Jak přibývá mrtvých a zároveň i stop, začíná být jasné, že vrahem je někdo z týmu a ne neznámá osoba. Podaří se dosud žijícím přátelům včas odhalit, kdo z nich má na svědomí mrtvé kamarády? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (291)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Jsem tak lstivej, že se zabiju sám." To je tak pekelně lstivý, že bych vrahovi občas půjčil pistoli a podezíral tu čtyřnohou kočku, která občas přeběhla kameramanovi přes cestu. Nechci tedy nic vyzrazovat, ale ta kočka byla patrně nevinná. Přesto mě ta hra na hledání nejlepšího analytika docela zaujala, ale jakmile se původní sestava 7+1 začala redukovat a mě osvítila myšlenka, že už tu hru chápu, tak mě to pozvolna přestávalo bavit. Ke konci už mi bylo zcela jedno, na koho scénárista ukáže, protože zejtra si to už stejně nebudu pamatovat. Není k tomu důvod. ()

svik 

všechny recenze uživatele

Zařadil bych tento napínavý filmeček k filmům z lepší kapsy. Sice si dost potrpěl na lekačky a morbidní vykonání vražeb, ale i přesto musím uznat že se tvůrci nápad docela povedl-STÍSNĚNÉ PROSTŘEDÍ-Snad co mě zaskočilo a řekl bych že to právě bylo u filmu nedořešeno a to konec. jistě nebylo lehké ho vymyslet ale zde se moc nepovedl hlavní vrah to nemohl stihnout to se nedalo. Bylo zde přemrštěno náhod a to taky ztrácí na kvalitě. CELKOVĚ POCIT SLUŠNÝ.. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Samotný děj i scénář jsou tím nejzajímavějším, ale i nejhorším na celém filmu. Co se týká samotných smrtí hlavních protagonistů musím uznat, že některé jsou geniální, že by záviděli i scénáristé filmů jako SAW či Nezvratný osud, ale některé jsou naprosto stupidní a nereálné. Nabízí se ale celkem působivá děsivá atmosféra, která postupně odhaluje zvrácenost a chytrost vraha, zároveň však i naivitu jednotlivých postav, které mají být údajně jednou nejlepšími vyšetřovateli FBI. Také výkony herců bych označil za velice rozdílné. Někteří podali podle mě velice dobré výkony, ale najde se tam i pár takových, kteří zahráli otřesně. Přitom jde spíše o neznámé herce. ()

Lhurgoyf 

všechny recenze uživatele

Výborná komédia! Uh, počkať, Minduhnters predsa komédia byť nemala... Tento film má neuveriteľne stupidný scenár, a keď myslím stupidný, tak tým myslím "ještě možná tak o tisíc pater stupidnejší, než Purpurové řeky 2". Nápad s presným časom, kedy zomrie ďalší človek, by v skutočnosti vôbec nefungoval. Vraždy sú síce nápadito spravené (i gore efekty nechýbajú), ale sú strašne moc vtipné, i keď tvorcovia po nás očividne chceli, aby sme sa báli. Všetci ohromne prehrávajú, dejové zvraty sú k smiechu a atmosféra nefunguje. Ale ako som písal - je to dobrá komédia - čiže si tie svoje 2* zaslúži. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $27miliónovTržby USA $4,480,744Tržby Celosvetovo $21,148,829║ Námetom dosť zaujímavý projekt, len škoda že neprišla aj väčšia snaha sa s tým viac pohrať aby to nevyznelo len tak tuctovo, a niekedy je aj problém v tom ako pôsobia postavy v skľučujúcich momentoch. Film ma jednoznačne dobrý rozneh len časom akoby mu dochádzal dych. /50%/ ()

Galerie (73)

Zajímavosti (25)

  • Hlavným dôvodom, prečo sa film mohol natočiť so skromným rozpočtom, bola veľkorysá daňová úľava od holandskej vlády. (Arsenal83)
  • Wayne Kramer predal svoj scenár pod názvom "Unsub" ("Neznámy subjekt"). Manažéri Foxu uprednostnili názov Mindhunters a zmenili ho, avšak Kramer nebol z toho šťastný, pretože už existovala kniha faktu od Johna Douglasa s názvom „Mindhunter“ - neskôr sfilmovaná v seriáli Mindhunter (od r. 2017). (Arsenal83)
  • Bolo natočených niekoľko variácií konca. Po početných testovacích premietaniach v Spojených štátoch v roku 2003 bola testovacím publikom konečná verzia filmu určená na uvedenie do kín. (Arsenal83)

Reklama

Reklama