Reklama

Reklama

Lovci myšlenek

  • USA Mindhunters (více)
Trailer

Hrdinové tohoto filmu jsou členové FBI, kteří mají za úkol stát se odborníky na sériové vrahy, tzn. přijít na motiv, pochopit jejich myšlení a na tomto základě, vraha chytit a usvědčit. Tým sedmi mladých lidí je proto poslán na opuštěný ostrov, kde mají pod dozorem arogantního a sobeckého profesionála podstoupit závěrečný test. Jejich úkolem je vyřešit fiktivní případ sériového vraha. Horor nastává v okamžiku, kdy se na scéně objevuje vrah opravdový a postupně likviduje členy skupiny. Na každého z nich používá jiný druh děsivé pasti. Jak přibývá mrtvých a zároveň i stop, začíná být jasné, že vrahem je někdo z týmu a ne neznámá osoba. Podaří se dosud žijícím přátelům včas odhalit, kdo z nich má na svědomí mrtvé kamarády? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (291)

cariada 

všechny recenze uživatele

Solidní thriller o agentech FBI co dělají zkoušku na vyšetřovatelé vražd na jakém si ostrově, kde má sklad i armáda, ale nikdo to tam nehlídá. jneže jak už to bývá, začně tam někdo vraždit. Ale kdo? Jeden z té skupiny to je, ale musí se přijít na to kdo. A tak se podezřívají navzájem což je logické. Nápad je to poměrně obehraný, ale proč né, když je dobře zpracován tak to jde. Vše to směřuje na jednoho z nich, ale jak už to tak je, vyklube se z toho někdo úplně jiný. Od začátku je jasný kdo to není a kdo, že přežije. Poněkud mě přišlo divný, že FBI mezi sebe vezme někoho na vozíku a zvlášt na práci vyšetřovatele vražd, přijde mě to hodně nelogické. A působí to jako rušivý element. Přesto slušná podívaná. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Inteligentní, nadprůměrně obsazený krimi thriller, představující pohodovou podívanou pro thriller fans. Partička FBI rekrutů je ponechána na pustém ostrově (opuštěné město), aby rešili fiktivní případ, načež začnou sami postupně umírat - musím říct velmi osobitými způsoby. Viděno jako novinka, takže konkrétnější už být nemůžu. 70% ()

Reklama

kinej 

všechny recenze uživatele

Takovou blbost jsem už dlouho neviděl. Nemám rád tyhlety rádobypsychologické "thrillery", které se snaží diváky šokovat za každou cenu, a to i na úkor věrohodnosti. Svou stupiditou mi to připomnělo Vraždy podle Jidáše. V těchto filmech vždy tvůrci hodí jednoznačně vraždu na někoho, a pak vinu nějakým, jedno jak moc zcestným způsobem hodí na někoho jiného. Nejčastěji je za tím plán geniálního vraha. K tomu všemu zde absolutně absentoval jakýkoliv náznak napínavosti a lekavých momentů. Raději se koukněte na Gotiku, to sice taky není moc dobrý film, ale alepsoň jde se tam párkrát leknout. ()

necisty 

všechny recenze uživatele

Jsou to velmi slabé 4 hvězdy, chvilkami bych se klonil ke 3:). Má to dobrý nápad, ALE! Stejně jako ostatní, kdo tento film viděli, budu nadávat na to, že profesionálně vycvičení agenti FBI dělají asi stejné chyby, jako prsatá blondýnka v hororu utíkající do schodů do druhého patra s banánem v ruce místo zbraně. Po bitvě je každý generál a teď můžu říkat: měli udělat to a měli jít tam, ale vážně některé jejich rozhodnutí jsou tak tupé, až je z toho úplná komedie. Má to spoustu much a to nezachrání ani konečný mini zvrat, který byl ke všemu nutný, protože pak by to ještě kleslo na úrovni. Vadilo mi také využívání zorného pole kamery. Zatímco v záběru vidíte jen dvě postavy, kolem kamery běhá milion dalších lidí, aby se mohlo připravit a udělat 'velké překvapení'. Často je totiž nemožné, aby to překvapení, zúčastnění viděli až na poslední chvíli, jak je nám prezentováno. Tu hvězdu nad průměr dávám snad jen za propracovanost všech smrtí z filmařského hlediska, ne z toho logického. A taky byl dobrý OST. 'Tenhle ostrov se používá pro vojenské cvičení, ale jednou za čas mi ho na víkend půjčí.' ()

svik 

všechny recenze uživatele

Zařadil bych tento napínavý filmeček k filmům z lepší kapsy. Sice si dost potrpěl na lekačky a morbidní vykonání vražeb, ale i přesto musím uznat že se tvůrci nápad docela povedl-STÍSNĚNÉ PROSTŘEDÍ-Snad co mě zaskočilo a řekl bych že to právě bylo u filmu nedořešeno a to konec. jistě nebylo lehké ho vymyslet ale zde se moc nepovedl hlavní vrah to nemohl stihnout to se nedalo. Bylo zde přemrštěno náhod a to taky ztrácí na kvalitě. CELKOVĚ POCIT SLUŠNÝ.. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (25)

  • Režisér Renny Harlin poznamenal, že herecké obsadenie zažilo počas natáčania v Amsterdame fantastický čas, ale "hlavným cieľom bolo obmedziť zábavu ľudí tak, aby sa potom objavili v práci". (Arsenal83)
  • Všetky podvodné scény boli natočené v krytej plavárni v Holandsku ďaleko od pľacu. (Arsenal83)
  • Herci sa stretli s personálom FBI a pre svoje úlohy absolvovali vojenský výcvik v oblasti zbraní. (Arsenal83)

Reklama

Reklama