Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Speciální průzkumná jednotka s krycím názvem Hvězda přechází frontu, aby přesně určila pozice a sílu nepřítele. Rozkaz je jasný. Přejít pod krycí dělostřeleckou palbou frontu, vyhnout se kontaktu s nepřítelem a zjistit o připravovaném fašistickém útoku co nejvíce. Což je v týlu nepřítele, který připravuje mazaný tah a jehož slídící psi větří pach protivníka, úkolem nad lidské možnosti. Strastiplné drama sovětských průzkumníků tak vrcholí v působivém finále. V životě průzkumníka totiž platí jediné pravidlo – být neviditelný, nebo být zabit. Hvězda je celovečerním filmem, který moderní formou vrací ruskou válečnou kinematografii zpátky do hry. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (53)

DJ Kritik 

všechny recenze uživatele

Ak neočakávate technicky náročné bojové scény a vystačíte si s mierne odľahčeným príbehom tak je to práve on. A volanie spojovateľky, ktoré sa nesie oblohou " Zvezda, zvezda ja zemlja kak slýšite vy menja" mi stále znie v hlave, keď spomínam na tento film. a možno v úlohe jedného z prieskumníkov spoznáte aj chlapca z filmu Idi i smatri. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

,,Haló tady Země, ozvěte se Hvězdo! '' Tak tenhle film bylo velmi příjemné překvapení z Ruska. Obal i název zní sice lehce tendenčně, ale nenechte se zmást. Děj nás zavádí do roku 1944 na západní hranici Sovětského svazu. Ruskému velení se nezdají masivní manévry Němčourů a tak do jejich předních linií posílají průzkumníky. Z osmnácti členné jednotky však zůstávají v záloze již jen dva, všichni ostatní se doposud nevrátili a jejich vysílačky mlčí. Velení tedy pošle další skupinu doplněnou čerstvými posilami, je nezbytně nutné zjistit co Germán chystá před plánovanou ruskou ofenzívou do Polska. A právě zde začíná příběh speciální průzkumné jednotky Hvězda. V mateřtině jsou to rozvědčíci, ale tohle označení nějak nemám rád, připomíná mi to brejlatého kapitána Minaříka z akce Svobodná Evropa a následný komunistolezprdelní hit Pepíka Lauferů :-). Film je logicky celkem napínavý, protože se divák s jednotkou ocitá v nepřátelských liniích, kde sebemenší šramot může znamenat katastrofu. Bojů se však také dočkáme i solidní přehlídky válečné techniky obou stran. Závěrečná scéna se žebříkem by si zasloužila pevnější místo v kultovních scénách válečných filmů. Velmi mne potěšil nálet bitevníků Šturmoviků na nádraží! Více vyzrazovat nebudu. Milovníci válečných filmů, tohle rozhodně doporučuji vidět! * * * * ()

Reklama

KoleckoR 

všechny recenze uživatele

Novodobé ruské válečné filmy mají největší problém, a to jsou herci. Doufám, že s nikoho nedotknu, ale ta východoslovanská tvář je poznatelná, ikdybych nevěděl z jaké produkce film je. Film sám o sobě marný nebyl. Dobrý námět, dobré scény. Trošku ujetý konec, ale oproti americkým filmovým hrdinům to ještě bylo v mezích... ()

pafka 

všechny recenze uživatele

Ruska kinematografie se vraci na ta mista, kde uz jednou byla, ovsem s daleko mensim rozpoctem a s jinymi tvurci. Ale presto prezevsechno je ten sovetsky duch zde citit, narodni hrdost a udatnost, ktera je ve filmu neokate davkovaná. Pokud by se dalo neco vytknout, tak to jsou lidske vztahy, ktere zde nejak dobre nejsou vystavene a jedno lidske priblizeni tu take nema ani zaklad k tomu, ze by divak do neho byl vtazen. Kdo ma rad ruskou valecnou kinematografii, tak to zkousne na posezeni. ()

Lucas87 

všechny recenze uživatele

Takový ruský béčkový film, německé uniformy mají orlici snad zažehlenou podle jednoho záběru, členové průzkumné jednotky vypadají jako šašci, kteří by byli dávno po smrti jejich pohybu jsou takové umělé. Letecký úder na vlakovou stanici je docela dobře udělaný. Ale ani průměr to u mě není. Jestli se jedná o remake tak kopíruje dost chyb z předešlé sovětské produkce většina scén je nedůvěryhodných, kvalita není okouzlující asi v tom hraje roli nízký rozpočet. U ruských filmů je problém, že z většiny herců lze poznat typická slovanská tvář. Ta romantická zápletka je tedy pořádný kýč, stejně jako ta kamera co snímá toho jednoho vojáka co má odlákat Němce tak hroznou kameru jsou dlouho neviděl. Oni ani neumí propagovat film, již podle obrázku k filmu sem soudil, že víc jak průměr to nemůže být. ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama