Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Speciální průzkumná jednotka s krycím názvem Hvězda přechází frontu, aby přesně určila pozice a sílu nepřítele. Rozkaz je jasný. Přejít pod krycí dělostřeleckou palbou frontu, vyhnout se kontaktu s nepřítelem a zjistit o připravovaném fašistickém útoku co nejvíce. Což je v týlu nepřítele, který připravuje mazaný tah a jehož slídící psi větří pach protivníka, úkolem nad lidské možnosti. Strastiplné drama sovětských průzkumníků tak vrcholí v působivém finále. V životě průzkumníka totiž platí jediné pravidlo – být neviditelný, nebo být zabit. Hvězda je celovečerním filmem, který moderní formou vrací ruskou válečnou kinematografii zpátky do hry. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (53)

KoleckoR 

všechny recenze uživatele

Novodobé ruské válečné filmy mají největší problém, a to jsou herci. Doufám, že s nikoho nedotknu, ale ta východoslovanská tvář je poznatelná, ikdybych nevěděl z jaké produkce film je. Film sám o sobě marný nebyl. Dobrý námět, dobré scény. Trošku ujetý konec, ale oproti americkým filmovým hrdinům to ještě bylo v mezích... ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Po revoluci je to můj první ruský válečný film,který jsem viděl! Vcelku se povedl. Bojové scény jsou natočené dobře,tady námitky nemám.Všichni ti, kteří jste zažili to,jak nás za komunistů krmili sovětskýma válečnýma filmama,mi dáte za pravdu,že jedno se nezměnilo vůbec. Jak tehdy,tak teď je to ta neuvěřitelná naivita,ten patos v dialozích v těchto filmech.Někdy to působí až legračně a kazí to celkový dojem.Film je dívatelný,ale kdybych jej neviděl,nic by se nestalo. ()

Reklama

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

Velmi slušný remake starého sovětského filmu (z kterého jsem kysi viděl poledních cca 20min.). Samozřejmě obsahuje všechny základní chyby ruskéhoválečného filmu - až debilně veselá postavička, jednoduchá milostná linka a laciný patos - to vše je skvěle zakryto bezchybným řemeslným zpracováním a občasnou citací starých ruských válečných filmů (někdo tu zmiňoval "divný" záběr z letadla - tak to je ono i když si nejsem jist konkrétním filmem) ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

V celku slušný počin od ruských bratov. Film nemá žiadne výrazné slabiny, možno toho napätia by sa z niektorých scén dalo vymačkať viac, príležitosti bolo viac než dosť.Film prekvapujúco funguje aj na náročnejšieho diváka ,ktorý má vojnový žáner v malíčku .Z novodobých ruských vojnových filmov,ktorých je požehnane zatiaľ najlepší. Mňa osobne potešilo, že vo filme hrá jednu z postáv A. Kravčenko, známi ako chlapec Fľóra z Klimovho Choď a pozeraj sa.80%. ()

farmnf 

všechny recenze uživatele

Výborný válečný akčák od Rusů. Samý adrenalin. Hrdinství na můj vkus ale příliš mnoho. Tiché zabíjení němců v týle v takovém množství jsem snad ve filmu viděl poprvé."Jaký sport provozujete soudruhu vojíne? Šachy" ..."no a ještě umím německy." I takového průzkumníka by přijal do své jednotky můj děda Carl Tuschla kapitán průzkumu na východní frontě. S tím jazykem by to bylo asi ale obráceně. ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama