Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film se odehrává v zimě roku 1997 v texaském městě Amarillo. Brian Deneke je proslulý svým zeleným čírem a neutuchající vášní k punkové hudbě. Se svými přáteli pořádá punkové večírky na zchátralém místě známém jako "Bomb City." Brian a jeho punkoví kámoši se odmítají podřídit konzervativní kultuře, která je obklopuje. Jejich radikální vzhled vzbuzuje v komunitě společenskou nesnášenlivost. Ke sporům dochází zejména s Cody Catsem, středoškolským sportovcem, který se připojí k bandě chuligánů přezdívaných "white-hatters." Po prohraném fotbalovém zápasu se Cody a pár dalších členů white-hatters ostře střetnou s několika pankáči. Tento konflikt rozpoutá mezi oběma tábory řadu nepřátelských potyček, které jednoho večera vyvrcholí děsivou pouliční bitkou plnou násilí. Tato noc brzy vejde v povědomí jako jeden z nejkontroverznějších zločinů z nenávisti v moderní americké kultuře. Natočeno podle skutečného příběhu. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (39)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Možné spoliery. Parta punkerů se porve v Amarillu s místními floutky z lepších rodin. Bitka skončí tragicky pro jednoho z punx a soud pak probíhá podle hesla "šaty dělaj člověka.". Na tohle si letmo vzpomínám, ale protože internet byl tehdá ještě v plenkách, dorazila sem zpráva o incidentu značně zkreslená a z Denekeho, to je ten mrtvý, se na čas stala takřka mýtická postava. Tedy dokud se na něj nezapomnělo, což se u nás stalo poměrně hodně rychle. Každopádně písničky na jeho počest se objevují v repertoáru kapel jako Dropkick Murphys nebo The Undead a ta od Total Chaos zazní i ve filmu. Nicméně i přes lákavé téma mě film zklamal. Příliš mi neseděl styl vyprávění, který snad měl být retrospektivní, ale Brooks to příliš nezvládl a zařazování soudních sekvencí mi přišlo neumělé a samotný proces měl být mnohem emotivnější. A příliš mě neoslovil ani jakýsi osobní příběh hlavního hrdiny, který byl sice sympaťák, ale obklopovala ho parta kreténů, kteří ty pozitivní věci s úspěchem přeřvali. Ukázka ze života zlaté mládeže byla o něco lepší, ale ani to mě z ponožek nevystřelilo a pokus o jakousi psychologickou sondu původce tragédie byl mizerný. Hnulo se to až s rvačkou a závěrem, ale to je příliš málo. Těch 50% je spíš nostalgických. Škoda dobrého tématu. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Banda nesympatických kreténů bojuje proti jiné bandě nesympatických kreténů. První banda jsou shodou okolností punkáči a tak s nima máme prej sympatizovat. Sorry, ale nejde to. Je to úplně nefunkční v souznění s jakoukoliv postavou. Díky tomu chybí napětí, protože mi prostě bylo totálně u prdele, co se komu stane. Film, tak špatný až mám chuť ho rozmlátit flaškou od piva, rozdupat, pochcat, poblít, usnout na něm a ve spánku posrat. ()

Reklama

666Carnage 

všechny recenze uživatele

Máš číro? posloucháš punk nebo něco podobnýho? A co kérky, řetězy a křiváky? Tak v tom přídě seš kriminálník a zasloužíš si zemřít rukou zbohatlého parchanta. Film je podle skutečné události a vypráví o tom, že když tvůj styl je jiný než jaký udává společnost tak tebe se zákony a spravedlnost netýkají. Tohle bylo zase docela silný téma a musím říct, že konec filmu ve mě vyvolával hodně divný pocity. I styl filmu jakým byl natočen se mi líbil a hudební doprovod hlavně na konci tomu fakt dodával na síle. Rozhodně milé překvapení co se týče filmu ale rozhodně nemilé překvapení co se týče tohoto příběhu. 80% ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Problém toho filmu je, že sice chce říct něco opodstatněnýho a strašně důležitýho, to jo, ale neříká to chytře vystavěným dějem, ale až v posledním doslovným pětiminutovým monologu z úst Marilyna Mansona. Kterej možná funguje a trne z něj a mrazí, ale k čemu mi to je, když musím hodinu a půl předtím sledovat odtažitý drama "punx vs. footballers" bez jediný silný , dopodrobna rozepsaný postavy? Zpomalovačky a rádoby silná údernost na konci pak taky o to víc vyšumí do ztracena, celý je to fakt jako zírat na horší kopírku parádních Hooligans s Woodem a Hunnamem. Průměrný (jakože lepší) hodnocení dávám vopravdu jenom za to, CO ten film řekl, a že to na mě zapůsobilo, nikoli za to, JAK to řekl. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Snímek "Bomb City" má dobrý příběh, to se mu musí nechat, protože je to příběh, který napsal sám život a není to příběh pěkný, ať už z hlediska lidského, anebo z hlediska právního. Když jsem ho ale v tomhle podání sledoval, měl jsem pocit, že tu nebyla moc velká snaha zachytit ho skutečně dobře, spíš jen takový průměr. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (4)

  • Několik písní bylo napsáno pro Brian Deneke. The Dropkick Murphys napsali píseň „The Fortunes of War“, skupina Total Chaos pak vydala hned dvě písně, „A Punk Killed“ a „Murdered“. (ARI50)
  • Název filmu odkazuje k přezdívce města Amarillo v Texasu, kde se příběh odehrává. Městu se přezdívá „Bomb City“ kvůli výzkumným zařízením na výrobu jaderných zbraní, která se nacházejí v okolí tohoto města. (didas)
  • Tak jak ve filmu při zabití Briana Deneke (Dave Davis) zazní věta od Dustin Camp: „Jsem ninja ve svém Cadillacu, Vsadím se, že se mu to líbilo,“ tak tahle věta padla při skutečné situaci, očitý svědek u soudu potvrdil, že tuhle větu slyšel. (ARI50)

Reklama

Reklama