Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Luděk neví, cigánská kapela hraje Wabiho Daňka, Eda je poprvé v životě ve vinárně, plešky si nechají narůst vlasy. Most čeká veliká událost, ve které bude v hlavní roli váza. (Česká televize)

Recenze (119)

ForGump 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ten konec byl velmi citlivý, přesně tak citlivý v nastavení těch posledních dílů. Sranda byla, ale převážil stesk, protože ten zásah smrti do této série dal všemu takový nový rozměr, jemuž jsem podlehl a málem utíral slzy. Ještě si tento díl dám znovu, abych věděl, zda to bude fungovat i podruhé. Nicméně trochu se musím pozastavit nad tím, co poslední týden seriálu dělala ČT. Ano, mimo to gigapromo, které zabralo více jak dvě hodiny v pondělním zpravodajství, tak narážím hlavně na ten posun času, jehož ospravedlnění jsem shledal pouze v jedné konkrétní situaci, jinak nebylo vůbec na místě, neboť MOST neuhnul ze svých zaběhnutých kolejí a nic šokujícího, z hlediska nejakých vulgarit, nepřinesl, alespoň tedy z mého pohledu. Každopádně nedávalo to smysl a možná budilo i trochu přehnaná očekávání. Ať je to, jak je to, tak na celkový dojem to nemělo žádný vliv. MOST poskytl na pár dalších let ojedinělou příležitost, jak dostat čtvrtinu lidí v Česku dohromady a sledovat poměrně neotřelý vhled na témata, která nemusí být vždy úplně příjemná. Bohužel se obávám, že účinek seriálu nebude mít razantní dopad na zlepšení myšlení a života, pouze dočasný. Rád se budu mýlit a přeju si, aby to tak nebylo. Už jenom kvůli tomu Čočkinovi. Věřím a doufám. 85% ()

Warle 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Trochu mě mrzí, že po 7 celkem nadupanych dílech přichází o trochu sušší, ale zato super vymyšlené a důstojné, smutné, ale zároveň optimistické finále. Čekal jsem teda trochu víc nadupané zakončení, ale možná to je takhle lepší, když se nad tím člověk tak nějak zamyslí. Závěrečné Don't Stop Believin' od Jurney je totiž emotivní lahůdka. Velké dík dvojici Prušinovský a Kolečko za tento seriál a ČT, že se toho nebála a zařadila to jako státní TV do vysílání. Po okresním přeboru další výborný seriál od této dvojice, na který se jen tak nezapomene. Víc takových kousků prosím. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Luxusní zakončení luxusního seriálu. Tohle se Prušinovskému a spol opět hodně povedlo. Nejlepší český seriál od dob Okresního přeboru. Tleskám a moc se těším na další projekt těchto šikovných pánů. Prušinovský a jeho tým se naprosto vymanili ze soudobého proudu českých sraček, kterými je zaplavována naše filmová scéna, za což pánům patří dík. Nezbývá než doufat, že tímto dílkem budou trošku korigovat směr české tvorby a povede to k lepším filmovým zítřkům. ()

Olík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ták a padla klec. Zemřel Čočkin, zemřela Snědá tíseň, zemřel seriál….ale myslím, že duch Mostu! bude ve vzduchu ještě dlouhý čas. Každopádně, vzhledem k tomu jaký rozpačitý dojem budily jednotlivé epizody, musím uznat, že konec byl stylový. Důstojné i ujeté. Smutné i optimistické. Ze čtvrté cenové i honosného banketu. Za pár haléřů i velkolepé. Country i grindcore. Teď už zbývá jenom se podívat na seriál jako celek a „JE SUIS ČOČKIN“. ()

Honzíno 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nešahejte na mě, běžte do školy, vole!... Dycky Most ..a dost. JE tu konec. Zjevení, co nenechává lhostejným většinu české společnosti splnilo svou misi mimo filmová plátna. Na plátně nám děvčata a hoši servírují závěrečnou mozaiku, kde si všechno sedne, někam posune a dost možná zůstane ve stejných kolejích. Stejně jako Češi. Dost často žbrblají, ale nakonec se svezou a zatáhnou do ulity. Smekám před celým štábem a opět chci zdůraznit um tvůrců, kdy po brutálním cliffhangeru v sedmém díle začnou v osmém jindy a jinde. Přihazuji pátou a děkuju za skvělou čerstvou tvorbu v ČR, ve které se neřeší Babiš, Zeman, ani tunelování všeho a trendy dnešní doby, přesto je brutálně aktuální. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (5)

  • Písnička, která hraje v 18. minutě, je „Devil Inside“ od INXS. Ve 27. minutě hraje „Whorehouse Blues“ od Motörhead. Na konci epizody pak hraje „Don't Stop Believin'“ od Journey. (Duoscop)
  • Epizoda byla vysílána o 45 minut později než ostatní epizody, kvůli nadměrnému počtu sprostých slov. (Kajman26)

Reklama

Reklama