Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Cesty mladého šlechtice Valianta a legendárního meče se protínají. Excalibur je v ohrožení a s ním i osud celé Anglie. V odlehlé arktické zemi přikáže zlá čarodějka Morgan Le Fey – odcizená sestra krále Artuše, vikingským vojákům, aby otevřeli Merlinovu rakev, kde je uložena slavná kniha kouzel. Mezitím se v Camelonu koná výroční turnaj Rytířů kulatého stolu, který je přerušen hroznou zprávou: vikingští bojovníci ukořistili posvátný Excaliburův meč. Do hry vstupuje chrabrý Valiant a začíná úžasné dobrodružství se sílami dobra a zla... (HBO Europe)

(více)

Recenze (34)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Poměřovat Prince Valianta áčkovou produkcí, jakou je například Excalibur (a tím se Hickox mimo jiné vzdáleně inspiroval a podobnému ohlasu se chtěl aspoň částečně přiblížit), by znamenalo rozhodovat se mezi odpadem a jednou hvězdičkou. Jenže zatímco jsou filmy objektivně vzato mnohem lepší, od kterých toho ale hodně čekáte a výsledek vás proto naštve, existují i filmy, které jsou tak hloupoučké a neumětelské, až jsou vlastně roztomilé a zábavné. Herectví většiny zúčastněných je tak toporné, že jsem se uculoval od ucha k uchu. Vzdáleně mi to připomíná produkci Edwarda Wooda. Celkový dojem 35 %. ()

daEmoNickY

všechny recenze uživatele

Pridavam se k nazoru KdG. Je to jednoduse komiks plny veci ktere nedavaji smysl(dej, chovani postav, "nahody" ...). To me vsak kupodivu zacalo bavit, a usmev na me tvari vydrzel az do konce. Posledni zfilmovany komiks ktery me takto rozesmal byl (kresleny) Asterix a Obelix ......... Souboje maji dost vtipu. Tech par kreseb je vytecnych, skoda jen ze jich tam nevpasovali vice ................. Zajimavost na konec - komiks pochopi "kazdej" .................... EDIT: videl jsem to podruhe a musim uznat ze jsem hodnoceni hodne prestrelil. ()

Reklama

Mat21 

všechny recenze uživatele

Valiant je pouhým panošem, když se však čest jeho pána, sira Gawaina, ocitne v ohrožení, neváhá a postaví se s dřevcem v ruce na kolbiště místo něho. Nepozornosti během her však využijí vikingové a zmocní se symbolu, který králům propůjčuje moc, kouzelného meče Excaliburu. Bez něho se soudržnost Anglie ocitá v ohrožení, proto král Artuš vyráží se svým vojskem proti domělému nepříteli Skotům a Valiant je pověřen doprovodit princeznu Ilene do bezpečí. Úkolu se velmi rád zhostí, neb hoří k princezně tajnou láskou. Síla meče Excaliburu je nesmírná, může ho však ovládat jen dědic královské krve. Vikingové se proto navrací a unášejí sira Gawaina, kterého za následníka považují, a společně s ním i princeznu Ilene. Oddaný a zamilovaný Valiant je jim však v patách. ● Spojení legendy o meči Excalibur a legendy o princi Valiantovi dalo vzniknout romantické fantasy pohádce zasazené do ranného středověku. A právě zde dochází k největšímu nepochopení z řad diváků, film je srovnáván se středověkými výpravnými eposy a tvrdě kritizován, je však především pohádkou o ztraceném princi a jeho lásce k princezně. A nutno říci, že o přízeň krásné Katherine Heigl by se bil jako lev snad každý. Film Princ Valiant: Boj o Excalibur je příjemným zpestřením večera, pokud si ho nezkazíte přemýšlením o filmu v hlubších souvislostech. Například o Valiantovi, který zvládne být všude, všechny zachránit a navíc být nesmrtelným. ║20.6.2010║ ()

filmmovier odpad!

všechny recenze uživatele

Legendy o Artušovi, Merlinovi nebo Excaulliburu patří k mým oblíbeným legendám. A právě proto jsem čekal od tohoto filmu další povedenou fantasy, jakou byl třeba Merlin. Fantasy to ale je ukrutně nepovedená a nudící. herecký výkony taky stojí také úplně za prd. Sice tam jsou všechny postavy z legendy, ale ani jedna film nezachrání. velmi nepovedené dílko od režiséra, kterého neznám. Zná ho někdo? ()

evil_ryu 

všechny recenze uživatele

Mal som celú dobu pocit ako z TV filmu. Boje nezaujímavé, prostredie chabé, a celkovo biedny dej. Jedine čo ma celkom potešilo boli herci, predovšetkým výskyt Rona Perlmana a Wawaricka Davisa lebo sú to moji obľúbenci a ani Katherine nebola zlá, hlavne jej krása tomu dopomohla. Celkovo nestojí tento film za moc, ale na sobotňajšie popoludnie je taký akurát. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (2)

  • Film sestříhali němečtí producenti, zatímco byl režisér na dovolené. Byly odstraněny čtyři klíčové scény. (HellFire)
  • Poslední film Waltera Gotella. (HellFire)

Reklama

Reklama