Reklama

Reklama

Snímek Skrytá čísla vypráví neuvěřitelný příběh Katherine Johnson (Taraji P. Henson), Dorothy Vaughan (Octavia Spencer) a Mary Jackson (Janelle Monáe), tří geniálních Afroameričanek, které pracovaly v NASA a jejichž výpočty stály za vysláním astronauta Johna Glenna na oběžnou dráhu. Významně tak pomohly zamíchat pořadím souboje v dobývání vesmíru. Trojice vizionářek nedbala na rasové a genderové předsudky a stala se inspirací pro další generace. (Bontonfilm)

(více)

Videa (5)

Trailer 3

Recenze (362)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Asi najkvalitnejší tohoročný černošský film nominovaný na oscara. Po narážkach Ch. Rocka z minuloročných oscarov nám tu pravdepodobne vzniká nová sekcia - černošský film alebo minimálne film o rasizme, bez ktorých si už asi oscary nebudeme vedieť predstaviť. Skryté čísla však majú svoju kvalitu, preto nebudem kritizovať. Vôbec som netušil, že vo filme hrá i K. Costner a to pomerne vo veľkej roli. Potešilo ma to a som rád, že pomaly stúpa nahor, tam kde v časoch svojej najväčšej slávy stál. Film sa príjemne sleduje, všetky tri herečky zahrali výborne, takže film určite uspokojí väčšinu divákov. Tie ženy mali kuráž i talent a aj preto to dotiahli tak ďaleko. 80%. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Nelze snad najít vhodnější film pro americkou akademii, chybí tomu snad ještě nějakou oslavu americké účasti v nějaké válce, byť vlastně se film dotýká té studené. Máme tady oslavu toho, jak jsou USA úžasné, jak v něm žijí chytří, vzdělaní a talentovaní lidé, kteří musí přece být chytřejší, vzdělanější a talentovanější než ti "zlí Rusové". A samozřejmě se všem po loňsku hodí do krámu, že je pozornost upřena na utlačované a segregované černošky, které na to mají více než bělošky a nemají prostor. Achichach, už jsem opravdu unavený ze všech těch klasických amerických schemat typických pro tento žánr - dokázal bych i se zavázanýma očima určit scénu, kdy se bude tleskat. A pro mě osobně má vždy mínus film, v němž se moc řeší mnou nenáviděná matematika a fyzika, takže jsem se kousal nudou vždy, když se zbytečně zacházelo do technických podrobností. Jedinou hvězdičku dávám za slušné herecké výkony všech hlavních a vedlejších představitelek - Jannelle jsem nepoznal, té to opravdu slušelo a líbil se mi i Kevin Costner, jenž si evidentně rád zahraje v každém snímku, jenž se nějak vztahuje k osobnosti JFK. A na závěr si neodpustím rýpnutí - nevidím jediný rozdíl ve výkonu Octavie Spencer a Kirsten Dunst. ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

Okey, povedzme si niečo k filmu "Hidden Figures." Celkom očakávané dielko celkom príjemne potešilo a musím povedať, že je super vidieť film, o ktorom môžem povedať, že som sa dozvedel niečo nové. A skutočne musím povedať, že je to super, lebo bez tohto filmu by som o týchto dámach asi nikdy nevedel. A musím povedať, že naše tri protagonistky sú super. Rovnako s nimi aj Kevin Costner, ktorého postavu skutočne obdivujem a dáva tomu tu správnu tvár, ktorú to potrebuje. Film však trošku zlyháva v tom, že je trošku rozbitý. Občas sa film sústredí na osobný život postáv a ich vzťahy s manželmi, priateľmi alebo deťmi a je toho tak málo, že to pôsobí len tak do počtu. Okrem toho ostatní herci sú podľa mňa len okey. Nie sú zlí, ale nič tam podľa mňa nepridávajú. Občas je vo filme dobrá komédia, má dobré srdce a hlavná hrdinka Katherine je sktuočne vynikajúca. Celkovo nemôžem povedať, že ide o vynikajúci film, ale rozhodne ide o film hodný času aj pozornosti. A keď sa sústredí na život v NASA, tak je veľmi dobrý a funguje. Podľa mňa jednoznačne titul, ktorý stojí za to vidieť. Čeknite si ho a spravte svoj vlastný názor. Hodnotenie: B+ ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Film vypráví příběh tří černošek, které pracují v NASA. Dostaly se tam jako nadějné matematičky, ale protože se příběh odehrává v 60. letech, každý si tam s nimi vytírá, ehm, podlahu. Každá z nich ale dostane šanci, kterou všechny chytnou za pačesy a nakonec - SPOILER - dostanou, po čem toužily. Je to krásná pohádka (prý podle skutečnosti) a mně se film fakt líbil. Nejen že mi sedlo herecké obsazení ("Sheldon Cooper"/Kirsten Dunst/Kevin Costner/Olivia Spencer), ale celá ta atmosféra 60. let v NASA, kdy se Amerika snaží pokořit Rusko a kdy lidé poprvé sahají po hvězdách... Wau, za sebe Skrytá čísla rozhodně doporučuju všema deseti. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $25miliónovTržby USA $169,607,287Tržby Celosvetovo $235,956,898Tržby za predaj Blu-ray v USA $14,050,295Tržby za predaj DVD v USA $18,549,881║ Pohodový uvoľnení film, ktorý nezamotá zbytočne moc hlavu s výpočtami trajektórii o ktoré sa hlavne dej opiera a opäť ponúkne pohľad na to ako pekne sa v amerike správali k farebným občanom. /70%/ ()

Galerie (40)

Zajímavosti (16)

  • Výroba a autorizovaná distribuce filmu podpořila více než 13 000 pracovních míst. (BMW12)
  • John Glenn (Glen Powell) měl ve skutečnosti 41 let během startu, zatímco Powell, měl během natáčení 27 let. (griph)

Související novinky

Oppenheimer si připsal mimořádný rekord

Oppenheimer si připsal mimořádný rekord

18.08.2023

Snad to ani není třeba psát, ale pokud jste ještě v kině náhodou nebyli na nejnovějším snímku Christophera Nolana (Počátek) Oppenheimer, rozhodně vyrazte. Včera bylo pozdě. Film, který nadchnul… (více)

Disney zavřelo první divizi Foxů

Disney zavřelo první divizi Foxů

22.03.2019

Uběhl necelý den od oficiálního dokončení fúze mezi studii Disney a 20th Century Fox a slavný myšák už se rozhodl učinit první zásadní krok v rámci nově nabyté moci. Zrušil filmovou divizi Fox 2000.… (více)

Reklama

Reklama