Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Další animovaný film z dílny, která stvořila Shreka. Přišlo jaro a zvířátka se probrala ze zimního spánku. Zjišťují, že uprostřed jejich domova náhle vyrostla vysoká zelená věc - živý plot. Oportunistický mýval RJ se postaví do čela zvířátek (veverka, vačice, ježek, skunk, mýval a želva), která se rozhodnou svět ZA PLOTEM prozkoumat, což samo sebou způsobí řadu napínavých a zábavných momentů. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (496)

heyda 

všechny recenze uživatele

Jen lehounce nadprůměrný animák, který má dobrou vizi ohledně střetu přírody (myšleno zvířátek) s konzumní společností, nicméně není schopen tento námět dostatečně využít a tradiční zápletka, kdy jeden vůdce nahradí druhého, neoplývá zrovna originalitou. Pro děti si myslím ucházející zábava, pro mě jako dospělýho nic extra. Jsou mnohem lepší animáky. 60% ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Pěkně to vypadalo, příjemně se na to koukalo, ale přesto tomu cosi chybělo. Konkrétně to, co mají všechny animáky od Pixaru a co nejde popsat jednou větou. Jednotlivé postavičky sice byly vtipné a dostatečně rozdílné, ale příliš ploché. Každou rádoby dojemnou scénu příliš brzy shodil nějaký sebeparodický vtípek. Až na pár osvěžujících nápadů chyběla snaha o vymanění se z typického schématu rodinných animovaných filmů dneška. Tvůrci Za plotem mě jednoduše nepřesvědčily, že jejich předním cílem nebylo pobavit diváky, nýbrž vydělat pořádné peníze, což nemusí vždy znamenat to samé. Výborné jsou v originále hlasy zvířátek (Bruce Willis, William Shatner, Steve Carell), výborné jsou některé animace (například žvýkající želva) a velmi mě pobavila hned úvodní scéna, která (možná nevědomky) připomínala jednu z epizod Happy Tree Friends. V porovnání s většinou - horkou jehlou šitých - 3D animovaných filmů současnosti (jako byl otřesný Madagaskar), před sebou máme ojedinělý klenot, film pro celou rodinu, nejen pro žvatlající caparty (i když sofistikovanější humor je tím prvoplánovým zadupán hluboko pod zem). Je to film, který nechci vidět víckrát, který se nestane klasikou, ale který slušně pobavil. 65% Zajímavé komentáře: Adrian, Marius, vincent, uzzi, Phillo ()

Reklama

Adrian 

všechny recenze uživatele

Hilaaaaarious!!! Už dávno som nemal tak komplexný pocit uspokojenia. Film, ktorý každou sekundou myslí rovnako na detského, ako aj odrasteného diváka. Navyše je to jedna veľká škola permanentnej gradácie, kedy poväčšine prvá pointa v rámci určitej sekvencie je z hľadiska napätia a zábavy iba začiatkom... ;-) ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Pre deti kopa roztomilych hovoriacych chlpatych zvieratok, a pre ostatnych niekolko velmi vydarenych vtipov (zvucka THX) a pribeh vystavany ako kritika konzumnej spolocnosti. "Co to je? To je auto. Ludia ho pouzivaju, lebo pomalu zabudaju chodit". Snimok ktory z tej kopy nepodarenych animakov z poslednej doby jednoznacne vinika. (7/10) ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

To sem teda cekal vetsi srandu. Prumernej film s prumernejma vtipama, ktery obcas pobavi, prumernou animaci a pribehem, kterej nicim neprekvapi, takze se tu jako vzdy najde poucovani na zaver. Ani hlavni hrdinove mi neprisli nijak zvlast skvely, navic minimalne pulka z nich je vyuzita minimalne. Ale potesil me Steve Carell a jeho hyperaktivni veverka. Film ma 80 minut, takze nenudi a obcas rozesmeje, ale v porovnani s jinejma animakama se jedna pouze o prumernou zabavu. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (16)

  • Medzi dvomi záverečnými titulkami sa nachádza ešte krátka scéna. (JADIM)
  • RJ v jednu chvíli řekne: „My jíme, abychom žili, ale oni žijou, aby jedli!“ To je narážka na Sokrátesovu hlášku: „Nežijeme, abychom jedli, ale jíme, abychom žili.“ (Krop)

Reklama

Reklama