Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jsou hranice světa, v němž Filip žije, totožné se zadrátovanými hranicemi normalizačního Československa? Ale co je za nimi? Jakou cenu musí Filip Marvan zaplatit za svou zradu? (Česká televize)

Recenze (59)

George8 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Slušné zakončení celého seriálu. Je pravda, že když se děj vrátil z roku 1983 opět do přítomnosti, už to nebylo ono. Najednou to šlo všechno tak jednoduše, ale přesto jsme mohli zjistit dost zajímavých věcí.. např. Jak dopadl nejvěrnější Filipův kolega Plachý.. vlastně on to jeho kolega vůbec nebyl... ()

HonzaBez 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dokud se děj seriálu odehrává v roce 1983, jde o vynikající podívanou, přičemž na rozdíl od minulého dílu nechybí ani humor. Jakmile se ale Filip Marvan probere z kómatu a my sledujeme jeho snahu změnit důsledky svého činu z úvodu seriálu, vše najednou běží až neuvěřitelně hladce a ne zcela uvěřitelně. Na Marvanovi nejsou vidět žádné následky úrazu, probere se z kómatu a hned hurá do akce... Samozřejmě i zde jsou silné momenty (zvláště tem, kdy se Marvan dozvídá, jak to vlastně bylo s jeho parťákem Plachým). Ale celkově je to vyústění prostě až moc idylické. Včetně závěrečné scény s lékařkou z nemocnice. No škoda, čekal jsem možná na závěr trošku větší pecku....ale i tak určitě povedený seriál. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Já jsem ocel zakalená jako Honza Zeman. Já to vydržím." Bděle a ostražitě jsem sledoval i poslední díl Světa pod hlavou a musím konstatovat, že s demokratickým probuzením začalo větší sci-fi než celé to předchozí cestování v čase. Navíc bylo strašně málo času vyřešit všechny resty a dokonce ani těm Slokám to na bobech nesvištělo tak parádně, jako v roce 1982. Přes všechny výtky jsem však ze zakončením výletu do socialismu relativně spokojen a je skoro až dojemné, jak mi soudruh náčelníka Špalek, soudruh Kratěna, soudruzi Šejbové, nečestný soudruh Plachý i soudruh analytik Slávek budou chybět. ()

jefff 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poslední díl rozhodně nepatří k nejlepším momentům seriálu a trpí podobnými neduhy jako první díl. Současnost tomuto počinu rozhodně nesluší a poslední díl vyznívá hodně uspěchaně, nesourodě a přitaženě. Přesto je to krásná tečka za jedním z nejlepších seriálů posledních let. Navíc Trojan zahrál jednu ze svých nejlepších rolí a i příběh jeho postavy Plachého patří k tomu nejsilnějšímu, co Svět pod hlavou nabídl. Vlastně je škoda, že je konec a druhá série nepřichází v úvahu. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Stálo to na vratkejch nožičkách, úplný špejličky to byly, narozdíl od Filipovy muskulatury, která mu i po měsících v komatu umožnila do hodiny opustit oknem nemocnici, ale jako celek to mělo jistý kouzlo, jemuž jsem do určité míry rozhodně podlehl i já. Budu si ten seriál pamatovat jako jeden ze svých oblíbených, byť z něj neryčím blahem. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (3)

  • Když se současný Klement Kratěna (Jan Vlasák) podívá na zarámované fotky Josefa „Šejbiče“ Šejby (Jan Cina a Miroslav Hanuš), lze si všimnout, že na stolku má i fotku mladého Klementa (Jan Budař) na moskevském Rudém náměstí. (Šéfik)
  • Závěr epizody se odehrává v Berouně – Filip Marvan (Václav Neužil) čeká na Danielu (Judit Bárdos) před berounskou nemocnicí a následně scházejí z kopce nad sídlištěm Hlinky, kde je výhled na město Beroun (v pozadí dálniční most nad Berounkou směr Praha–Plzeň). (nega)

Reklama

Reklama