Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komediální seriál z města Most. Luděk Říha (M. Hofmann) žije v polorozpadlém domě po tátovi. Na jeho opravu nemá peníze a popravdě ani chuť. Dluží šéfovi místního podsvětí Romanovi (L. Noha), jeho bývalá žena Ilona (J. Čvančarová) si vzala Němce a syn Tonda (F. Červenka) se za něho stydí. Navíc ho vyhodili z práce. Jedinou jistotou je pro Luďka hospoda Severka a kamarádi v ní. Majitel hospody „jen pro bílé“ Eda (M. Isteník), exkomunikovaný farář (C. Drozda) toužící po tom, aby otočili přesunutý kostel, který by mohl být znovu vysvěcen, trvale nezaměstnaný Čočkin (V. Škultéty), věřící, že díky svým podnikatelským nápadům jednou opravdu zbohatne a Róm Franta (Z. Godla), jediný, který za útratu u Edy má čím zaplatit. (Česká televize)

(více)

Recenze (114)

A_Shearer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je to samozřejmě uplná debilita. Dlouho převažovala skepse. Ale nakonec jsem musel uznat, že to trefuje přesně tu vzácnou mezírku debility, která nesklouzává k ubohosti, nezáměrné trapnosti a sračkovitosti, ale docela úspěšně balancuje na hraně mezi absurditou a ironií, která tvrdě karikuje, ale přesto neponižuje. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pořád se mě někdo ptal, jestli jsem už viděl Most!, takže jsem se do něj dnes pustil, ale úvodní epizoda mě dvakrát nepřesvědčila. Humor mi přišel místy až příliš laciný, doufal jsem, že bude ostřejší, ale potěšil mě vulgární slovník zúčastněných, od stálého osazenstva restaurace Severka bych určitě neočekával spisovnou češtinu prokládanou citováním klasiků. Navíc, buďme rádi, že jde o sever Čech, zdejší: "Ty vole!", by u nás ve Slezsku bylo nahrazeno typickým jadrnějším výrazem. ()

Reklama

Ales.Blaha 

všechny recenze uživatele

Skvělé, velmi zábavné a úžasně zahrané. I když takhle každodenní (nejen) mostecká realita samozřejmě nevypadá, tak se to přibližuje k realitě mnohem více než spousta jiných seriálů či filmů. Už v úvodu se výstižně poukazuje na fakt, že mnozí lidé (v tomto případě vedoucí v zaměstnání) jsou od té reality ještě dál než je vůbec zdrávo. Perfektní! :-) ()

major.warren 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Most! Po více uměle dělané a černohumorné Lajně a Vyšehradě, či Čtvrté hvězdě a Trpaslíkovi, se vrací Kolečko s Prušinovským, ke svému počátku. Poetikou a lidmi kolem se vrací k Okresnímu přeboru. Most! je nelítostný seriál. Luděk, cikán Franta, reverend, Eda, Čočkin a Ilona či brácha Pavel, jsou už teď legendy. Druhý nejlepší Kolečkův seriál s Janem Prušinovským. V seriálech se mu prostě nemá u nás kdo rovnat. Nejlepší scéna je Pošta pro tebe. Moc dobrý úvodní díl. Skvělé zvraty a navození atmosféry. Dokonalá expozice pro další díly a ten nelítostný černočerný humor. No super!!! ()

Olík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nebudeme chválit dne před večerní souloží, ale mám takový pocit, jako by pánové Kolečko s Prušinovským dostali od České televize požehnání vystrčit růžky, které u Trpaslíka (r.2016) zůstali schovány pod hodně silným kulichem. První díl jde za hranu, nekorektně glosuje, nemá strach, hrne to jako Jarda Jágr v nejlepších letech….Pošta pro tebe byla TOP. Když se znovu otřu o Trpaslíka, tak je super, že z něj byl draftován Martin Hofmann….to je pán. Navíc na rozdíl od něj funguje i omladina v podobě Filipa Františka Červenky. Skvělí je i Cyril „host vyhazuje vrchního“ Drozda a úplně geniální Vladimír Škultéty. Jak už jsem psal, počkáme, co přinese ráno, ale první krok byl rozhodně levou. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (2)

  • V maskérně v televizi hraje „Neusínej“ od Petra Muka. Na autodromu hraje „Terra promessa„ od Erose Ramazzotti. Na konci epizody hraje „Wonderful Life“ od Black. (Duoscop)

Reklama

Reklama