Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po děsivé návštěvě ve voskovém muzeu se Mark a Sarah musí zachraňovat zběsilým útěkem. Zanechávají za sebou hořící voskové figury, které náhle ožily a způsobily hrozivou zkázu... A přece jeden voskový svědek unikl ničivým plamenům. Vzápětí je usmrcen nevlastní otec Sarah. Samozřejmě nikdo nevěří příběhu o prožitých ďábelských událostech ve Flaming Behemouth. Sarah je obviněna z vraždy svého otčima. Důkaz o její nevině může poskytnout pouze Mark. Ten vyhledá sira Wilfreda, jediného člověka, který má zkušenosti s pekelnými silami, vládnoucími ve voskovém muzeu... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (62)

Trevor 

všechny recenze uživatele

Je pravdou, ako sa píše v niektorom z komentárov k tomuto filmu, že nebol vydarený už v dobe svojho vzniku. S odstupom času po opätovnom pozretí môžem ten názor iba potvrdiť. Pravdou však je, že existujú oveľa horšie filmy. Celý nápad má k názvu Voskové múzeum a pointe takéhoto príbehu ďaleko, ide skôr o tú druhú časť názvu, stratení v čase. Počas príbehu uvidíme hneď niekoľko odkazov na rôzne úspešné filmy, z nich najlepšie vyšli tvorcom "napodobneniny" filmov The Haunting (hlavne striedanie čiernobieleho spracovania s atrapou Votrelca bolo silnejšou stránkou filmu) či Nosferatu, niektoré prestrihy na Godzillu či Star Wars boli skôr trápne. Celkovo druhé pokračovanie za prvým zaostalo, pomerne výrazne.Udelených 50% od užívateľov čsfd je odrazom kvality filmu, ktorý je spolovice tak zlý ako dobrý... ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V roku 1992, štyri roky po premiere pôvodného filmu, natočil anglický režisér a scénarista Anthony Hickox pokračovanie. Vznikol film "Voskové múzeum 2 - Stratení v čase". V podstate plynule nadväzuje na prvú časť, ale už ani zďaleka sa neberie tak vážne. Stala sa z toho plnokrvná čierna, horrorová komédia. Mark chce dokázať nevinu svojej kamarátky Sarah, ktorá je neprávom obvinená z vraždy. Vydajú sa na šialenú horrorovú cestu časopriestorom. *** ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Kvalitativní sešup nejméně o dvě třídy. Hickox překvapivě ustoupil od hororu a přednost dává hlavně humoru. A i ten po většinu času smrdí sterilitou. Přeskakování v časových rovinách je tentokrát nudné a v druhé půli dokonce otravné a bez nápadu, protože tu velkou část filmu zabírá trapné šermování. Nejlepším okamžikem budiž účast Bruce Campbella, který exceluje v pěkně ztvárněné parodii na klasickou duchařinu The Haunting. Ve zdejší mučednické roličce tu božský Ash s rozdrásaným hrudníkem snáší jednu bolest za druhou v podobě soli, octa a dřevěné podlahy. Jeho odpověď však pobaví: "Vždyť je to jen maso!" ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Stejně trapné jako jednička, jen více zábavnější. Spíše než horror je to dobrodružná fantasy komedie s mnoha odkazy ke slavným horrorovým příběhům a jiným filmům (snad si stihnete všimnout odkazu např. na Jasona nebo Dobyvatelé ztracené archy) a mihnutím několika herců z horrorových filmů s Bruce Campbellem v čele (zde hodně komická role) a takřka vteřinovým výstupem ještě mladičké a šukézní Drew Barrymore (stylově v posteli hraběte Orloka z Nosferatu). Nezáživná nuda (neúnosně dlouhá část odehrávající se zřejmě v Artušovské Anglii, jež se naštěstí v závěru zvrhne v lehce zábavnou humornou smršť) se střídá s povedenými vtípky. Jmenovat všechny filmy z nichž film čerpá, v nichž se odehrává a na které odkazuje by zabralo hodně místa a připravilo vás alespoň o nějakou zábavu. Možná by se šikl moderní lehce parodicky laděný remake, ten by mohl mít úspěch a zaujmout více, než tahle slátanina, jež si však zaslouží trošičku uznání alespoň za to, že pobaví více než její předchůdkyně. 1,5* Více na mém blogu: www.hororovykabinetdreraserheada.blog.cz. ()

Stocki odpad!

všechny recenze uživatele

Můj ty Tondo kolenatej, jsem vůbec rád, že jsem to dokoukal. Už jednička mě nijak nenadchla, přesto jsem dal dvojce šanci a chtěl jsem ji vidět. Jenže pokračování už je vážně zoufalé, k zasmání už zde není nic. Jen jednou jsem se pousmál (sůl a ocet), jinač to bylo spíše k pláči. Z hororových prvků zde nic nehledejte, očekávejte jen pobíhání sem a tam a úžasné souboje na život a na smrt. Je mi líto, tohle je odpad! ()

Galerie (7)

Zajímavosti (2)

  • Režisér Anthony Hickox nabídl roli Frankensteina původně Dolphu Lundgrenovi. Ten ji ale odmítl. (Holina)

Reklama

Reklama