Reklama

Reklama

Lovci myšlenek

  • USA Mindhunters (více)
Trailer

Hrdinové tohoto filmu jsou členové FBI, kteří mají za úkol stát se odborníky na sériové vrahy, tzn. přijít na motiv, pochopit jejich myšlení a na tomto základě, vraha chytit a usvědčit. Tým sedmi mladých lidí je proto poslán na opuštěný ostrov, kde mají pod dozorem arogantního a sobeckého profesionála podstoupit závěrečný test. Jejich úkolem je vyřešit fiktivní případ sériového vraha. Horor nastává v okamžiku, kdy se na scéně objevuje vrah opravdový a postupně likviduje členy skupiny. Na každého z nich používá jiný druh děsivé pasti. Jak přibývá mrtvých a zároveň i stop, začíná být jasné, že vrahem je někdo z týmu a ne neznámá osoba. Podaří se dosud žijícím přátelům včas odhalit, kdo z nich má na svědomí mrtvé kamarády? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (291)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Samotný děj i scénář jsou tím nejzajímavějším, ale i nejhorším na celém filmu. Co se týká samotných smrtí hlavních protagonistů musím uznat, že některé jsou geniální, že by záviděli i scénáristé filmů jako SAW či Nezvratný osud, ale některé jsou naprosto stupidní a nereálné. Nabízí se ale celkem působivá děsivá atmosféra, která postupně odhaluje zvrácenost a chytrost vraha, zároveň však i naivitu jednotlivých postav, které mají být údajně jednou nejlepšími vyšetřovateli FBI. Také výkony herců bych označil za velice rozdílné. Někteří podali podle mě velice dobré výkony, ale najde se tam i pár takových, kteří zahráli otřesně. Přitom jde spíše o neznámé herce. ()

SallyZen 

všechny recenze uživatele

Hodně si to dávám do souvislosti Pustinou, která je něco podobného. Jenže tohle mi přijde o něco hůře zpracované. Scénář je celkem zprasený, ale tak to bych ještě nechal, jenže mně neseděli ani ti herci. Kilmer se tam skoro neukázal, LL Cool J zahrál lépe třeba v Útok z hlubin, holky Velasquez a Morris by se měli spíše chlubit Mumiema a Odloženými případy, ale že nezaujme ani Lee Miller z Trainspottingu jsem nečekal. Takže jediný, s kým jsem sympatizoval a přál jsem mu aby přežil byl Eion Bailey. Pasti, pasti, pastičky skvělé vymyšlené, ale občasné chování jedinců až udivovalo. Vraha odhalit přece jen nebylo tak lehké(aspoň pro mě). Nakonec to dopadlo tak, jak jsem vůbec nepředpokládal. Celkem dobrý film, ale já si radši pustím zmiňovanou Pustinu. 65% ()

Reklama

Tyler 

všechny recenze uživatele

Wow, tak tohle je teda něco ! Rád bych viděl tenhle film ve společnosti specialisty na profilování z oddělení behaviorálních věd nebo prostě jakéhokoliv forenzního psychologa...Ale nutno uznat, že přes naprostou demenci námětu se podařilo Renny Harlinovi občas (!!) dát na frak (vzájemné?) orální fixaci scénáristického dua. Abyste rozuměli - takhle z prstu vycucaný scénář, zápletku a dějové zvraty abyste pohledali...Extra cool námět se snoubí se snahou šokovat podáním jednotlivých vražd (alespoň jsou pěkně natočené), naprosto selhává ve vrahově motivaci a zapomíná na to hlavní - nutnost vyvolat alespoň minimální stopu uvěřitelnosti. Protože pokud ani tohle nefunguje, můžu rovnou točit parodii - což se, samozřejmě nechtěně, Rennymu přes veškerou snahu chvílemi podařilo. Ale tentokrát je to právě on, kdo "Lovce myšlenek" vytahuje o dvě patra výš - s kamerou si pořád rozumí a koneckonců s atmosférou tak nějak taky. Škoda, že mu pořádný scénář v Hollywoodu už asi nikdy nesvěří... ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Ano, scenar k filmu Mindhunters vykrada D-Tox, Final Destination a kadejake dalsie filmy /klise typu partia agentov na ostrove, a ktosi ich zacne vyvrazdovat ..... kolkokrat som to uz videl?/ ale musim zdoraznit dostatocne skusenu ruku rezisera Renny Harlina -- predsa len pozbieral urcite skusenosti s tocenim Cliffhangera a jednej casti Die Hard/. K tomu filmecek obsahuje slusne hustnucu atmosferu a par solidne natocenych vyvrazdovaciek. Z hercov zaujme najma vyborny / a dost tvrdak/ Val Kilmer /The Doors, Lovci Lvu/, ktoreho povazujem za vyborneho herca. Spackany zaver vsak sposobil, ze tomu nedam absolutorium, len taky lahsi nadpriemer : 73 % ()

necisty 

všechny recenze uživatele

Jsou to velmi slabé 4 hvězdy, chvilkami bych se klonil ke 3:). Má to dobrý nápad, ALE! Stejně jako ostatní, kdo tento film viděli, budu nadávat na to, že profesionálně vycvičení agenti FBI dělají asi stejné chyby, jako prsatá blondýnka v hororu utíkající do schodů do druhého patra s banánem v ruce místo zbraně. Po bitvě je každý generál a teď můžu říkat: měli udělat to a měli jít tam, ale vážně některé jejich rozhodnutí jsou tak tupé, až je z toho úplná komedie. Má to spoustu much a to nezachrání ani konečný mini zvrat, který byl ke všemu nutný, protože pak by to ještě kleslo na úrovni. Vadilo mi také využívání zorného pole kamery. Zatímco v záběru vidíte jen dvě postavy, kolem kamery běhá milion dalších lidí, aby se mohlo připravit a udělat 'velké překvapení'. Často je totiž nemožné, aby to překvapení, zúčastnění viděli až na poslední chvíli, jak je nám prezentováno. Tu hvězdu nad průměr dávám snad jen za propracovanost všech smrtí z filmařského hlediska, ne z toho logického. A taky byl dobrý OST. 'Tenhle ostrov se používá pro vojenské cvičení, ale jednou za čas mi ho na víkend půjčí.' ()

Galerie (73)

Zajímavosti (25)

  • Clifton Collins Jr. sa na svoju rolu pripravoval pravidelným cestovaním po historickom Hollywood Boulevard na invalidnom vozíku a spolupracoval s lekárom, aby zabezpečil presné zobrazenie osoby s postihnutím. (Arsenal83)
  • Režisér Renny Harlin chcel obmedziť používanie digitálnych efektov, pretože veril, že to filmu uberá na dôveryhodnosti. (Arsenal83)

Reklama

Reklama