Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Příběh z roku 1898 sleduje britského důstojníka Harryho Favershama (Heath Ledger), který se odmítne postavit do čela svého pluku, když zjistí, že jeho regiment odchází do Súdánu kvůli vojenskému konfliktu s "mohamedánskými fanatiky". Přátelé a snoubenka mu pošlou čtyři bílá pírka, která symbolizují zbabělost. Aby znovu získal ztracenou čest, vydá se v převlečení za Araba do Súdánu, aby se mohl dostat za nepřátelskou linii a sloužit britským silám jako špeh a průzkumník. Když je jeho bývalý pluk napaden, Faversham tajně zachrání životy těm, kteří ho předtím označili za zbabělce. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (215)

kingik 

všechny recenze uživatele

Mladý poručík Heath Ledger, potomek starého vojenského rodu, se odmítne postavit do čela svého pluku a způsobí poprask. Otec ho zavrhne, milovaná snoubenka opustí a kamarádi dají najevo své pohrdání symbolickým pírky hanby. Jenže netuší, že brzy budou jeho statečnost potřebovat, aby je zachránil před jistou smrtí. Dobrodružně laděnému příběhu vévodí Heath Ledger, ale i režijně si nevede špatně Shekhar Kapur. Film mě nenudil a klidně se mu dá dát vyšší hodnocení, ale působil na mě tak nějak naivně a v závěru docela rozvlekle. V mírně nadprůměrném levelu mu to sedí lépe, než jako výjimečný film. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Nevím kdy a jak jsem se k tomu filmu dostal dřív a proč jsem vůbec udělil jen tři hvězdy. Protože tohle je jednoznačně dobrý film, kde nechybí ani válečná tématika, ani promyšlené a napínavé dobrodružství. Souboje vypadaly k světu a byly přehledné. Zbytek měl taky svůj styl a pěkně se na to koukalo. 75% ()

Reklama

Petoss1 

všechny recenze uživatele

Film som si pozrel len kvôli zosnulému Heathovi Ledgerovi, no musím povedať že ma zaujal. Pekne vymyslený príbeh krásna výprava a to hlavné vojna! Áno je to aj vojnový film hoci dochutený miernou romantikou ale má to aj vojnové scény a za tie mu ďakujem. Herci sú v pohode hlavne Ledger, hoci nieje to Joker ale to dobre všetci vieme takže nemôžem povedať že som ostal sklamaný. Film ktorý je nedocenený a má svoju kvalitu. 80% ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Ten, kdo srovnává Čtyři pírka s Lawrencem z Arábie Leanův velkofilm buď nikdy neviděl nebo se při jeho sledování pořádně zkouřil. Kamera je opravdu strašná, chybí ji barvy i cit pro zajímavé kompozice. Kapur neví kudy kam a zoufale se topí v nefunkčních zpomalených záběrech. Nebýt výborných herců tak jdu ještě níž. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Jako asi většina lidí, co to tu komentovali, jsem poprvé film viděl s nulovýma očekáváníma, a že ten film po chvíli vypnu. Ze začátku to sice je trochu těžší vydržet, ale od scény, kdy Djimon Hounsou paroduje britský smích, jsem byl k filmu přikovaný. Přátelství, hrdinství a síla vůle jsou základem hodně silného příběhu. Do toho fantastický Heath Ledger. Jediným negativním argumentem, se kterým zde můžu souhlasit, je opravdu mizerná kamera (zvlášť v akčních scénách). ()

Galerie (23)

Zajímavosti (9)

  • V mnoha záběrech se po boku britských jednotek objevují také jednotky egyptské. Sůdán totiž spadal pod egyptské chedivství, vazalský stát upadající Osmanské říše. Egypt od 70. let 19. století začal prohlubovat svou závislost více na Velké Británii, která měla silný vliv především v Káhiře a závislost na Osmanské říši se tak stávala čím dál více formální. Mahdího sjednocené pouštní kmeny tak stály proti Britům, Egypťanům i Turkům. (stefji)
  • Vtedajší britskí vojaci v Sudáne nenosili šarlátovo červené uniformy, ako to bolo vo filme, ale sivé tuniky. (MikaelSVK)

Související novinky

Královna Alžběta jako trilogie?

Královna Alžběta jako trilogie?

25.07.2007

V roce 1998 si Shekhar Kapur se svojí Královnou Alžbětou odbyl svůj dosavadní vrchol. Americká filmová akademie se naučila skloňovat jeho jméno, ač v hlavních kategoriích zůstalo jenom u nominací, a… (více)

Reklama

Reklama