Reklama

Reklama

Srdce v Atlantidě

  • USA Hearts in Atlantis (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Fotograf Bobby Garfield dostává zprávu, že jeho přítel z dětství Sully se zabil při autonehodě. Vydává se na jeho pohřeb do Bostonu a doufá, že tam potká Carol Gerberovou, poslední z partičky tří nerozlučných jedenáctiletých dětských přátel. Na pohřbu se dozvídá, že Carol je již také po smrti. Vzpomínky na mládí ho vedou k domu, kde bydlel. Je to již stará polozbořená ruina, ale dětství bylo nezapomenutelné: Bobby žije sám se svou matkou a ta pronajme první patro domu Tedovi Brautiganovi. Zatímco matka je vždy zaneprázdněna, hlavně sama sebou a svou prací, Ted začíná brát Bobbyho pod svá křídla. Vzniká mezi nimi vztah jako mezi otcem a synem. Brzy se ukáže, že Ted má jakousi telepatickou schopnost číst v myšlenkách a částečně ji předá Bobbymu, když se ho občas dotkne... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (176)

gumli 

všechny recenze uživatele

Knihu od Stephena Kinga som nečítal,takže porovnávať nemôžem.Film je predovšetkým o láske,nie síce o vášnivej láske,skôr o nevinnej,ale pravej láske.Zaujímavé je priateľstvo starého muža s malým chlapcom,muž mu je skôr ako otec,a chlapec ho má radšej ako svoju matku,ktorá naňho nikdy nemá čas.Tento film má sílu diváka vrátiť späť do detstva,keď sa zdalo že všetko je oveľa jednoduchšie.Je to dobrý film pre každého,kto má rád akýkoľvek žáner,bez rozdielu.Ako pre deti,tak aj pre dospelých.Film plynie pomalým tempom,nikde sa neponáhľa,ale napodiv to vôbec nevadí ako v iných filmoch.Po skončení filmu si mnohý spomenú na svoje detstvo,aký sme boli,keď sme boli deti. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Bobby Garfield se vrací do míst, kde prožil celé své dětství s přáteli Sullym a Carol. Také nachází dům ve kterém žil, a osvěžuje si příběh tajemného nájemníka, který nějaký čas v jejich domě bydlel. Ted Brautigen (Anthony Hopkins) se za těch pár měsíců stihl Bobbymu stát - pokud ne téměř otcem - tak velmi dobrým přítelem... Film by byl docela fajn, kdybych - bohužel - již dříve nečetl knižní předlohu Stephena Kinga (mimochodem jedna z mála, které nejsou hororové). Film bohužel zpracovává jen první část knihy, ostatní okázale ignoruje (možná čekal Hicks na přijetí tohoto filmu veřejností a kritikou, a pak by případně zbytek dotočil jako pokračování?). Na druhé straně musím uznat, že se Hicksovi podařilo docela dobře zvolit obsazení jak Teda Brautigena - Anthony Hopkinsem, tak i mladého Bobbyho Antonem Yelchinem. A jako plýtvání hereckým talentem bych nazval obsazení Davida Morseho do role "staršího" Bobbyho... ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele

Srdce v Atlantidě je adaptace první poloviny Kingovy stejnojmenné knihy. A dopadla mnohem lépe, než jsem čekal. Je to jednak zásluhou dobrých herců (ač mi k postavě Teda Brautigana Hopkins moc neseděl, je to natolik skvělý herec, že jsem na své námitky brzy zapomněl) a docela slušné režie. Nepotěšil mě ale scénář, hlavně ten úvod a závěr s Davidem Morsem. Copak scenárista předlohu nedočetl až do konce? Proč se tedy v pár zbytečných monolozích snažil do toho nahustit srdce i Atlantidu? Že z ničemných mužů ve žlutých pláštích zbyli nízcí muži v černém je nepodstatné. Že zmizely všechny spojitosti s Temnou věží se dalo čekat. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Hodně příjemná věc s tradičními Kingovými tématy a postavami (přechod z dětství do dospělosti, šikanující výrostci, pronásledovaný hrdina se zvláštními schopnostmi), která mísí hřejivé vzpomínky na dětství s mírným tajemnem a napětím a připomene jeho klasiky. Hodně tomu dává Hopkins se svým minimalistickým herectvím, kdy jako by nehrál, ale jen stál, mluvil a byl charizmatický. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Spoilery! Další Kingovina s vynikající tajemně dětskou atmosférou, avšak s absencí hlubšího děje. Zpočátku to celé působilo maximálně divně, později se z toho přeci jen vyklubalo cosi koukatelného. Taková pohádka o kouzelném dědečkovi se zvláštní historií, který si pronajmul komůrku v malém domečku, kde vychovávala (ve skutečnosti zanedbávala) rádoby emancipovaná píča (ve skutečnosti šéfova rozkuřovačka) svého syna. Neskutečně mě iritovala a zřejmě i svého syna, kterému brutálním způsobem zkurvila dětství, na které mu zbyly už pouze nostalgické vzpomínky. Od momentu, kdy se vydala s šéfem na výlet a skončilo to očekávaným prošťouchnutím komínu, které neočekávala snad jen ona, se zrodil celkem zajímavý závěr, kde byla do té doby tajemná atmosféra rozprášena a spousta věcí objasněna. Lepší dvě hvězdy. Komu snímek sedl do noty, tak tomu bych doporučoval podobnou Kingovinu, která byla dle mého názoru o chlup lepší. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (21)

  • Automobil rodiny Sullivanů je Packart z roku 1958. Těchto vozidel bylo vyrobeno jen 159 kusů. (Othello)
  • Postava Teda Brautigana se na knižních stránkách objevila ještě jednou, a to v sedmé knize z Kingovi série „Dark Tower“ (česky Temná věž). Zde se také můžeme dozvědět kompletní pozadí jeho zvláštního daru. V tomto románu Ted zavede několik postav do skříně, která je přenese do vzdálených zemí. Jedna z postav to přirovná k románu (i zfilmovaném) "The Lion, the Witch and the Wardrobe" (česky Lev, čarodějnice a skříň) od spisovatele C. S. Lewise. Tohoto spisovatele si Anthony Hopkins zahrál ve filmu Shadowlands. Sám Lewis psal, ale nedokončil román nazvaný Dark Tower. (Othello)
  • Při scéně, kdy Bobby poprvé mluví s Tedem na verandě, si můžeme třikrát všimnout u světel létající můry. Když ji vidíme poprvé, je to skutečný hmyz, obě další jsou počítačovým trikem. Režisér si za můrou stál kvůli realističnosti, ve skutečnosti se ale scéna točila přes den ve studiu, protože Anton Yelchin nemohl kvůli svému věku natáčet v noci. Na place byl jenom jeden exemplář tohoto hmyzu, který se po prvním vypuštění do záběru zalétl bůhví kam, a tak zbytek dodělal počítač. (Othello)

Související novinky

Zemřel herec Anton Yelchin

Zemřel herec Anton Yelchin

19.06.2016

V pouhých 27 letech nás dnes opustil Anton Yelchin, jehož určitě znáte jako Chekova z posledních dvou filmových Star Treků. Yelchina při stále nevyřešené nehodě zabilo jeho vlastní auto, na premiéře… (více)

Reklama

Reklama