Reklama

Reklama

Velký útok zombies

  • Itálie Incubo sulla città contaminata (více)
Trailer

VOD (1)

Z dílny otce kanibalského subžánru Umberta Lenziho pochází horor, nepřehlédnutelný pro své naturalistické pojetí a oživení legendy jménem zombie. Na letišti má přistát letadlo s Dr. Kramerem z jaderné elektrárny, kde došlo k nehodě. Letadlo však nekomunikuje s řídící věží a na plochu je přivolána plně vyzbrojená vojenská jednotka. Po přistání se na překvapené vojáky vyřítí z útrob letadla tlupa hladových zombie, které nelze ničím zastavit. A tak si tlupa nesmrtelných monster dát nejprve předkrm v podobě vojáků a potom se neohroženě vydá poobědvat do televizního studia a nemocnice. Cestou zabíjejí vše živé a geometrická řada zombíků se nezadržitelně rozrůstá. Dokáže tyto nechutné nemrtvé vůbec někdo zastavit? (Řitka video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (107)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Tohle je patrně jedna z prvních zombáren, co jsem kdy viděl. Prsa. Bratr to v 90/91 roce dotáhl na ohrané videokazetě v osmé kopii a já na to čuměl jak pako. Prsa. Pravděpodobně jeden z průkopníků adrenalinových zombie - rychlých, přemýšlivých a schopných. Prsa. Příběh je docela tuctový, masky až moc "teatrální" (jakože přehnané), ale má to pár zajímavých scén a nápadů, triků a slušného gore. Jo, a taky prsa. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Myslící a inteligentní zombáky mam rád asi tak stejně jako vězni kluzký mejdlo, takže tohle mi rozhodně moc nesedlo, kór když Lenziho vizuální ztvárnění zombáku vypadá spíš jako když si někdo vymáchal hlavu v tejden nespláchnutým záchodu. A aby toho ještě nebylo málo, tak do třetice všeho špatnýho se nekoná ani žádný gore představení, nýbrž se to odbyde krvavou šmouhou na krku oběti a občas nějakým tim bodnutím nožem. Fakt slabota ()

Reklama

sullafelix 

všechny recenze uživatele

na csfd vladne zasada co ceske - to dobre .... ja tento nazor urcite nezdielam ... ked porovnam zanrovo zhodny film ...napr. Svankmajerov : Šílení a Nightmare City ,,tak mi jednoznacne vychadza ze Šílení ma asi 10% horrorových atribútov a Nightmare City 300% ,,,takze niet co riesit ...80 - 90 %,, originalna , prepracovana zalezitost ,,na mnoho filmov clovek mozno zabudne ..ale na tento urcite nie .... ()

Lhurgoyf 

všechny recenze uživatele

Paráda! Už pri prvej scéne, keď sa zombíci vysypú z armádneho lietadla na okolostojacich vojakov nemá chybu, a to sme len na začiatku. Mŕtvoly postupne masakrujú televíznu stanicu, nemocnicu, kostol, čerpačku a iné (sociálne) zariadenia. Je príjemné, že dej parádne odsýpa, a nie je zdržovaný dlhými stupidnými dialógmi. To, čo ale robí tento film tak zábavným, je jeho naivita. Generáli vydávajú rozkazy k útokom (bez akýchkoľvek výsledkov), reportér prerušuje program s hopsaním sporo odetých disko tanečníc aby nám priniesol správu o invázií mŕtvol, a hlavní hrdinovia si vychutnávajú rannú kávu na čerpacej stanici obliehanej zombies. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Nad tímto snímkem se snesl malý obláček mystifikace, jelikož všemožné cizojazyčné variace na jeho název obsahují slova „zombies“ či „walking dead“ a přitom tu o oživlé mrtvoly v tom „romerovském“ pojetí vůbec nejde. Řádí tu radiací zmutovaní lidé, kteří sají krev jako upíři a koordinovaně spolupracují, podřezávají krky mačetou a střílejí ze samopalů. Přitom když si člověk doslovně přeloží původní italský název, nedostane žádnou zmínku o živých mrtvých (na druhou stranu italský název částečně vyzrazuje finální dějové překvapení). To bylo jen pár slov k mému mírnému rozčarování, teď už k samotnému filmu. Je to trash. Zle napsaný i natočený parazit na úspěchu Úsvitu mrtvých s hroznými hereckými výkony, děsnými dialogy, úplnou absencí logiky a již zmíněným překvapením na konci, které pohřbívá celé předchozí dění. A ty vykulené oči „nakažených“ na pozadí otřesně udělaných latexových masek byly opravdu k smíchu. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (6)

  • Scéna, kdy je jedné z obětí vydloubnuto oko, odkazuje na slavný horor Zombi 2 (1979). Podobnou scénu pak můžeme vidět i ve filmu Noci hrůzy z roku 1981. (fiLLthe3DD)
  • Snímek je mnohými označován jako „zombie horor“, režiséra Umberta Lenziho ovšem iritovalo, když byli antagonisté filmu slovem zombie nazýváni, a preferoval spíše výraz „nakažení lidé“. (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama