Reklama

Reklama

Annabelle 2: Zrození zla

  • USA Annabelle: Creation (více)
Trailer 2

Annabelle 2: Zrození zla je pokračováním velmi úspěšného hororu z roku 2014 „Annabelle". Výrobce panenek se svou manželkou přijmou několik let po tragické smrti jejich dcerky do svého domu řádovou sestru a několik dívek ze zavřeného sirotčince. Zanedlouho se stanou terčem aktivit Annabelle, posedlého výtvoru výrobce panenek. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (7)

Trailer 2

Recenze (471)

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Dvojka i trojka jsou překvapivě lepší než jednička, i když nevím, jestli je "lepší" zrovna to správné slovo; dobrým hororem totiž není ani jedna část této panenkovské trilogie. Upřímně, zajímalo by mě, proč se kolem Annabelle dělá takový humbuk, když se její úspěšnost (co se počtu úmrtí týče) pomalu rovná nule. Štěká, ale nekouše a já bych ten kousanec ráda. ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Nenápadně a v tichosti, ale o to působivěji vzniká propojený filmový vesmír stvořený Jamesem Wanem. Jenže tenhle film se vůbec nepovedl. Hlavním problémem, jímž Zrození zlé Annabelle trpí, je tragický scénář. Je pod ním podepsaný Gary Dauberman, který stojí za příšernostmi jako Pavučina hrůzy, Ďáblova bažina, Krvežíznivé opice a pohříchu také první Annabelle. A je to strašně znát. Ve filmu se totiž vůbec nic neděje. Sirotci se nastěhují do podivného domu, několik nocí je něco straší a... to je všechno. Chybí jakákoli zajímavější postava, pohnutky, které by figury vedly k tomu, proč se chovají zrovna tak, jak se chovají, celých 109 minut lze snadno zredukovat na sled lekacích scén a tečka. Navíc se strašně pomalým nástupem. A když se publikum směje ve chvílích, které k smíchu být určitě nemají, něco je špatně. Pro ilustraci: dům je plný lidí, šest dívek, jeptiška, manželé Mullinsovi. Přesto tam v noci po chodbách mohou běhat samotná děvčata, která cosi pronásleduje, vřeštět, křičet, padat - a všichni ostatní tvrdě spí, i když jim oběť ječí hned za dveřmi. Tak určitě. Odvaha dívek je také "obdivuhodná". Něco v domě evidentně je, něco je přímo v zamčeném pokoji, stejně tam malé holčičky pořád chodí a chovají se daleko odvážněji, než by v té situaci reagoval jakýkoli dospělý. Tak určitě. Mrzí mě to, protože Sandberga mám po Lights Out rád, taky dělal, co mohl. Lekačky (protože celý film je jenom o nich) jsou natočeny řemeslně zručně; sice předvídatelně a bez invenčního nápadu, ale některé vyděsit dokážou. Panenka Annabelle je opravdu nechutně hnusná a potvrzuje, jak zvrácení musejí být lidé, co se ve sbírání podobných starých panenek vyžívají. Jenže výsledek... Annabelle 2 je typický popcornový horor, a právě kvůli takovým tento žánr už delší dobu málokdo bere vážně. ()

Reklama

Psychor odpad!

