Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Tělo, které najdou dělníci ráno cestou do povrchového dolu, patří mladé ženě, kterou všichni ještě před pár lety obdivovali na obálce časopisů, „co vycházejí v Praze". Žárlil na ni někdo? Pomstil se jí? A co o ní vlastně ví Filipův parťák Martin Plachý, kterého nečekaně přešel cynický humor? (Česká televize)

Recenze (62)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Je to záměrný útok na jeho osobu. Proto všechno směřuje k němu. Ale my na to neskočíme." Správně, Klemente, musíme se na to politicky dívat jako na snahu poškodit podnik, který plní na 120%. Mě to hrozně bavilo, protože když si soudruhovali soudruh Kratěna se soudruhem Šejbou, tak to byla hrozná pecka. Taky Slávek nezklamal svým kriminalistickým pokusem, recidivista Pepa Kout mě nadchl svou demencí a když Plachý v hospodě "vypnul" Dinga, tak jsem se chtěl hned nechal naverbovat k pendrekům. Jen té holky mi bylo líto, protože potkat za jeden večer magora, pornomagnáta, zamilovaného blbce a obecního idiota, tak to se asi nedalo přežít. ()

inachisio 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Teď už to tedy začíná být napínavé a to v pravém smyslu slova. Nechybí však ani vtip, který tvoří z naprosto šíleného, neuvěřitelně originálního a propracovaného příběhu velice rozporuplnou podívanou, žánr nevím - něco mezi satirou, thrillerem, dramatem a komedií. Vynikající děj, při němž také trochu víc poznáme postavu Martina Plachého, což byl velice chytrý krok od tvůrců. ()

Reklama

Antal89 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po napětí druhého a třetího dílu tento díl sklouzl jako pomyslná mezikapitola, která nás zavádí zase hluboko do nejisté filosofie hrdiny. Trochu si v retru tento díl pohrál s kriminálními zápletkami typu "Malý pitaval z velkého města". Jediné, co mi tak možná nevypadne z paměti je setkání Filipa s Krystýnou, které svým způsobem je opět dalším takovými menším 'cliffhangerem', který nutí diváka zůstat v napětí do dalšího dílu. Tak kdoví, čeho se tentokrát dočkáme, třeba se už Kléma zblázní a bude šílet se "závadovou mládeží. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čtvrtá epizoda mi přišla jako zatím nejlepší z celého seriálu. Vyšetřování případu vraždy mě bavilo, tvůrci tentokrát nezapomněli zapojit i humor a hlášky Martina Plachého jsou opravdu propracované. Musím pochválit i Jana Budaře, na kterého jsem v předchozích epizodách pozapomněl, ale jeho Klement Kratěna, jenž neustále bojuje proti reakčním živlům a západnímu imperialismu, je výborný. Jako bonus zde vystupuje Antonín Blaník v roli soudruha Šejby, Marek Daniel ty funkcionáře prostě umí. Bavil jsem se přímo luxusně. ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

Brilantní zachycení normalizace a lidí té doby, které je zárodkem polistopadového češství. Sama detektivka má výrazný umělecký přesah a převažuje nad touto výpovědí o zašlé době. Je zajímavé pozorovat jak roste kvalita našeho herectva, má-li co hrát. I v nadprodukci se dají najít perly - někdy až nečekaně. Zvlášť zajímavé je, že normalizační osten v sobě už soustřeďuje jak námět, tak scénář který je režií navíc výborně rozveden a promítnut do struktury tohoto díla. Stejně tak mizí absence ideovosti, tj. konstatace adekvátně, navíc spontánně uplatněné ideovosti a současně i hrabalovské perličky na dně. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (3)

  • V epizodě, která se odehrává v roce 1982, hraje z rádia v policejním voze písnička Petera Nagyho "Kristínka iba spí", ta ale vyšla až o 2 roky později. (Charlizee)
  • Pohostinství U Kahanu je Baráčnický dům v Kladně. (sator)

Reklama

Reklama