Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Proslulý archeolog Robert Burns (STEVEN SEAGAL) najde ve starověkých ruinách východní Číny vzácné artefakty. Měly by být zrestaurovány, ale čínská mafie Tong má vlastní plány. Burns zjistí, že mafie využívá cenné památky jako schránky k pašování drog do zámoří. Od té chvíle si nemůže být jistý životem. Je falešně obviněn ze smrti svého asistenta a uvězněn. Po propuštění je zapojen do vládního plánu na likvidaci mafie a stává se návnadou v nastražené pasti... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (184)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Aj napriek tomu, že mám filmy so Stevenom Seagalom rád, tento mi pripadal ako jeden z tých slabších, možno najslabší. Väčšinou je Seagal policajt obhajujúci zákony. Tu bol však človekom, ktorý vyvraždil celú mafiu, aby pomstil smrť svojej ženy a asistentky. Film plný krásneho bojového umenia, ktorým Seagal vyniká tentoraz nevyvážili dej. Filmy so Segalom sú horšie a horšie, snáď jediný, ktorý sa mu kedy podaril bolo Prepadnutie v Pacifiku (1992), tomu sa dalo veriť. Tu v úlohe archeológa je veľmi komický, dialógy totálne plytké, postavy majú IQ 50, keď človek sleduje ich nutkanie komentovať úplne evidentné veci. Film tak ľahkovážne vyplytval aspoň potenciál zaujímavých exotických lokácií. Škoda. Viem snáď len jedno - tento film už nikdy neuvidím .Začiatok sa mi vcelku páčil, potom to začalo byť zdĺhavé a furt dookola, škoda, z počiatku to nevyzeralo zle. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Na začátku krvavá a nesmyslná vybíječka, pak zbytečné představování hlavních darebáku, pak boj a nic, boj a nic, nic, nic, nic a boj. A trapný konec trapného a ubohého filmu. Dialogy typu: "Je ti něco?" a Seagal odpoví: "Jdu na záchod" jsou typické, často nemají s dějem vůbec nic společného, děj je zmatečný, scény do sebe vůbec nezapadají, filmařsky je to céčkový film jako vyšitý (možná i hůř) a za jednu hvězdičku stojí pouze to, že Seagal ukazuje alespoň občas ve špatně sestříhaném a špatně nasnímaném i narežírovaném záběru trochu svého bojového umění a na rozdíl od svého předešlého filmu nefilmu Cizinec je těch akčních scén celkem dost. Nelogičnost typu "na pohřbu čínské dívky se pozůstalí modlí křesťanský Otče náš" hrají tomuto trapasu prim. Vezmu-li si poslední tři Seagalovi filmy (Cizinec, Na pokraji smrti, Zabiják), musím smutně konstatovat, že nejlepší bylo na Pokraji smrti - a to mluví samo za sebe. ()

Reklama

lennyd 

všechny recenze uživatele

Jednoho čínského mafiána napadne skvělej nápad. Dá všechny čínské kartely dohromady, a pod svým vedením ovládne obchod s drogami po celém světě. Jako pašeráka z číny do zbytku světa (= amerika) využívá dobráckého (a kapku natvrdlého) profesora Burnse (Steven Seagall). Ale ten jednoho krásného dne objeví oč jde, tak mu zabijou asistentku, pak manželku a nakonec se snaží zabít i jeho. Ale to netuší, že náš dobrácký profesor je machr na bojová umění, a vrhá se do boje proti všem. A tak policajtům s DEA zbývá jen chodit v jeho stopách, a odškrtávat si mrtvoly .... Jojo, Steven už je v pěkných sra*kách, a z toho už se jen tak nevyhrabe. Další béčko (ehm, dá se tomu říkat ještě béčko?), kde velký Steven nakope zadnici všem padouchům světa (aspoň už si nehraje na ekologického aktivistu). Plno nelogičností, blbostí apod (př. pan profesor chce odeslat zásilku do ameriky. Pečlivě celou krabici zapečeťuje, a aby to bylo jasný, povídá své asistence (určitě to nedělali poprvé) : "Zásilku zapečetíme přesně podle celních předpisů").. A taktéž Steveno oblékání (jak už tu kdosi povídal), v luxusní restauraci všichni v oblecích, jen on v kožený bundě... magor. Ale co naplat, kopat umí :) ()

Zombi 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že jsem to ani neviděl celý, ale ten kus mi stačil, je to naprosto tragický, natáčený zase někde v Bulharsku? jen si tam dovezli pár číňanů. Bitky děs a bída, např. Seagal s nějakým maníkem proti sobě máchaj rukama a rejža tam hodí velkej detail jen na ty máchající ruce a zoomuje tak blízko až je to ještě celý mázlý. Přemejšlel jsem o odpadu, ale věřím, že někde tam venku je ještě něco horšího.. ()

chaometic 

všechny recenze uživatele

Pro mě jedna z nejlepších Segalovek. Originální scénář. Věta na každém zabitém gangsterovi, která vede až za tím největším šéfem. Kdyby tenhle film byl v kinech a hrál by tam třeba někdo populární, film by slavil velký úspěch. "Říká se, že když zabiješ jednoho, naženeš strach 100 dalším, ale já jich musím zabít 100, abych nahnal strach jednomu." Já na to můžu koukat pořád. Má formu. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (1)

  • Film se natáčel v Sofii v Bulharsku. (rafix)

Reklama

Reklama