Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Další animovaný film z dílny, která stvořila Shreka. Přišlo jaro a zvířátka se probrala ze zimního spánku. Zjišťují, že uprostřed jejich domova náhle vyrostla vysoká zelená věc - živý plot. Oportunistický mýval RJ se postaví do čela zvířátek (veverka, vačice, ježek, skunk, mýval a želva), která se rozhodnou svět ZA PLOTEM prozkoumat, což samo sebou způsobí řadu napínavých a zábavných momentů. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (496)

Kothy 

všechny recenze uživatele

Zvířátka se po dlouhé zimě probudí a zjistí, že kolem jejich lesa vznikla satelitní zástavba domů. Postupně si musí zvykat na lidi a na jejich chování. Lidé se ale zvířátek bojí. Protože mýval ukradl medvědovi zásoby na zimu, musí mu je spolu se svými kamarády znovu obstarat. Později se do toho zaplete i hubitel škůdců, kterého si jedna paní zavolá. Nakonec vše dopadne dobře a zjistíte, co se stane, když veverce dáte kofein. ;) ()

Silence 

všechny recenze uživatele

I kdyby jste si nevšimly loga výrobce, po několika minutách by vám bylo jasné, kdo za výrobou tohoto snímku stojí. Konstrukce ze Shreka je tu docela zřejmá. Zvlášť při hudebních částech. Rychlá veselá hudba doprovází prvotní nadšení a úspěchy, poté příjde čas na pomalý smutný ploužák doprovázený prolínáním obrazu z hrdiny na hrdinu... Přijde Vám to povědomé? Naštěstí od Shreka má tento film ale daleko silnější příběh. Je to sice opět po vzoru DW studia jedna velká show, ale tentokráte i něco víc. Jednou mě možná Dreamworks překvapí opravdu dobrým animákem, potenciál na to mají... ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Ďaľší animovaný film a zasa to isté. Partia zvieracích hrdinov s ľudskými vlastnosťami sa snaží zabaviť predovšetkým najmenších divákov. Trocha poučenia, nadmiera bláznivého pobehovania, zopár vtipov pre zasmiatie, sem tam nejaká parafráza, ale hlavne profesionálne 3D animácie. Nie je to špatné, no už to na mňa prestáva fungovať. Farebný svet rodinných animákov akosi začína šednúť. *** ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Len Blum, Lorne Cameron, David Hoselton, Karey Kirkpatrick .. S mírnou obavou, způsobenou nebývale početnou záplavou druhořadých dětinských animáků, jsem usedl do kina a zaposlouchal se do solidního českého dabingu. První liga Pixar snímku tohle sice není, ale celek rozhodně (dospělého) diváka neurazí. Humoru se na nějaké extrémní uzemnění dostává jen ve skromných dávkách, naštěstí vše stojí na rozmanitých postavách, spoustě inteligentních ingrediencí a osvěžujících nápadů. Zajímavá je technologická stránka filmu, přesto k maximu mající své slabší chvilky a v několika momentech hraničící až se samoúčelností. Příběh je svižný a postupně graduje do finále, ve kterém se mísí hutná akční jízda s potřebnou porcí rodinné morality a kde si i vesměs otravná veverka (dětičky ovšem musí chrochtat blahem) poupraví reputaci.. 75%. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

První polovina jest banálním příběhem roztomilých postaviček, které se neustále placatí sem a tam, že by to jeden nejraději vypnul. Pak se však příběh rozjede a začíná nabírat obrátky, aby v závěru - a nejen metaforicky - doslova explodoval. Chvílemi to vypadá, že autoři nechají tu milou rodinku opravdu brutálně povraždit. Skvělá scéna skunk(ová)+kocour připomene klasické kreslené americké grotesky. Český dabing je mimořádně povedený a vtipný. Jo, a mám slabost pro mývaly! Páč jestli se nudíte, tak si kupte medvídka mývala... ()

Galerie (49)

Zajímavosti (16)

  • Veverka Hammy nazve ve snímku živý plot Steve, neboť je to údajně pěkné jméno. Steve Carell tuto postavičku namluvil. (imro)
  • Po střetu lidí se zvířaty odváží policie medvěda Vincenta (Nick Nolte) na vozíčku. To je odkaz na film Mlčení jehňátek (1991), jelikož má Vincent stejnou masku jako Hannibal Lecter. (pityty)
  • Vývoj filmu začal už v roce 1997, když studio Fox koupilo práva na komiks a chtělo vytvořit hraný film, kombinovaný s počítačově dotvořenými zvířátky. (imro)

Reklama

Reklama