všechny recenze uživatele

Škoda, že tvůrci nezvolili o poznání výstižnější název: Pat & Mat: Annabelle 2, protože v takovém případě by každý hororový laik získal o (ne)kvalitách snímku poměrně jasnou představu ještě před osudnou návštěvou kinosálu. Pat Sandberg a Mat Dauberman. Jeden se proslavil jako režisér repetitivních kraťasů nevalné kvality. Druhý vešel ve známost jako scénárista Krvežíznivé opice (68. nejhorší film na csfd.cz) a dalších dvou černě hodnocených hororů. Inu, dvojka k pohledání. Jakožto zdejší hororový expert se na každém filmu snažím nalézt alespoň malé pozitivum, ale Annabelle 2 zkrátka žádné nenabízí. Snad jen skutečnost, že se nejspíše jedná o Sandbergovu hororovou derniéru. Pan režisér totiž k velké úlevě všech hororových diváků vymění královský filmový žánr za prostoduchý komiksový svět. Rozumná volba, jelikož tam se jeho tvůrčí bezradnost velmi lehce ztratí. Annabelle 2 se bohužel nemůže pochlubit ani prostými atmosferickými základy. Mnoho scén (I want your soul) dokonce působí vyloženě komicky, přestože se zcela jistě nejednalo o Sandbergův autorský záměr. Daubermanův lobotomický scénář pak přichází s gejzírem žánrových klišé, kdy se nad do očí bijící hloupostí postav neustále pozastavoval i asi desetiletý chlapec sedící v řadě přímo za mnou. Odpad. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Sandberg ma so svojím hitom Light Out príliš nedostal, ale povedal som si, že mu dám v prípade druhého pokračovanie Annabelle (jednotka nestála za moc, ale to asi všetci viete) ešte šancu. A neľutujem. Rozbeh filmu je síce pomerne pomalý a chovanie postáv často krát nelogické (no na čo do tej izby stále behali?), gore scény však vcelku potešili a atmosfericky si na tom stojí pokračovanie Annabelle veľmi dobre. Tých 70-75% si snímka určite zaslúži. Nebol som po kine natešený tak ako pri Conjuring 2ke, ale aj tak hlásim slušnú spokojnosť. ()

bestlama 

všechny recenze uživatele

Na prvním filmu jsem byl v pražském kině a tehdy jsem chtěl ojet kámošku, tak jsem tam tu svini vzal zadarmo. Jelikož se mi to podařilo, tak jsem šel na pokračování s novou ženskou. Tuhle jsem ojet nechtěl. Jen přece je to má žena už nějakou dobu a tak mě povinnosti už tolik nebaví. Nenapumpovaný adrenalinem, jestli dnes vztáhnu ruku na ženský klitoris či nikoliv jsem vyrazil do lokálního kina plného pubescentních rádoby vtipných frajírků a ukřičených kráv. No, ti frajírci ve výsledku řvali víc. Každopádně jsem trailer viděl jen jednou a musím konstatovat fakt, že jsem udělal dobře. Nakonec jsem plný adrenalinu zažil skoro dvou hodinovou jízdu, která v dnešním hororovém světě nemá konkurenci. (pozn. frajera: "Doufám, že Sandberg dostane šanci natočit novou Elm Street.") Byl jsem nadšen, jásal jsem uvnitř jako za starých časů a k dokonalosti filmu chybí málo. Kvalitní obsazení, kvalitní lekavé scény a neskutečný nářez. Doporučuje 12 panenek z 10. Jen příště bych chtěl upozornit, aby ty svině z UH kina držely hubu. Neslyšel jsem film. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (21)

  • Niektoré herečky sa hrozivej bábiky báli, napr. Stephanie Sigman (Charlotte) s ňou nikdy nechcela zostať osamote. Keď sa dozvedela, že pri nakrúcaní prvého filmu o Annabelle celému štábu požehnal kňaz, žiadala to isté. Režisér David F. Sandberg jej vyhovel. (krasomama)

Související novinky

Annabelle se vrátí

Annabelle se vrátí

29.04.2018

Svět momentálně oslavuje propojený filmový vesmír od Marvelu, který čítá už 19 filmů. Jak asi víte, většině konkurenčních pokusů se příliš nedaří. Pokud byste ale hledali největší výjimku, dostanete… (více)

V zajetí démonů potřetí

V zajetí démonů potřetí

27.06.2017

Alfou a omegou dnešního Hollywoodu jsou propojené filmové vesmíry. U Star Wars nebo Marvelu šlapou na jedničku, jinde se více či méně klopýtá. Naposledy se trochu spálil vesmír s klasickými monstry,… (více)

Kdo natočí Shazama?

Kdo natočí Shazama?

20.02.2017

Studiu Warner Bros. se zatím nepovedlo sehnat režiséry pro Flashe a Batmana, s Shazamem má ale o něco větší kliku. Dalšího superhrdiny od DC by se měl ujmout David Sandberg (Zhasni a zemřeš), jehož… (více)

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Reklama

Reklama