Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Blanka má potřebu říkat lidem pravdu. Hlavně těm v Chánově. Eda je k nepoznání. Roman se vrací a není sám. Chystá tvrdou pomstu Luďkovi a celé Severce. Nad Severkou se stahují mraky. (Česká televize)

Recenze (83)

Nessak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Trochu mě mrzí, že předposlední díl je příprava na velkolepé finále - tedy nebyl to 100% nabitý samostatný díl jako ty předchozí. Ale o to víc se těším. Hvězdičku dolů za boj mezi romy - proč se najednou pustí do sebe před bandou holohlavců... to mi nesedělo a vysvětleno samo taky nebylo ... aneb to mi přišlo nelogické, zbytečné. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kolik názorů na seriál padlo (tady, na sítích, v klasických i toxických médiích). Dají se rozdělit do množin, které se, s mírnými obměnami a s různou mírou přesahu, opakují. Ať už má divák jakýkoli názor, nedá se seriálu upřít, že vyvolal hlasitou debatu. Trefil se do citlivého bodu, nebo spíše: do citlivých bodů. Vždyť se lidi hádaj i v komentech tady, místo jako obvykle na chatu. ___ No, k dílu, který byl víc dramatický než komediální: posuny charakterů jsou patrné ještě víc. V závěrečné bitce platí: "Nepřítel mého nepřítele je můj přítel." A při výběru hudby se nedá zapomenout na píseň Mosty, ale hlavně, na tu zaprděnou domáckou dechovku ve scéně, kdy skíni táhnou zmlácené hrdiny do dodávky. Tímto se omlouvám Františku Kmochovi a jemu podobným nadšencům, ale v téhle ironické kombinaci působila ta hudba zle. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Mluvíme o tom, že kdybys věděla, že já jsem ta neziskovka, že zřejmě začneš srát atomový hřiby." Asi k tomu muselo dojít, takže nastal souboj "geneticky nadřazenejch" plešek se snědými příjemci dávek. Já tedy při těchto soubojích stojím stranou, takže jenom konstatuju, že návrat Romana mě nepotěšil a že vynervovaná Ilona je prostě boží. ()

Honzíno 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ty vole. Takovej nasleh na pondelni vecer. Na Romana jsem cekal od pateho dilu a vratil se, Kolecko naplno vyuzil perfektniho timingu a poslal do sveta ceskeho sourozence Ritchiovek/Tarantinovek. Z cernohumorne neskodne grotesky pres sociálni melodrama az k hutne gangsterce, a presto drzi cely serial pohromade! Perfektni predfinalni dil s dokonalym Cliffhangerem... boze, co nas ceka priste?? ()

klukluka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tentokrát opět po čase za plnej kotlík. Drobnosti typu Jurišových pastí a pastiček v podobě létajících bloků motorů mezi vraty prázdné dílny povyšují obyčejnou bžundu na neobyčejnou podívanou. Tu prdel z toho dělá ten záměrně a systematicky budovaný dojem serióznosti. Unikátní kombinace, národem po zásluze odměněná nadstandardní přízní. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (2)

  • Když Tonda (Filip František Červenka) oznamuje své matce (Jitka Čvančarová), že se vrátí do učňáku, její manžel Gerd (Fred Müller) to okomentuje slovy: „Tschechen brauchen doch keine Ausbildung, die sind eh faul.“ Volně přeloženo: „Češi stejně žádné vzdělání nepotřebují, vždyť jsou líní.“ (JariR)
  • Písnička, která hraje na začátku epizody, je „Mosty“ od Lenky Filipové & Karla Zicha. Ve 12. minutě hraje „Born This Way“ od Maria Aragon. Na konci epizody hraje „Run To The Hills“ od Iron Maiden. (Duoscop)

Reklama

Reklama