Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komediální seriál z města Most. Luděk Říha (M. Hofmann) žije v polorozpadlém domě po tátovi. Na jeho opravu nemá peníze a popravdě ani chuť. Dluží šéfovi místního podsvětí Romanovi (L. Noha), jeho bývalá žena Ilona (J. Čvančarová) si vzala Němce a syn Tonda (F. Červenka) se za něho stydí. Navíc ho vyhodili z práce. Jedinou jistotou je pro Luďka hospoda Severka a kamarádi v ní. Majitel hospody „jen pro bílé“ Eda (M. Isteník), exkomunikovaný farář (C. Drozda) toužící po tom, aby otočili přesunutý kostel, který by mohl být znovu vysvěcen, trvale nezaměstnaný Čočkin (V. Škultéty), věřící, že díky svým podnikatelským nápadům jednou opravdu zbohatne a Róm Franta (Z. Godla), jediný, který za útratu u Edy má čím zaplatit. (Česká televize)

(více)

Recenze (112)

duch9 

všechny recenze uživatele

První díl je pecka! Škodolibě jsem se rozesmála při pádu velryby z WC, také se mi líbí, že je v seriálu použit duchaplný pořad "Pošta pro tebe", to mi přijde dokonale absurdní a zápletka, která se vyvrbí na závěr mě překvapila a pobavila zároveň. Tabu společnosti se zde odkrývají s nebývalou lehkostí a tvůrci krásně pracují s paradoxy života. Palec nahoru i pro Hofmanna, hraje perfektně. ()

InJo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"On není rasista, on je jenom debil..." Konečně někoho napadlo natočit milý a hřejivý lidský příběh z nejkrásnější a nejidyličtější oblasti naší půvabné republiky... ;-) Teď vážně - jsem přesvědčen, že tohle je skutečně velice realistický obraz Mostu, potažmo celého Mostecka. Jeho proslulé depresivní, bezvýchodné "sídlištní" atmosféry, všudypřítomné "šedi", nespočtu pofidérních zkrachovalých existencí, pro něž jediným smyslem života je sehnat keš, aby bylo večer na pár desítek, krabicák ve slevě, brko, popřípadě co hodit do forbesu. Prušinovský se obsáhlým tématem českého buranství a hojně diskutovanými národními sociálními nešvary (rasismus, xenofobie, patologické sportovní fanouškovství atd.) zabývá v podstatě celou svou dosavadní filmovou kariéru (minimálně od dob Okresního přeboru), neustále přitlačuje a vybrušuje svůj styl sociálně-kritické černohumorné satiry k obrazu svému. Čím víc toho od Prušinovského vidím, tím víc v něm vidím jednoho z nejodvážnějších, nejosobitějších a i nejzábavnějších současných českých filmařů. Jen tak dál... 80 % ()

Reklama

makakus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konečně na rozdíl třeba od Zelenkových trapných křečí a příšerných českých TV kriminálek něco překvapivě přirozeného. Vytřískat z českých herců i neherců takový projev, za to režisér zaslouží velkou poklonu. Zásluhu má i scénář zručně kombinující "dialogy o ničem" (viditelně inspirované šedesátkovými filmy typu Černého Petra) s dějovými pozoruhodnostmi jako je třeba noční závod nebo Pošta pro tebe (dobrý nápad udělat si v pořadu reklamu na jiný pořad). Tady je ovšem jediný skřípanec, kvůli kterému hvězda dolů - brácha Dáša z toho čouhá jako sláma z bot, herecky hrozné na hranici koukatelnosti (navíc předělanou ženu by opravdu neměla hrát pravá žena, uf) , po všech stránkách nevěrohodné, bez tohoto "bulvárního" a uměle našroubovaného motivu by vše fungovalo výrazně lépe a na jedničku. ()

ClapTrap 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Česká tvorba? Tohleto? Maximálně mi to vyrazilo všechna slova. Martin Hofmann je vynikající a dvojice Prušinovský, Kolečko, došlo na úplnou hranu všeho možného, možná i nemožného. Humor bude pro někoho odporný, někomu jinému zase naopak skvěle. Osobně se divím tak vysokému hodnocení. Na druhou stranu, já to beru, hodně mě to baví a ještě víc příjemné je na tom to, že to je české. Děkuji. 5* ()

A_Shearer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je to samozřejmě uplná debilita. Dlouho převažovala skepse. Ale nakonec jsem musel uznat, že to trefuje přesně tu vzácnou mezírku debility, která nesklouzává k ubohosti, nezáměrné trapnosti a sračkovitosti, ale docela úspěšně balancuje na hraně mezi absurditou a ironií, která tvrdě karikuje, ale přesto neponižuje. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (2)

  • V maskérně v televizi hraje „Neusínej“ od Petra Muka. Na autodromu hraje „Terra promessa„ od Erose Ramazzotti. Na konci epizody hraje „Wonderful Life“ od Black. (Duoscop)

Reklama

Reklama