Reklama

Reklama

Srdce v Atlantidě

  • USA Hearts in Atlantis (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Fotograf Bobby Garfield dostává zprávu, že jeho přítel z dětství Sully se zabil při autonehodě. Vydává se na jeho pohřeb do Bostonu a doufá, že tam potká Carol Gerberovou, poslední z partičky tří nerozlučných jedenáctiletých dětských přátel. Na pohřbu se dozvídá, že Carol je již také po smrti. Vzpomínky na mládí ho vedou k domu, kde bydlel. Je to již stará polozbořená ruina, ale dětství bylo nezapomenutelné: Bobby žije sám se svou matkou a ta pronajme první patro domu Tedovi Brautiganovi. Zatímco matka je vždy zaneprázdněna, hlavně sama sebou a svou prací, Ted začíná brát Bobbyho pod svá křídla. Vzniká mezi nimi vztah jako mezi otcem a synem. Brzy se ukáže, že Ted má jakousi telepatickou schopnost číst v myšlenkách a částečně ji předá Bobbymu, když se ho občas dotkne... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (175)

rt12 

všechny recenze uživatele

Bezesporu film stojí vidět jen k vůli perfektním výkonům všech herců, ať dospělých nebo dětských. Chudák Hope Davis, hrát takovou sebestřednou krávu není nic záviděníhodného, ovšem ten příběh je natočen bez většího napětí, které knížce nechybí. Nesměla bych číst knížku možná bych hodnotila víc, ale .... ()

Lucjen 

všechny recenze uživatele

King sa veľmi rád hrá s detským pohľadom a perspektívou. Neviem, ako je to možné, ale zdá sa, že ten 69-ročný chlapík jej veľmi dobre rozumie. No popri detskom hrdinovi a Hopkinsovi, aka kúzelnom deduškovi film zabúda na ostatné. Na vyhrotenejšie situácie a precíznejšie budovanie atmosféry. Namiesto anglických autorov by som sa radšej dozvedela viac o tajomných mužoch ktorí prenasledovali Hannibala. Nečítala som knihu, neviem na ktorej strane sa stala chyba - či sa stratil King vo svojom príbehu alebo Hicks vo svojom filme. Je to škoda, pretože ústrední hrdinovia sú veľmi sympatickí. No sympatie nezabránili môjmu zmätenému pocitu na konci. Čo presne mi bolo sprostredkované? Posledné čarovné leto, kedy bol Bobby Garfield dieťaťom. No to čaro už mi sprostredkoval Rob Reiner so štyrmi chlapcami. ()

Reklama

Deschain 

všechny recenze uživatele

Zatiaľ moja najobľúbenejšia filmová adaptácia Kinga z tých, čo som videla. Dej knihy nie je obsiahnutý celý, iba prvá časť venujúca sa detstvu Bobbyho a jeho spomienkam na Teda (jaj, znalci Temnej veže vedia). Komorná dráma, ktorá postupne citlivo nahliada do duší postáv, tak ako to vie jedna z postáv. Hopkins klasicky úžasný, veľmi dobre typovo zvolený a v tomto filme som niekedy v roku 2002-2003 objavila Antona Yelchina. No nemôžem ho nemať rada. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Spoilery! Další Kingovina s vynikající tajemně dětskou atmosférou, avšak s absencí hlubšího děje. Zpočátku to celé působilo maximálně divně, později se z toho přeci jen vyklubalo cosi koukatelného. Taková pohádka o kouzelném dědečkovi se zvláštní historií, který si pronajmul komůrku v malém domečku, kde vychovávala (ve skutečnosti zanedbávala) rádoby emancipovaná píča (ve skutečnosti šéfova rozkuřovačka) svého syna. Neskutečně mě iritovala a zřejmě i svého syna, kterému brutálním způsobem zkurvila dětství, na které mu zbyly už pouze nostalgické vzpomínky. Od momentu, kdy se vydala s šéfem na výlet a skončilo to očekávaným prošťouchnutím komínu, které neočekávala snad jen ona, se zrodil celkem zajímavý závěr, kde byla do té doby tajemná atmosféra rozprášena a spousta věcí objasněna. Lepší dvě hvězdy. Komu snímek sedl do noty, tak tomu bych doporučoval podobnou Kingovinu, která byla dle mého názoru o chlup lepší. ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Výborný film u kterého mi nakonec ani moc nevadilo,že absolutně vynechává hl.důvod,proč jsem si pořídil předlohu,a tím jest,provázanost s jistou Temnou Věží,páč Teda Brautigana honí Ničemní muži ve žlutých pláštích=služebníci Karmínového krále. To jen tak pro zajímavost. Byla by lahůdka vidět Anthonyho Hopkinse v adaptaci Temné Věže VII,kde osobně vystupuje jeho filmová postava a vypráví Rolandovi a spol.o jistém Bobbym Garfieldovi.:-) ()

Galerie (48)

Zajímavosti (21)

  • Dle režiséra bylo jednou z nejnáročnějších věcí na natáčení donutit mladého Yelchina k výraznému smíchu. Vyrůstal totiž v poměrech, kde je takový smích nevhodný, a proto mu to bylo přirozeně proti srsti. Náročné bylo zejména vytáhnout z něj požadovanou emoci ve scéně, kdy Anthony Hopkins předvádí prdění. V jedné scéně (konkrétně v minutáži 48:11 až 48:12) můžeme vidět jeho upřímný úsměv, který zabraly kamery až poté, co režisér řekl "stop". (Othello)
  • Vyprávění Teda o fotbalovém zápase je slovo od slova převzaté od autora scénáře Williama Goldmana, který tento mač viděl na vlastní oči. (Othello)
  • Jméno Ted Brautigan je pravděpodobně narážka na dva významné autory z šedesátých let: Teda Berringana a Richarda Brautigana. (Othello)

Související novinky

Zemřel herec Anton Yelchin

Zemřel herec Anton Yelchin

19.06.2016

V pouhých 27 letech nás dnes opustil Anton Yelchin, jehož určitě znáte jako Chekova z posledních dvou filmových Star Treků. Yelchina při stále nevyřešené nehodě zabilo jeho vlastní auto, na premiéře… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno