Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Další animovaný film z dílny, která stvořila Shreka. Přišlo jaro a zvířátka se probrala ze zimního spánku. Zjišťují, že uprostřed jejich domova náhle vyrostla vysoká zelená věc - živý plot. Oportunistický mýval RJ se postaví do čela zvířátek (veverka, vačice, ježek, skunk, mýval a želva), která se rozhodnou svět ZA PLOTEM prozkoumat, což samo sebou způsobí řadu napínavých a zábavných momentů. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (496)

liborek_ 

všechny recenze uživatele

V záplavě animovaných filmů poslední doby se horko těžko hledá snímeček, který by nějak vyčníval a nebyl jen jedním z mnoha. Tomuto dílku se to, zdá se, podařilo... Můžou na něj stejně tak děti jako dospělí a oba se budou bavit královsky. Pravda... samotná dějová linie je jednoduchá a vlastně už docela provařená (osamělý "padouch" chce oklamat partičku naivů, aby se tak vyhnul trestu od silnějšího, ale nakonec si je zamiluje a zůstane s nimi...) Ale to vůbec nevadí, všechno vynahradí zpracování, které je velmi dobré a hlavně vtipné. Animace je kouzelná a povahy jednolivých postaviček jsou docela dobře vykreslené. Ztřeštěné honičky mají švih a vůbec celý film má dobrý spád, čemuž pomáhá i stopáž filmu, která není zbytečně natahovaná. Dobrý to bylo...:-) Mimochodem... Ten červený vozík plný jídla a vůbec ten duch, který byl za tím vším, mi přišel tak nějak symbolický...:-) ()

Bachy 

všechny recenze uživatele

Příjemné a rychlé. Taková jednohubka. Za chvilinku to máte skouknuté, ale stejně tak i za chvilku nevíte, že jste na Za plotem koukali. Z průměru animáků ho vytahuje snad jen Bruce Willis v originálním znění, jinak je to prostě animák. Což má pár výhod - vizuální podívaná, příjemná oddechovka a trochu zábavy, ale i spousty nevýhoda s čekatelností děje v čele. Od momentu, kdy se RJ přidá k rodině zvířátek musí každému, kdo má už alespoň jeden animák za sebou svítat, kudy se příběh prohrabe dál. Bohužel jede přesně po klišovité a čekatelné linii. I jednotlivé charaktery už jsme viděli mnohokrát, i když samozřejmě v drobných obměnách. Neříkám, že jsem nebavil, ale slovo průměr je synonymum k filmu Za plotem. Hezké, nic víc, ale ani nic míň. ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

za plotem jako další animák pro mladší s hromadou potvůrek, které se snaží svou roztomilostí ukrást každé srdce, ale ve výsledku nejsou ničím víc než jedničkami a nulami spojeními v nezajímavém kolotoči 83 minut dlouhého filmu. Je to škoda, protože některé scény jsou opravdu zábavné, ale ve mě převládá spíše pocit nenaplnění z konceptu zvířátek vs plot vs lidi:). Přesto si film po právu najde své diváky a já mu to mohu jedině přát. Mimochodem přišlo mi, že tentokrát Dreamworks zapomněli na své tradiční scény připomínající jiné (velko)filmy a tím pro mě odpadá pomyslná "zajímavost z druhého sledování"... PS: Co dělá želva v lese? ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Rupert Gregson-Williams: 1. Family Of Me – Ben Folds ,2. RJ Enters The Cave – Rupert Gregson-Williams ,3. The Family Awakes - Rupert Gregson-Williams ,4. Heist – Ben Folds ,5. Lost In The Supermarket – Ben Folds ,6. Lets Call It Steve - Rupert Gregson-Williams ,7. Hammy Time - Rupert Gregson-Williams ,8. Still – Ben Folds ,9. Play? - Rupert Gregson-Williams ,10. Rockin’ The Suburbs (Over The Hedge Version) – Ben Folds featuring William Shatner ,11. The Inside Heist - Rupert Gregson-Williams ,12. RJ Rescues His Family - Rupert Gregson-Williams ,13. Still (Reprise) – Ben Folds , ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Svižná, slušně gradujcí animovaná zábava, která šlape od začátku do konce, poctivě zásobuje vtípky mladší i starší publikum, dokáže si vyhrát s pointami a přes přítomné obvyklé morální ponaučení se nebojí být občas přiměřeně cynická. Jako jednohubka výborné, s lehce zapamatovatelným aroma, dobře namíchanými ingrediencemi a příjemně nenatahovanou stopáží. Časem si určitě zkusím dát repete. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (16)

  • 237členný štáb pracoval na filmu více než 3 roky. (Karlos80)
  • Medzi dvomi záverečnými titulkami sa nachádza ešte krátka scéna. (JADIM)

Reklama

Reklama