Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Luděk neví, cigánská kapela hraje Wabiho Daňka, Eda je poprvé v životě ve vinárně, plešky si nechají narůst vlasy. Most čeká veliká událost, ve které bude v hlavní roli váza. (Česká televize)

Recenze (120)

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„No, vidíš, nová zkušenost, půjdeš do cizího bytu s klíčema!“ Postavy zakotvené v nižším sociálním prostředí a prolezlé nejrůznějšími traumaty vstupují do závěrečného dílu, vše se tak nějak rozumně uzavírá. Na programu je pohřeb, na kterém se ve výtečně funusové atmosféře sejdou všichni outsideři, které spojuje postava ztroskotance Luďana. Dorazí i jeho exmanželka, ke které jsem se ještě nevyjadřoval, a nejpřesnější je zřejmě označení: lidský odpad. Absurdní situace zůstávají, chemie mezi herci je neuvěřitelná, stejně jako přirozenost většiny z nich (zejména Zdeněk Godla je skutečně přesný). Dycky Most! Díky za něj. ()

Honzíno 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nešahejte na mě, běžte do školy, vole!... Dycky Most ..a dost. JE tu konec. Zjevení, co nenechává lhostejným většinu české společnosti splnilo svou misi mimo filmová plátna. Na plátně nám děvčata a hoši servírují závěrečnou mozaiku, kde si všechno sedne, někam posune a dost možná zůstane ve stejných kolejích. Stejně jako Češi. Dost často žbrblají, ale nakonec se svezou a zatáhnou do ulity. Smekám před celým štábem a opět chci zdůraznit um tvůrců, kdy po brutálním cliffhangeru v sedmém díle začnou v osmém jindy a jinde. Přihazuji pátou a děkuju za skvělou čerstvou tvorbu v ČR, ve které se neřeší Babiš, Zeman, ani tunelování všeho a trendy dnešní doby, přesto je brutálně aktuální. ()

Reklama

Isherwood 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dost možná jedno z nejlepších seriálových zakončení vůbec. Beze srandy. Cokoliv utahovat by automaticky znamenalo sklouznout ke klišé, ale tahle volně plynoucí rozlučka, která vrací do hry komediální podtón, jenž, ruku v ruce s funusovou atmosférou, nutně hořkne, ukazuje, že sebevědomá tvůrčí vize je víc, než laciná podbízivost tradičnímu publiku. Ty nedohrané party mě vůbec nemrzí, naopak připomínají, že někde plyne život i po osmi týdnech sledování dál, bez vůle to radikálněji změnit. Prušinovský je momentálně daleko nad tím, co jsem až doposud v tuzemsku považoval za vrchol. ()

Kmotr76 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozpačitý sedmý díl mi najednou dává smysl jako nutná předehra k velkolepému finále. Proč velkolepému? Na první pohled totiž může působit nenápadně, žádnou taškařici nečekejte. Natožpak happy-end. Připravte se na nával emocí. Smutku, trapnosti, osamění. Co seriál zatím naznačoval tady naplno vybublá na povrch. Most se ponoří do mlhy. Smekám, že se tvůrcům podařilo tuhle proměnu ze sitcomu, který si dělá srandu ze všeho a ze všech, úplně přirozeně provést, a přitom humor úplně neupozadit (i když spíš než vtipné jsou absurdní situace a průpovídky až děsivě uvěřitelné). Síla. Posledních deset minut je plných trapnosti a zoufalství, přesto je konec dojemný se špetkou naděje do budoucna. PS: A ne, pokračování si pro jistotu nepřeju. ()

nonick1 odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Místo MOST! se tenhle seriálový kočkopes oscilující mezi parodií, dramatem a komunitní sci-fi snad měl jmenovat Do vytracena... Scénáristickou bezradnost závěru série jen dokresluje nepokrytě vykradenej Big Lebowski s Donnyho úmrtím v bitce (na infarkt), včetně všech těch peripetií kolem urny s jeho popelem. Propána, to tady nikdo ten film nezná??? A ta závěrečná píseň Don't Stop Believin' od Journey je použita jako závěrečná skladba už ve filmu Rock Of Ages (kam se lépe hodí a kde mimochodem vyzní mnohem lépe...) Taky nic??? ()

Galerie (7)

Zajímavosti (5)

  • Epizoda byla vysílána o 45 minut později než ostatní epizody, kvůli nadměrnému počtu sprostých slov. (Kajman26)
  • Při Luďkově smuteční řeči před Severkou je v čase 44:30 záběr do publika, ve kterém je Luděk (Martin Hofmann). (afu)
  • Poslední epizodu seriálu mohli diváci sledovat přímo v mostecké restauraci Severka společně s jeho tvůrci a na programu byla taky autogramiáda s herci. (Duoscop)

Reklama

Reklama