Reklama

Reklama

Velký útok zombies

  • Itálie Incubo sulla città contaminata (více)
Trailer

VOD (1)

Z dílny otce kanibalského subžánru Umberta Lenziho pochází horor, nepřehlédnutelný pro své naturalistické pojetí a oživení legendy jménem zombie. Na letišti má přistát letadlo s Dr. Kramerem z jaderné elektrárny, kde došlo k nehodě. Letadlo však nekomunikuje s řídící věží a na plochu je přivolána plně vyzbrojená vojenská jednotka. Po přistání se na překvapené vojáky vyřítí z útrob letadla tlupa hladových zombie, které nelze ničím zastavit. A tak si tlupa nesmrtelných monster dát nejprve předkrm v podobě vojáků a potom se neohroženě vydá poobědvat do televizního studia a nemocnice. Cestou zabíjejí vše živé a geometrická řada zombíků se nezadržitelně rozrůstá. Dokáže tyto nechutné nemrtvé vůbec někdo zastavit? (Řitka video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (107)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Prostě strašná blbina. Ale jsem rád, že se mi film povedlo sehnat na dvd. Nenechte se zmást názvem, se zombies v pravém slova smyslu se zde nesetkáte. Jedná se o "nakažené". Prostě lidi jako ostatní, někteří vypadají úplně normálně, někteří mají nalepené nějaké ty masky (velice špatně zpracované). Používají předměty, střílí ze samopalů, řídí vozidla, týmově spolupracují atd. ... Takže "tradice zombies" je zde úplně pošlapána, ale pokud je berete jako "ty nakažené", pak je to ok. No musí se uznat, že film má výbornou typicky italskou dobovou horrorovou hudbu, která dodává hodně na atmosféře. Celé je to hodně akční, prostě na začátku se vyvalí hromada zombáků z přistanuvšího letadla a už se jede...vraždy, mordy, střílení, sekání, bodání, řezání, cucání krve, pár vyjímečnějších gore záběrů se také najde. Akce až do konce. Jenže ... všechno otřesně a amatérsky zpracované. Gore efekty příšerné, herecké výkony tradičně "velmi nevýrazné" (řev některých obětí je ovšem skutečně nervy drásající...). Film by byl technicky i dobře zmáknut, kdyby se neobjevovali ti zombíci, jakmile jsou na scéně, nevěřícně kroutíte hlavou. Jistou kvalitu to ovšem v rámci starých gorefestů má a film by neměl být opomíjen a zapomenut, věřte že jsem viděl ještě mnohem horší ... ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Název filmu by měl jasně odradit diváka, hledajícího tzv. velké umění, intelektuální dumky a poetické rozprávky. Pro mě jde o báječnou osmdesátkovou béčkovku se vším všudy. Prkenní herci vypouštějí stupidní dialogy s téměř nepohyblivých úst, kamenné tváře znají jen výraz absolutního děsu, zejména ženské postavy v momentě ohrožení ( tak jako v řadě podobných filmů) stojí na místě, křičí a čekají na úder a vše doprovází typická italská hudba 80.let - místy atmosférická, místy děsivě diskotéková, libující si v možnostech tehdejšího elektronického projevu. Klátivé primitivní zombie jsou pryč, na jejich místo nastoupily tryskově rychlé a inteligentní zrůdy ovládající jak palné zbraně, tak automobil či letadlo. A pak gore, hmmmm. Uřezávání prsa připomene mistrovy divočejší kousky ( Sežrána zaživa, Ženy od hluboké řeky...), vydloubnuté očíčko Fulciho fláky a rozstřílené hlavy snad všechny italské horrové mistry. A ještě trocha nahoty - než ženskou oběť zmasakrujete, je třeba ji vysvléci. Účastnící natáčení se jistě bavili více než divák, ale jako halloweenská oddechovka to není zlé... ()

Reklama

Morloth odpad!

všechny recenze uživatele

Komentář by asi byl velmi podobný nedávno zhlédnutému snímku Hlasy ze záhrobí. Avšak zde se vyskytuje přeci jen několik nepatrných pozitiv. Děj již má trochu spád a zambie, které sají krev a dokáží létat v letadlech, řídit auta a mají na hlavách spoustu hovínek, prostě stojí za koukání. Komiku filmu navíc přidává ústřední dvojice, která má až neskutečně geniální filosofické řeči. Koho by napadlo, že je člověk zrozen k tomu, aby vytvořil zombie a ty jej pak vyhladily. Začíná mě bavit posedlost italských béčkových režisérů ňadry. Fantazie. Kdo neviděl neuvěří. ()

Quint 

všechny recenze uživatele

Tarantinův oblíbený zombie film, kde zombíci vlastně nejsou zombíci, ale ozáření lidé s blátem na obličeji, sekyrami a samopaly v ruce, jezdící v autech, přeřezávající telefonní kabely a strhávající trička z komparzistek. Údajně první zombie film, kde zombíci běhají a vykazují známky inteligence, což ovšem daleko vtipněji či chytřeji naťukly jiné, pozdější zombie filmy (Návrat oživlých mrtvol, 28 dní poté a Země mrtvých). Přesto se tu najde pár nezapomenutelných scén, jako je vpád zombíků do živého vysílání typického osmdesátkového tanečního pořadu nebo jejich návštěva chirurgického sálu. ()

Gaskin odpad!

všechny recenze uživatele

Ač jsem se snažil, jak jsem chtěl, tenhle film jsem vůbec nepochopil. Absolutně nesmyslná zápletka o nakažlivé radiaci, zombie se objevují v místech bez přístupových cest z čistého vzduchu, apod... Naprosto tupé dialogy typu "já sem generálova dcera a nebudu ho poslouchat, chci jet na chatu zombíci nezombíci" připomínají něco jako "já sem zabiják s velkym nožem a jdu rozkuchat tamtu krvavou bloncku, bacha na mě!".. a co mi vadí nejvíce - naprosto, naprosto špatně vytvořené zombie. Nejen, že běhají, ale jejich svalové koordinace je naprosto bezchybná a očividně mají jakési logicky nelogické myšlení - zombie například otevře výtah ze strojovny jakýmsi kolem, přestřihne telefonní kabel... používají palné zbraně a s bezchybnou nesmyslností uřezávají ženám bradavky a prakticky každé ženě nezapomenou rozepnout košili, než zaútočí. a tak dále a tak dále. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (6)

  • Scéna, kdy je jedné z obětí vydloubnuto oko, odkazuje na slavný horor Zombi 2 (1979). Podobnou scénu pak můžeme vidět i ve filmu Noci hrůzy z roku 1981. (fiLLthe3DD)
  • Režisér Umberto Lenzi chtěl do role Deana obsadit Franca Nera – to se ovšem nezamlouvalo produkci, která chtěla, aby film zabodoval i u latinskoamerického publika. Z tohoto důvodu byl obsazen populární mexický herec Hugo Stiglitz. (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama