Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Další animovaný film z dílny, která stvořila Shreka. Přišlo jaro a zvířátka se probrala ze zimního spánku. Zjišťují, že uprostřed jejich domova náhle vyrostla vysoká zelená věc - živý plot. Oportunistický mýval RJ se postaví do čela zvířátek (veverka, vačice, ježek, skunk, mýval a želva), která se rozhodnou svět ZA PLOTEM prozkoumat, což samo sebou způsobí řadu napínavých a zábavných momentů. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (496)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Ideální pohádka, pokud zrovna čekáte na objednanou pizzu. Nedoporučuji na ni koukat v případě, kdy lednice zeje prázdnotou. Několikrát jsem se během sledování dokonce zasmál, což je v rámci animáků věc takřka nevídaná. Postava mývala byla velmi dobře napsaná a moc se mi líbilo, kterak vyjebával s ostatními naivními zvířátky. [77 %] ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Když poprvé zvířátka spatřila plot, naivně jsem se domníval, že uvidím film s lehce ekologickým podtextem o tom, jak to s námi lidmi má ta sympatická havěť těžké. Jenže pak se jiskřícíma očičkama na zvířecí rodinku podíval mýval RJ a já pochopil, že to bude trochu jinak. Co víc, bylo mi jasné, jaký bude závěr filmu a jak se k němu film dohrabe. A ano, věděl jsem, že v něm bude moralizovaní o rodinných hodnotách. Nic proti rodinným hodnotám, naopak, jen by to při jejich propagaci chtělo více invence... Nezbylo mi než doufat, že na oné cestě k závěru z okna zahlédnu mnoho podařených vtipů. Bylo jich však jen pár. A tak pro mě nejlepším animákem o trablech zvířat s lidmi zůstává Pompoko. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„My jeme, aby sme žili, ale oni žijú, aby jedli.“ DreamWorks doteraz napriek výbornému (prvému a sčasti aj durhému) SHREKOVI len prešľapoval na mieste (otravne pop-kultúrne PRÍBEH ŽRALOKA a MADAGASCAR boli v lepšom prípade priemerné). ZA PLOTOM je vítaná zmena k lepšiemu a to hlavne vďaka "poriadnemu" scenáru (konečne postavičky nudne necitujú slávnejšie filmy, ale rozprávajú samé za seba). Nad niektorými úžasnými nápadmi (zastavenie Zeme) zostáva rozum stáť. Pekná a svieža farebná animácia, svižné dialógy, podarené postavičky. Toto ma bavilo. Škoda, že v DreamWorks tak málo experimentujú a spoliehajú sa skôr na blbosti typu SHREK 3. ()

liborek_ 

všechny recenze uživatele

V záplavě animovaných filmů poslední doby se horko těžko hledá snímeček, který by nějak vyčníval a nebyl jen jedním z mnoha. Tomuto dílku se to, zdá se, podařilo... Můžou na něj stejně tak děti jako dospělí a oba se budou bavit královsky. Pravda... samotná dějová linie je jednoduchá a vlastně už docela provařená (osamělý "padouch" chce oklamat partičku naivů, aby se tak vyhnul trestu od silnějšího, ale nakonec si je zamiluje a zůstane s nimi...) Ale to vůbec nevadí, všechno vynahradí zpracování, které je velmi dobré a hlavně vtipné. Animace je kouzelná a povahy jednolivých postaviček jsou docela dobře vykreslené. Ztřeštěné honičky mají švih a vůbec celý film má dobrý spád, čemuž pomáhá i stopáž filmu, která není zbytečně natahovaná. Dobrý to bylo...:-) Mimochodem... Ten červený vozík plný jídla a vůbec ten duch, který byl za tím vším, mi přišel tak nějak symbolický...:-) ()

Pepy 

všechny recenze uživatele

Další ze sbírky Holywoodských animovaných filmů. Poslední dobou nás jimi jen zahrnují. Ale je dobré, naladit se někdy na něco jiného. Je to solidní film, všeho je tam přiměřeně, žádné chyby jsem tam nevyhledal, ale i přesto jsem dal jen 4*. Ty to filmy se opakují furt dokola, všechno je to na ten jeden samí způsob. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (16)

  • RJ v jednu chvíli řekne: „My jíme, abychom žili, ale oni žijou, aby jedli!“ To je narážka na Sokrátesovu hlášku: „Nežijeme, abychom jedli, ale jíme, abychom žili.“ (Krop)
  • Jde o adaptaci komiksového stripu "Over the Hedge", ve kterém zvířátka ironicky komentují počínání lidí. Jeho autoři, Michael Fry a T. Lewis začali komiks tvořit v roce 1995 a v době vzniku filmu vycházel zhruba ve 150 různých novinách. (imro)

Reklama

Reklama