Reklama

Reklama

Annabelle 2: Zrození zla

  • USA Annabelle: Creation (více)
Trailer 2

Annabelle 2: Zrození zla je pokračováním velmi úspěšného hororu z roku 2014 „Annabelle". Výrobce panenek se svou manželkou přijmou několik let po tragické smrti jejich dcerky do svého domu řádovou sestru a několik dívek ze zavřeného sirotčince. Zanedlouho se stanou terčem aktivit Annabelle, posedlého výtvoru výrobce panenek. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (7)

Trailer 2

Recenze (471)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Bože, to bylo naivní. Co nás stály lístky?",,Nic.",,Ještě že tak." Tahle replika z Pane, vy jste vdova mě napadla během filmu několikrát. Proč jsou duchařiny posledních let hloupé a bez fantazie moc nechápu. Pokud jsem u jedničky chválil, že se tvůrci vyhnuli lekačkám, tak zde na nich postavili strašení. Nu, to je trapné a ubohé. Nejlepší je místy výtvarná kamera, nejhorší hudba a zvukové efekty - fakt, třískání do hrnců, aby se divák skutečně lekl, mi přijde notně přežité. Nejlepší je vpodstatě úvod až do autonehody. Dobře, přibitá ženská na zdi a jeden podříznutý krček. Což je ale dost málo na film, který má člověka postrašit. Autoři bez tvůrčí invence předkládají jednu mizernou scénu za druhou a průměrně inteligentní divák si je domýšlí snadno a rychle. Duchařiny už nechci hodně dlouho vidět. Tedy ty současné. Zlatí Jason, Freddy a spol. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Sandberg se dočista posral a kvalitativně padá dolů. Kdyby zůstal u kraťasů, udělal by mnohem líp. Jelikož utáhnout celej film evidentně nedokáže. Annabelle pro mě byla odpadovou záležitostí. Proto jsem šel do pokračování s obavama, které se postupně taky naplnily. Sice je to o chlup ( hvězdu ) lepší než jednička, ale i tak to pro mě bylo utrpení. Nuda s přepálenou stopáží. ()

Reklama

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Po prvním V zajetí démonů nejlepší film z této "série", který s originálem sdílí jeho největší přednosti: sympatické dívčí postavy, mistrovská kamera a pomalé nabírání na intenzitě duchařských projevů. Je až s podivem, že to pravidelné střídání scén klidný den/strašidelná noc není po čase repetitivní, každá noční procházka je vždy něčím trochu jiná a nezapomíná se ani na vedlejší figury, které tak za těmi hlavními nepokulhávají tolik, co obvykle. Rovněž lekaček není tolik (a většina je jich působivá), z úliteb žánru zde najdeme snad jen retardovanější chování postav, které ne a ne si přiznat, že je něco v nepořádku, a slabší úplný závěr. Strašidelné finále funguje, ale ve snaze co nejvíce přitápět pod kotlem se kašle na dříve nastolená pravidla. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Po všech stránkách lepší než první díl. Šušně to vydělává pořádný, kritika i diváci celkem spokojený. Pro mě osobně ale není druhá Annabelle žádná pecka. S čim mám teda problém? Možná mi vadí ten dlouhej úvod, protože než začne jít skutečně o kejchák, jsme daleko za půlkou filmu. Je vidět, že Sandberg si Wana nastudoval, protože i on dokáže dlouze, mnohdy až nepříjemně napínat, aby všechno završil lekačkou a lá volume prudce doprava. A jak už to tak u duchařin bejvá, někdy to vyjde, někdy zase ne. Co se ale musí nechat, tak práce se světlem. Nebo spíš s tmou. Hodně často jsou scény působivě zahalený do naprostý temnoty, a vám nezbejvá, než hádat stranu, od který "to" přiletí. Závěr však už nemá sílu tolik děsit a ten strašák ve stodole taky nedostal tolik prostoru, co by si zasloužil. Bohužel. Překvapil však jeden gore záběr a děcka hrála taky slušně. No a pokud si mám zvolit "svůj moment", bude to rozhodně strašení se s baterkou pod prostěradlem a následnou zvonkohrou. Brrr... ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že prvnímu dílu jsem dala 1*, je s podivem, že jsem dala šanci i dvojce, ale znáte to, Halloween na obzoru, říjen- měsíc jako stvořený pro nějakou tu lekačku... Zrození a původ Annabelle je o dost lepší než jednička (nehet na malíčku jsem si občas hryzla), ale do kvalitního hororu to má ještě na míle daleko. Takže potěší malinko, vesměs neurazí, ani ryba ani rak- ale to jsou klasické hororové vody současnosti, lidi, lochnessku by z nich vytáhl jen Wan. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (21)

  • Americká premiéra filmu byla posunuta z 19. května 2017 až na 11. srpna téhož roku kvůli konkurenci snímku Alien: Covenant (2017). (PaTeXx)
  • Když si (jeptiška) sestra Charlotte (Stephanie Sigman) vybaluje věci z kufru, tak pan Samuel Mullins (Anthony LaPaglia) si všimne fotky, na které je sestra Charlotte a další klášterní řádové sestry. Na temném koutku fotografie se objeví démon Valak, o kterém bude další film z kolekce Conjuring universe The Nun (2018). (kytka.patrik)

Související novinky

Annabelle se vrátí

Annabelle se vrátí

29.04.2018

Svět momentálně oslavuje propojený filmový vesmír od Marvelu, který čítá už 19 filmů. Jak asi víte, většině konkurenčních pokusů se příliš nedaří. Pokud byste ale hledali největší výjimku, dostanete… (více)

V zajetí démonů potřetí

V zajetí démonů potřetí

27.06.2017

Alfou a omegou dnešního Hollywoodu jsou propojené filmové vesmíry. U Star Wars nebo Marvelu šlapou na jedničku, jinde se více či méně klopýtá. Naposledy se trochu spálil vesmír s klasickými monstry,… (více)

Kdo natočí Shazama?

Kdo natočí Shazama?

20.02.2017

Studiu Warner Bros. se zatím nepovedlo sehnat režiséry pro Flashe a Batmana, s Shazamem má ale o něco větší kliku. Dalšího superhrdiny od DC by se měl ujmout David Sandberg (Zhasni a zemřeš), jehož… (více)

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Reklama

Reklama