Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Další animovaný film z dílny, která stvořila Shreka. Přišlo jaro a zvířátka se probrala ze zimního spánku. Zjišťují, že uprostřed jejich domova náhle vyrostla vysoká zelená věc - živý plot. Oportunistický mýval RJ se postaví do čela zvířátek (veverka, vačice, ježek, skunk, mýval a želva), která se rozhodnou svět ZA PLOTEM prozkoumat, což samo sebou způsobí řadu napínavých a zábavných momentů. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (496)

lesumir 

všechny recenze uživatele

Půvabná podívaná z dílny DreamWorks, u které je vždycky znát, že dělá do her, animace jsou výborné, ale nikdy mně nedovedou vtáhnout, si potom sám připadám jako za plotem, kromě Shreka. Nerad to dělám, aleve srovnávání s Pixarem se neubráním. Tem mě vždycky ohromí animací, dojme příběhem a vždycky cítím, že ta odvedená práce byla dělána s láskou! U ostatních společností už to tak valné není, jsou možná víc humorné a směsice gegů je obsáhlejší, stylověji nadabované (kde je Carell, tam to frčí), ale příběhově slabší. I přesto celkem spokojenost, ale jde vidět, že FreamWorks hraje a game of chance. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Má přítelkyně má ráda celovečerní animáky, já ne, ale mám rád mou přítelkyni a tak koukám s ní. ZA PLOTEM má slabší začátek, ale pak se rozběhne a finále s hyperaktivní veverkou posilněnou energetickým nápojem, která se pohybuje v nulovém čase a předběhne laserové paprsky je nářezové. Jen škoda, že akčních scén není víc, protože na tu honičku se psem a finále byla radost koukat. ()

Reklama

Boss321 

všechny recenze uživatele

Výborný animák, který se ale dle mého názoru hodí spíše pro malé (nemyslím vzrůstem :-))) diváky. Ačkoliv musím uznat, že i já jsem se bavil skvěle. Nejvíc jsem si oblíbil asi veverku, které jsem se smál pokaždé, když se objevila na plátně. Z nějakého důvodu jsem při sledování tohoto snímku dostával neustále hlad, takže při projekci rozhodně doporučuji, mít nějakou mňamku po ruce :))........ ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Ideální pohádka, pokud zrovna čekáte na objednanou pizzu. Nedoporučuji na ni koukat v případě, kdy lednice zeje prázdnotou. Několikrát jsem se během sledování dokonce zasmál, což je v rámci animáků věc takřka nevídaná. Postava mývala byla velmi dobře napsaná a moc se mi líbilo, kterak vyjebával s ostatními naivními zvířátky. [77 %] ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

To byl panečku animák. Na Pixar to sice zdaleka nemá, ale Za plotem ční vysoko nad průměrem současné tvorby animovaných snímků. Včera jsem shlédl pokračování Doby ledové a jde o markantní rozdíl jak v příběhu, tak ve vtipu. Za plotem mě rozesmál častěji, než obě Doby ledové dohromady a ta animace, pastva pro oči (ale nesmíte obraz zkoumat příliš zblízka - Pixar to prostě není). K namluvení nemám žádné výhrady a veverka byla lepší než v Karcoolce. Poslední dobou nestojí animáky za nic (Za plotem je konečně něco lepšího) a já věřím, že po Autech a Monster House se zablýská na lepší časy. Ale abych jen nepěl chválou, musím i něco vytkout. Stejně jako u dvojky Doby ledové mě nechytil hudební doprovod a jen pár vtípků, které jsou určené dospělejším. A lidé vypadají prostě příšerně. Pixar už v Incredibles dokázal, že člověk jde zanimovat tak, aby to vypadalo docela normálně a v tomto ohledu jasně vede. Škoda, ale do plného hodnocení moc nechybělo. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (16)

  • Po střetu lidí se zvířaty odváží policie medvěda Vincenta (Nick Nolte) na vozíčku. To je odkaz na film Mlčení jehňátek (1991), jelikož má Vincent stejnou masku jako Hannibal Lecter. (pityty)
  • 237členný štáb pracoval na filmu více než 3 roky. (Karlos80)
  • Vývoj filmu začal už v roce 1997, když studio Fox koupilo práva na komiks a chtělo vytvořit hraný film, kombinovaný s počítačově dotvořenými zvířátky. (imro)

Reklama

Reklama