Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V blízkosti jedné ze šumavských vesnic se objevují nakažená zvířata, virolog Pavel Rogl má za úkol nalézt příčinu a dohlédnout na následnou vakcinaci. Vedle toho je také pověřen vypracováním odborného posudku pro tým kriminalistů vyšetřujících záhadnou dvojnásobnou vraždu, která se stala v okolních lesích. Nelze totiž vyloučit, že vražedné běsnění má spojitost právě s nákazou. Mladý vědec se záhy spřátelí se svou někdejší spolužačkou Gabrielou a její sestrou Táňou a vzhledem k tomu, že na otci obou dívek leží podezření ze spáchání brutálních vražd, se společně pouštějí do vlastního vyšetřování. Čím více ale Pavel s dívkami zjišťují, tím více na sebe poutají vrahovu pozornost. Vrah totiž nehodlá být odhalen, natož dopaden. Mrtvých tak přibývá a postupně je odhalováno i tíživé tajemství, které skrývá děsivý příběh poválečné historie vesnice. (Česká televize)

(více)

Recenze (45)

sorrow 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V poslední době je v televizních seriálech nějak přehádkováno. S prvním dílem jsem spokojen a těším se na další, snad se kvalita seriálu udrží. Opět se mně líbí MIroslav Hanuš, kterému role vesnického, neomaleného balíka, který sedí na židli starosty opět sedí a postava působí zábavně. Podle mého názoru medvěd určitě nevraždil, spíše chlupy z medvěda někdo na místo činu nastražil, aby to vypadalo, že vraždilo zvíře. Je to ale jen úsudek z prvního dílu. Trochu mně jen vadí, že se zase musí v seriálu objevit postava nějaké rádoby novinářky z bulváru, která je úplnou náhodou sestra virologa, který jí samozřejmě o případu všechno vyžvaní a neuvědomí si, že by to mohla zveřejnit. Závěrem jen dodám, že i ten vesnický balík ví, že se převlíkající se sousedka musí šmírovat ze zhasnutého pokoje, na rozdíl od majora Vondráčka ze Specialistů, který zásadně provádí sledování podezřelých z rozsvíceného pokoje 😊 ()

Nach 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak toto se fakticky povedlo. Mysteriózní kriminálka ze šumavských hvozdů, vesnického prostředí a tajuplnou zápletkou, která slibuje různě zajímavá odhalení a vývoj postav. Herecké výkony jsou na standartní tuzemské úrovni. Excelují ale hlavně vedlejší postavy ala vesnický balíci. Vše je správně špinavé a zanedbané. Kamerové filtry toto navíc vše správně dokreslují a sama kamera vše výše zmíněné podporuje. Zde se prostě Česká televize kvalitativně předvedla a ať jí to v tomto duchu vydrží i v dalších dílech. 80% ()

Reklama

lineker 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Někde jsem četl, že Vzteklina by měla oscilovat někde mezi Pustinou a policií Modrava. První díl se z mého pohledu bohužel naklonil spíše ke druhému jmenovanému. Zřejmě jde o snahu nabídnout seriál co nejširšímu publiku, ale kriminální, temný thriller to zatím o dobrý půlmetr míjí. Věřím, že další díly přidají trochu na důrazu. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když zůstaneme u tvorby čt, tak je to zkřížení Rapla a pěti mrtvých psů. A z obého to má něco, respektive - je to samozřejmě originální, ale v prvním díle tu atmosféra scén osciluje z totálně znuděné vesnice za poledního slunce, až po scény, které si nezadají s takřka horrorem. Uvidíme, kam se další díly přikloní a jestli nepokoní docela slušnej začátek. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Teorie medvěda mi sice přijde poněkud neuvěřitelná, ale rád se nechám překvapit, s čím pan doktor přijde. Seriál totiž začal velice nadějně, oceňuji kvalitní filmařské řemeslo. Letní Šumava je sice krásná, ale poněkud pochmurná a tísnivá. Naštěstí dusno rozčesává v pravý čas vtip. Kryštof Hádek se zdá být vynikající volbou do hlavní role chlapeckého vědce, ostatní role zatím vypadají také dobře obsazeny. ()

Galerie (127)

Zajímavosti (1)

  • Při natáčení noční scény na chatě byly teploty pod nulou a pršelo, tvůrci však používali i uměle vyrobený déšť k znásobení toho přírodního. [Zdroj: iDnes.cz] (hansel97)

Reklama

Reklama