Reklama

Reklama

Hořkých sedmnáct

  • USA The Edge of Seventeen (více)
Trailer 2

Nadine (Hailee Steinfeldová) a Krista (Hayley Lu Richardsonová) jsou dvě nerozlučné nejlepší kamarádky, které se snaží protloukat střední školou společně... dokud Nadine nezjistí, že se jí Krista za zády tajně schází s jejím starším bratrem. Dívky si brzy uvědomí, jak tenká je hranice mezi nejlepšími kamarádkami a úhlavními nepřítelkyněmi. Herecké obsazení doplňují Kyra Sedgwicková, která hraje Nadineinu dobrosrdečnou, ale naprosto neschopnou matku, a Woody Harrelson, jenž exceluje v roli pana Brunera, Nadineina učitele Angličtiny a mentora, který se až podezřele dobře vyzná v dívčích neshodách. (Cinemax)

(více)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (241)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Občas si hovorím, že sledujem žáner, ktorého nie som cieľovou skupinou a tak je jasné, že ma konkrétny film nemôže príliš osloviť. Lenže ono je to možno inak, možno to chce mať cit pre žáner a práve vtedy dokáže autor osloviť diváka akéhokoľvek. Aj náročnejšieho povedzme. Hailee Seinfeld som veril úplne všetko a úplne všetko som veril aj celému jej okoliu. Ak sa sem tam objaví nejaké klišé, tak aj tak som mal pocit, že iba ku prospechu veci. Nadine si myslí, že má problém s okolím, ale možno ho má iba sama so sebou. Kto si so sebou v teen veku nevedel rady, bude mať z toho veľmi príjemného a zhusta nedoceneného filmu radosť. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Tak dobrý film som nečakal. Pre mládež, inteligentne napísaný, slušne zahraný (v rámci možností), a hlavne skutočný. Nechcem to nazývať novodobým Breakfast Clubom, ale nemá to k tomu ďaleko. Kto tvrdí, že hlavná hrdinka je blbá, asi už zabudol. Trochu to kazí ten nevtipný animák na festivale, inak čistá práca, a na debut luxus. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„There are two types of people in the world: The people who naturally excel at life. And the people who hope all those people die in a big explosion...“ Zajatec ve světě vlastního pozérství a křehkého sebevědomí, pocit nepochopení a ublíženosti, kladení přehnaného důrazu na maličkosti spojené s ignorací důležitých věcí a bolestné hledání vlastní identity v tom nepřejícím, neférovém světě. Prošel si tím v těch letech kdekdo a umět se vrátit v čase, byli bychom určitě chytřejší.. Divácky vstřícnější verze Zwigoffova Přízračného světa, takže ani nepřekvapí, že autoři nenašli odvahu k méně optimistickému konci. Hailee Steinfeld v roli teenagerky, která tolik touží po sympatiích, až dělá všechno pro to, aby je nezískala, působila naprosto přirozeně, improvizující Harrelson v roli dějepisářské vrby svým postojem „být nad věcí, nezištně pomáhat“ zase naplnil mou představu učitelského ideálu.. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Film, ktorého najväčšou devízou je, že tam nikto nie je hlúpy. Každý si len ide to svoje a...bohužiaľ... dakedy si tie povahy nesadnú. Na film o tom aké zložité je to byť teenagerom je to ale solidná sonda. Poteší, že je bez moralizovania a tiež tým, že to má nadhľad a príjemný humor. Hailee Steinfeld drží celý film na svojich ramenách a občas jej pomôže Woody. Ale inak je to silné v uveriteľnosti, úprimnosti a charakteroch. Som z neho natoľko milo prekvapený, že by som chcel vedieť o ďalších dobrodružstvách týchto hrdinov. Jedna z tých lepších vecí, kedy je vidno, že niektorí debutujúci režiséri majú víziu a svet okolo nich sa občas spojí, aby im ich ju pomohol naplniť. ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Hailee tu "nesnesitelnou krávu" hraje buddžsky, ale je to opravdu nesnesitelná kráva? Já v jejím věku nebyla o nic lepší ba naopak sem byla ještě mnohem, mnohem horší a rozhodně ne jen do 17ti. Vlastně i teď žasnu, že se mnou Alík vydrží a nechce mě buď zabít, nebo spáchat sebevraždu, jelikož dodnes nerozumím sama sobě, natož okolí, všichni mi přijdou naprosto postižení, já nejvíc, a ze všech svých problémů viním okolí, Babiše s Okamurou, ale rozhodně ne sebe. No dobře, přeháním...Nemusela sem na svatbě kamarádky tak moc chlastat, až sem shodila svatební dort a domrdala celou oslavu, to uznávám. Taky sem se nemusela nechat chytit s ukradeným autem plným drog jako bonus vožralá a s mrtvolou na zadních sedačkách a rozhodně sem nemusela svést kámošovu manželku (dvě historky jsou pravdivé, které to nechám na Vás) ALE jinak za vše určitě může jen Babiš s Okamurou. Hailee si každopádně roli těžký lůzerky nehorázně užívá a k tomu jí s plnou parádou se-kunduje famózní Woody. Jejich společný scény nemaj chybu, to je prostě genitální. Celkově sem čekala píčovinu na téma dospívání, jakých jsou natočený tuny, a ono ejhle. Tenhle film se hodně povedl. Palec hore i za vytrvalého skoro-soukmenovce. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (5)

  • Kostymérka filmu Carla Hetland řekla, že měla být Nadine vykreslena jako outsider, proto se záměrně vyhla stylu geek nebo goth, protože by existovala možnost, že ve škole taková skupina lidí už je a tím pádem by Nadine někam patřila. Rozhodla se proto pro lyžařskou bundu. Na australském eBayi našla pánskou lyžařskou bundu, ze které kostymérský tým ušil repliku. Řekla: „Věděla jsem, že hledám pánskou bundu, kdyby to byla dámská bunda, bylo by to příliš roztomilé a příliš trendy.“ Jeden z osobních favoritů Carly Hetland ve filmu je šedé tričko, na kterém je nápis „University of Tuktoyaktuk“, odkazující na severní oblast v Kanadě. Toto tričko má pro Carlu sentimentální hodnotu. Řekla: „Nosila jsem s sebou toto tričko v kostymérském kufru od 90. let a čekala na správnou postavu, která ho oblékne. (vojacekr)

Reklama

Reklama